Kursi dewan Maryland 529 mundur ing tengah-tengah pengawasan babagan rencana tabungan kuliah

Carane

Maryland 529 ketua dewan Peter Tsirigotis nguripake ing mundur ana, sedina sawise ngadhepi kritik withering saka anggota parlemen negara kanggo agensi nangani masalah karo salah siji saka rencana tabungan College Maryland.

Tsirigotis, sing ora langsung nanggapi panjalukan kanggo komentar, muncul ing ngarep Komite Appropriations House Maryland ing Kamis kanggo nerangake kenapa atusan kulawarga ora bisa ngakses kabeh dhuwit ing akun Maryland Prepaid College Trust.

Md. legislatif Panggangan College nyimpen administrator rencana liwat masalah

“Minangka wong tuwa saka bocah-bocah umur kuliah, aku bisa nggandhengake lan nuduhake frustasi sing dicritakake dening para pemegang akun,” ujare Tsirigotis marang para anggota parlemen. “Kita fokus kanggo ngrampungake masalah sing duwe akun kanthi cepet. Nanging, kita nyadari yen luwih akeh sing bisa ditindakake kanggo nyedhiyakake informasi sing dianyari kanggo pemegang akun.

Nalika Tsirigotis njaluk ngapura banget amarga ora kepenak kanggo para pemegang akun, para anggota parlemen katon frustasi amarga ora duwe tenggat wektu sing kuat kanggo ngrampungake kesalahan sing nyebabake sawetara kesalahan. kulawarga scrambling kanggo mbayar SPP taun akademik iki.

“Iku nistha,” House Appropriations Ketua Komite Ben Barnes (D-Pangeran George) marang Maryland 529 administrator ana. “Legislatif iki pancen ndeleng pamrentahan sampeyan lan mikir yen kita butuh owah-owahan gedhe ing kene.”

Anggota parlemen Maryland ngrancang pangrungon babagan rencana tabungan kuliah negara sing bermasalah

Sadurunge legislatif bisa tumindak, Tsirigotis sujud dhewe. Dheweke wis njabat ing dewan wiwit pungkasan taun 2017 lan dijenengi ketua taun kepungkur.

Ing pratelan, Michelle Winner, juru bicara Maryland 529, matur nuwun marang Tsirigotis “kanggo pengabdian lan layanan minangka Ketua Dewan Maryland 529.” Dheweke ujar yen Wakil Ketua Geoffrey Newman bakal dadi ketua sementara nganti ketua anyar dipilih ing tanggal 11 Feb. 23 rapat dewan.

Atusan wong karo akun prabayar wis kena pengaruh dening kesalahan pitungan sing mimpin Maryland 529, agensi daya karo ngatur rencana tabungan College negara, kanggo nundha pembayaran kapentingan ing Agustus. Kesalahan kasebut asale saka masalah teknis nalika ngetrapake tarif akrual anyar sing disetujoni dewan ing November 2021 kanggo imbangan sadurunge 31 Oktober 2021, miturut agensi kasebut.

Sawise owah-owahan ditrapake, sawetara akun sing ora layak kanggo kenaikan kasebut ditampilake minangka nampa, ujare pejabat. Sawise nemokake kesalahan, Maryland 529 nundha pembayaran kapentingan nganti bisa didandani. Iki nyewa akuntan pihak katelu kanggo verifikasi petungan lan kodhe piranti lunak.

‘Janji sing rusak’: Rencana tabungan kuliah Maryland ngalangi wong tuwa supaya ora mbatalake dhuwit

Anthony Savia, direktur eksekutif Maryland Prepaid College Trust lan Rencana Investasi College, marang para anggota parlemen Kamis yen ngrampungake masalah kasebut luwih suwe tinimbang sing diantisipasi, nanging “langkah-langkah kontrol kualitas wis ditindakake kanggo mesthekake laporan sing akurat.”

Dheweke ujar manawa tunjangan kuliah ora beku lan sing duwe akun duwe akses menyang kontribusi utama. Nanging akeh wong tuwa sing ujar manawa dhuwit kasebut ora cukup kanggo nutupi biaya lan meksa dheweke njupuk utangan utawa nutul akun pensiun kanthi denda pajak.

Brian Savoie, wong tuwa Silver Spring, menehi kesaksian babagan pacoban sing nutupi biaya sekolah putrane ing Universitas Purdue taun iki, ujar manawa dheweke mung nampa bagean saka $ 9,000 sing dikarepake saka kepercayaan kanggo semester kasebut.

Ing dina Jumuah, dheweke nyatakake rasa kuciwa yen Tsirigotis mundur sadurunge prakara iki dirampungake.

“Nalika ana akeh kesalahan lan nyalahke kanggo mbukak watara, lowongan saka posisi kursi ing juncture kritis iki bab ngomong paling,”Savoie ngandika ana. “Wingi, Peter Tsirigotis lan aku setuju kanggo miwiti diskusi. Aku nelpon kursi interim, direktur eksekutif, lan kabeh dewan Maryland 529 kanggo ngurmati lan miwiti diskusi babagan resolusi langsung.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *