Kunci Sukses Bisnis Generasi Sabanjure?

Nenad Lazarevic minangka CMO / Kepala Pertumbuhan Insightful.

Ora asring industri $ 260 milyar ora digatekake.

Nanging nalika nerangake bisnis proses outsourcing (BPO), iki akeh banget. Iki sebagian amarga sifat operasi “ing ngisor garis”. Nanging, kaya sing dakkandhakake, industri turu $ 260 milyar iki bisa uga dadi kunci sukses bisnis, ketahanan lan kesinambungan.

Aku yakin kaya sing ditindakake dening pawon maya kanggo industri perhotelan – ngilangi inefisiensi, nambah margin lan nyuda kerumitan operasi – BPO bisa ditindakake kanggo bisnis adhedhasar informasi.

Definisi A BPO

Sistem Data Elektronik ‘Morton H. Meyerson (wong sing ditakdirake dadi CEO kanthi jeneng kaya ngono) ngusulake outsourcing minangka model bisnis ing taun 1967. Nanging, praktik kasebut mung dadi strategi bisnis formal ing taun 1989. Munculé Era Informasi wis mimpin ing évolusi anyar outsourcing: BPOs.

Yen outsourcing ing jaman kepungkur tegese nyerahake proses non-inti kanthi basis ad hoc, outsourcing proses bisnis kalebu outsourcing kabeh fungsi bisnis terus-terusan. Kanthi infrastruktur BPO sing akeh saiki, meh kabeh fungsi bisnis bisa dadi outsourcing: layanan pelanggan, analisis data, pemasaran, pangembangan piranti lunak, manajemen IT lan liya-liyane.

Katrampilan sing kasedhiya kanggo nyewa lan panjaluk sing terus saya tambah wis nyebabake pasar BPO dadi ukuran saiki, lan samesthine bakal tikel kaping pindho dadi $492 milyar ing taun 2028.

Desentralisasi Rampung Kanan

Desentralisasi minangka tembung kunci sing, utamane amarga maximalists cryptocurrency, wis ilang akeh luster. Nanging nalika nerangake BPO, ana legitimasi istilah kasebut.

Tinimbang ngandelake desentralisasi sing kadhangkala over-hyped lan kurang dikirim sing dijanjekake dening pamblokiran, BPO mbisakake desentralisasi sing luwih utilitarian lan nyata. Padha ngidini perusahaan kanggo decentralize operasi inti ing geografi, reaping keuntungan operasional, ekonomi lan skill basis.

BPO lan Masa Depan Bisnis

Model wiwitan ramping wis suwe diajokake ing Silicon Valley. Digawe dening Eric Ries, model wiwitan ramping wis ditetepake minangka “pendekatan kanggo mbangun bisnis anyar adhedhasar kapercayan manawa para wirausaha kudu nyelidiki, nyobi, nguji lan ngulang nalika ngembangake produk.”

Nalika kita ngliwati wektu sing ora mesthi ekonomi ing ngendi PHK saya tambah akeh lan nyewa dadi alon utawa, ing pirang-pirang kasus, beku kabeh, perusahaan kudu golek cara sing inovatif kanggo terus berkembang. Kabeh perusahaan kudu nganggo pendekatan ramping – ora mung wiwitan.

Lan ing kono BPO mlebu.

Secara historis, pemotongan biaya wis dadi tenaga pendorong ing mburi outsourcing. Nanging kanthi munggah BPO, ana owah-owahan; saiki tambah akeh amarga kepingin mbangun perusahaan sing luwih ramping, ulet lan efisien. Saiki wis bisa kanggo mbangun perusahaan sing kuat kanthi mung sawetara staf tingkat eksekutif sing terpusat, didhukung dening BPO saka kabeh jinis.

Keuntungan Nggunakake BPO

Skills Spesialis On Demand

Ngomong sampeyan kudu mbangun tim dev in-house. Opsi A yaiku milih kepala pejabat teknologi (CTO) lan nyewa siji-siji, ngarep-arep sampeyan bisa ngilangi bakat sing paling dhuwur saka pesaing. Banjur ana Pilihan B: Melu BPO pangembangan piranti lunak kanggo ngirim tim dev sing wis siap kanthi katrampilan lan skala coding sing dibutuhake. Kemewahan skills-on-demand iki ngluwihi kabeh sudhut bisnis sampeyan.

Minimal Kebutuhan Overhead lan Staffing

Biaya ruang kantor lan staf nambah-utamane sajrone kahanan ekonomi lan inflasi sing ora mesthi. BPO ngidini perusahaan ngisi kabutuhan operasional tanpa jumlah kepala lan ruang kantor fisik, ing proses nyuda biaya tetep lan nyedhiyakake kontrol biaya sing luwih gedhe.

Kelangsungan Bisnis Lan Ketahanan

Nalika kahanan ekonomi angel nyerang, kembung organisasi ing wektu sing apik bisa dadi tanggung jawab. Kasus: Industri teknologi mung wis PHK luwih saka 246.000 wong ing 2022 lan awal 2023. BPO mbantu njamin kesinambungan lan ketahanan perusahaan ing jaman ekonomi sing angel kanthi menehi dhukungan kanggo operasi inti, bebas saka risiko PHK lan downsizing.

Tantangan Ngandelake BPO

Sijine Kabeh Endhog Ing Siji Basket BPO

Nalika BPO bisa nyedhiyakake dhukungan operasional sing kritis, penting yen sukses lan eksistensi perusahaan sampeyan ora gumantung ing siji panyedhiya. Priksa manawa kanggo diversifikasi BPO sing sampeyan gunakake lan duwe rencana cadangan yen BPO gagal ngirim utawa metu saka bisnis.

Ngatur lan Ngukur Kinerja BPO

BPOs teka karo struktur manajemen gawan, nanging iki ora ateges sampeyan bisa wisuh tangan saka pengawasan. Alat analitik tenaga kerja lan alat ngawasi karyawan bisa nduwe peran penting kanggo ngatur lan ngukur tim BPO. Piranti lunak pemantauan produktivitas jinis iki bisa mbantu tim BPO nglacak wektu ing tugas, netepake produktivitas agen BPO, ngukur efisiensi lan liya-liyane.

Lowongan Kerja Offshore

Akeh BPO adhedhasar ing negara liya, ngirim proyek ing luar negeri. Nanging, BPO ora kudu adhedhasar ing luar negeri. Akeh perusahaan AS njaluk dhukungan tambahan saka BPO berbasis AS. Akibaté, pasar BPO ing AS berkembang maju lan regane luwih saka $68 milyar, kira-kira 27% saka pasar BPO global. Iki uga industri sing nggawe proyek, kanthi luwih saka 657,000 wong sing kerja ing industri BPO ing AS nalika nulis.

Apa Aku Bullish Ing BPOs

Ing mangsa ngarep, aku mbayangno donya ing ngendi perusahaan dibangun ing saubengé tim eksekutif balung kanthi fungsi inti sing di outsourcing. Pendekatan desentralisasi kanggo bisnis iki duweni potensi dadi luwih kuat, tahan resesi, efisien lan ekonomis.

Ya, ana sawetara trade-off, lan iku dudu model kanggo saben bisnis. Nanging kanggo akeh pendiri, wirausaha lan pimpinan sing bakal teka, struktur bisnis sing dibangun BPO iki nduweni kunci kanggo miwiti lan tuwuh kanthi cepet lan efisien.

Piye menurutmu? Apa sampeyan bisa mbayangno mbangun perusahaan sampeyan meh kabeh ing mburi BPO?


Dewan Komunikasi Forbes minangka komunitas mung undhangan kanggo eksekutif ing hubungan masyarakat sing sukses, strategi media, agensi kreatif lan pariwara. Apa aku nduweni kualifikasi?


.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *