Koleksi Paul Allen njupuk rekaman $ 1,5 milyar

Topline

Seni sing diklumpukake dening almarhum cofounder Microsoft Paul Allen nggawa luwih saka $ 1 milyar ing Christie’s Rebo sore, nyetel rekor koleksi seni pemilik tunggal sing paling larang sing nate didol ing lelang mung sedina dadi adol rong dina – iki potongan sing wis dijupuk. paling.

Fakta Kunci

“Orchard with Cypresses” dening Vincent Van Gogh uga nyuwil rekor artis sadurungé, adol $117.2 yuta.

“Maternité II” dening Paul Gauguin nyadari $ 105,7 yuta, mung luwih saka kaping telu rekor sadurunge kanggo karya paling larang dening Gaugin kanggo didol ing lelangan.

“Birch Forest” dening Gustav Klimt entuk $ 104.6 yuta lan ngrusak rekor lelang artis sadurunge, yaiku $ 59 yuta “Bauerngarten” sing dijupuk ing taun 2017.

Apa Kanggo Watch Kanggo

95 karya seni liyane saka koleksi Allen bakal dilelang ing dina Kamis sajrone adol dina. Potongan sing didol dikira bakal entuk rega sing luwih murah tinimbang sing didol ing dina Rebo, kanthi paling larang – patung Claes Oldenburg, “Penghapus Mesin Ketik, Skala X” – dikira bisa didol nganti $ 7 yuta. Kabeh hasil estate Allen bakal menyang Yayasan Kulawarga Paul G. Allen.

Angka gedhe

$ 922,2 mayuta-yuta. Iki minangka rekor sadurunge kanggo koleksi seni sing paling terkenal sing didol ing lelang. Iki disetel mung nem wulan kepungkur ing Mei nalika mogul real estate Manhattan Harry Macklowe lan mantan garwane Linda adol koleksi seni sawise pegatan.

Kasunyatan nggumunake

Kira-kira 20 rekaman lelang seniman dipecah ing dina Rebo, utawa siji-katelu saka artis sing ditampilake ing adol kasebut. Karya seni dening Jasper Johns, Andrew Wyeth, Edward Steichen, Jan Breughel the Younger, Thomas Hart Benton, Max Ernst, Sam Francis lan Diego Rivera ana ing antarane seniman sing potongan regane luwih dhuwur tinimbang lelang liyane.

Rating Forbes

Kita ngira Allen regane $ 20.3 milyar ing 2018, taun dheweke tilar donya. Dheweke ngedegake Microsoft ing taun 1975 karo kanca cilike Bill Gates. Sawisé tilar donya, tanggung jawab kanggo yayasane marang adhine, Jody, sing wis mboko sithik ngedol estate.

Latar mburi kunci

Allen ora miwiti ngumpulake seni nganti awal 1990s, sawise dheweke ngunjungi Tate Modern ing London lan nyadari dheweke uga bisa duwe karya seni kelas donya, miturut Deborah Gunn, sing dadi direktur keuangan seni ing Vulcan, perusahaan manajemen investasi Allen. . Rasa Allen mawarni-warni lan koleksine luwih saka 500 taun sejarah seni, saka Botticelli nganti McArthur Binion. Dheweke utamane ditarik menyang pointillism lan seri “nomer” Jasper Johns, sing ujar dheweke ngelingake babagan coding. Allen uga seneng mujur nengen lan pemandangan Venice, kang lelangan kalebu wolung.

Apa Kita Ora Ngerti

Ukuran lengkap koleksi seni Allen digabungake sajrone umure. Kolektor rahasia sing misuwur, Allen ora ngumumake seni nalika isih urip, lan lelang luwih saka 150 potongan iki dudu gambar lengkap, miturut Christie. Allen duwe karya seni sing bakal regane $ 500 yuta tambahan, ditemokake dening penyelidikan saka Artnet.

Wacan Salajengipun

Ing njero Lelang Seni Triliun Dolar Paul Allen (Forbes)

Koleksi Seni Milyar-Dolar saka Pendiri Microsoft Paul Allen Arep Didol—Iki Bisa Dadi Lelang Seni Paling Agung (Forbes)

Iki 10 Tuku Seni Miliarder AS Paling gedhe. Bakal Koleksi Paul Allen Nggawe Dhaptar? (Forbes)

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *