Kodhe komputer nganggo chatbots | wawancara

Mike Wooldridge isih karo kita. Aku kepingin weruh apa dheweke mikir babagan apa sing dirungokake dina iki. Catherine nyebutake piranti lunak deteksi AI bisa ndeteksi kertas ilmu palsu. Nanging iki foolproof?

Michael – Iku ora foolproof, iku adoh saka foolproof. Aku mikir ana akeh karya sing kudu ditindakake. Aku mikir salah sawijining ide sing menarik sing ditindakake saiki yaiku ide yen AI mbukak bisa dilebokake menyang teks sing ChatGPT ngasilake watermark digital. Soko sing ngijini sampeyan kanggo bisa kanggo njelasno Piece saka teks lan ngomong sing iku bener diprodhuksi dening sistem. Dadi kita durung duwe, nanging aku mikir iki arah sing menarik banget. Nanging saiki, aku mikir yen para pendidik saiki lagi mumet supaya bisa ngerteni iki. Peneliti, nalika kita ndeleng abstrak lan makalah riset, bakal dadi tantangan ing taun-taun ngarep. Lan kuwatir banget kanggo aku yaiku review peer, yaiku proses sing digunakake kanggo ngevaluasi kontribusi ilmiah, wis ngalami ketegangan. Nanging sistem kaya iki bisa digunakake mung kanggo rawa lan ngluwihi review peer, ing ngendi sampeyan mung entuk akeh laporan lan makalah sing katon apik banget sing diprodhuksi dening sistem kaya ngono. Dadi ana akeh keprihatinan babagan masalah kasebut saiki.

James – Kita wis ora duwe kasempatan kanggo malah pirembagan bab potensial kanggo ChatGPT kanggo gawé kode komputer. Apa kemungkinan ana?

Michael – Kaya sing wis dakcritakake, sejatine cara program kasebut dilatih yaiku sampeyan mung ndownload kabeh web ing saindenging jagad lan sampeyan nglatih. Lan ing antarane kabeh, ana akeh kode komputer. Situs sing seneng digunakake kanggo ngunggah kode kanggo mbuktekake carane pinter kita diarani GitHub. Lan yen sampeyan pindhah menyang GitHub, ana puluhan ewu, bisa uga jutaan program komputer sing wis diunggah sing bisa dianalisis. Basa pemrograman komputer kaya Python luwih gampang dingerteni tinimbang basa manungsa kaya Inggris. Padha akeh, luwih prasaja. Dheweke wis ditetepake kanthi apik lan bener-bener basa sing gampang banget kanggo dianalisis. Dadi ora kaget yen sistem kaya ChatGPT kudu cukup apik kanggo bisa nganalisa lan ngasilake kode komputer. Ngendi teknologi kasebut nganti saiki bisa ngasilake program sing relatif singkat. Puluhan baris kode komputer, sing asring banget minangka alat lan utilitas cilik sing bisa digunakake ing program komputer. Aku ora mbayangake dheweke bisa ngasilake Microsoft Windows utawa Microsoft Excel kapan wae. Nanging ana sawetara aplikasi sing menarik banget babagan iki. Salah siji sing paling menarik yaiku ChatGPT ora bisa nindakake aritmetika lan ora bisa nindakake matematika amarga dudu apa sing dirancang. Nanging bisa nulis program komputer sing bisa nindakake matematika lan aritmetika. Ing tembung liyane, ana masalah sing ora bisa ngatasi dhewe, nanging bisa nulis program komputer kanggo ngatasi masalah kasebut. Lan ing wektu iki, aku mung pengin Alan Turing urip kanggo ndeleng teknologi iki. Dheweke bakal seneng ndeleng iki. Iki pancene bakal tickle, Aku, kang apik, iku pancen narik saka titik tampilan saka ilmu komputer.

James – Ora bisa dipercaya, ta? Siji liyane, Mike, nalika sampeyan entuk sing dakkarepake, amarga teknologi intelijen buatan liyane sing katon saya apik saben dina, yaiku palsu sing jero lan pikirane boggles ing kemungkinan nalika kita bisa. piye wae nggabungake tingkat canggih saka ChatGPT karo piranti lunak palsu jero metu ana uga. Apa kita ana ing tahap sing meh kudu takon apa wae sing kita deleng online saiki?

Michael – Aku pancene. Aku yakin saiki sampeyan ora bisa dipercaya teks sing ditemokake ing media sosial lan liya-liyane. Ora ana alesan kanggo nindakake. Lan iki sebabe penting banget kanggo duwe Providence kanggo ngerti saka ngendi asale teks iki kanthi yakin. Nanging gambar lan video sing digawe komputer ora suwe. Maksudku, iki saiki katon banget.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *