KUBINEC | Wedi paling awon Ezra Cornell

Nalika pambangunan asrama wanita asli Cornell wis rampung ing taun 1873, Ezra Cornell nyelehake cathetan menyang pojok bangunan sing njelasake apa sing dideleng minangka bebaya paling gedhe kanggo sekolah co-educational.

“Saka balai kasebut, sektarianisme kudu diilangi ing salawas-lawase,” tulis pangadeg Cornell. Saiki, ideal nonsectarian iki digunakake minangka bukti yen Cornell diadegake sekuler, nanging Ezra pancen mung tegese “kredi apa wae utawa kabeh kredo,” sing tegese denominasi Kristen, bakal ditampa kanthi “sambutan sing padha” ing Cornell.

Sing dakkarepake kanggo nuduhake sampeyan yaiku Cornell ora tau dadi sekuler, lan pratelan sekuler saiki nyamarke kasunyatan manawa Cornell isih dadi papan dogmatis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *