Lab Keterampilan Digital Anyar kanggo Ngatasi Kesenjangan Katrampilan ing Merseyside

Lab Keterampilan Digital berbasis komunitas ing Liverpool City Region – sing dituju kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan sing saya tambah akeh kanggo wong enom – diluncurake minggu iki.

Amal sing menang penghargaan, Everton ing Komunitas, ana ing mburi inisiatif sing bakal nglengkapi wong ing Merseyside kanthi katrampilan digital sing digoleki lan menehi inspirasi babagan subjek Ilmu, Teknologi, Teknik, Seni lan Matematika (STEAM).

Lab Keterampilan Digital anyar adhedhasar ing Everton ing Komunitas Komunitas Hub ing Spellow Lane ing Everton lan siswa saka sekolah ing Liverpool minangka salah sawijining sing pertama nyoba kegiatan paling canggih ing dina Jumuah.

Amal resmi Everton FC mesthekake ora ana bocah ing Merseyside sing ditinggal amarga tujuane kanggo nglawan kesenjangan katrampilan sing saya tambah akeh ing antarane wong enom sing kurang beruntung lan pakaryan ing industri digital / STEAM. Iki minangka statistik resmi nuduhake karir digital ing STEAM bakal tikel kaping pindho sajrone 10 taun sabanjure.

Peluncuran kasebut nyusul riset sing ditindakake dening STEM Learning, sing nuduhake 89% bisnis STEM wis angel ngrekrut staf kanthi katrampilan sing dibutuhake, nyebabake kekurangan luwih saka 173,000 buruh – iki padha karo rata-rata 10 peran sing ora diisi saben bisnis.

Lab kasebut fokus ing pendekatan langsung kanggo melu peserta ing proses sinau dhewe nalika ngembangake katrampilan Abad 21 kanggo mbantu nyiapake masa depan.

Ing laboratorium siswa bakal duwe akses menyang:

  • iPads
  • LEGO® Education
  • peralatan VR lan pod VR
  • eSports lan game
  • Robotika Sphero
  • Pemotong laser lan printer 3D
  • Drone
  • Liga FIRST® LEGO®
  • Pendidikan Makeblock
  • Robot pengkodean Ozobot
  • Alat kode KUBO
  • katrampilan IT
  • Kursus literasi digital

John Tekgur, 14, saka Hillside High School, ngandika:

“Esuk-esuk banget. Kagiyatan sing daklakoni dina iki kayata nggunakake coding lan robot luwih praktis tinimbang pelajaran biyasane sing daksenengi, mesthi owah saka lungguh ing kelas maca lan nulis. Teknologi ganti saben taun dadi penting kita sinau katrampilan anyar iki supaya ora ketinggalan.

Phoebe Smith, 10, saka Pinehurst Primary, ngandika:

“Aku wis akeh fun esuk iki ing hub muter karo teknologi anyar kang aku bakal muter bagean gedhe ing mangsa kita. Biasane kita ora nindakake kaya iki ing sekolah lan sing paling apik yaiku kita bisa ngobrol karo kanca-kanca, ngrampungake masalah lan seneng-seneng bebarengan. Iki mesthi mbukak mripatku menyang jagad teknologi lan kepiye carane bisa ditindakake.

Ora ana watesan babagan sapa sing bisa nggunakake sumber daya Teknologi Pendidikan sing kasedhiya ing Lab Keterampilan Digital. Siswa diwasa uga bakal entuk akses lengkap kanggo entuk katrampilan lan kapercayan anyar sing bisa nambah kemampuan kerja lan njelajah kesempatan karir anyar.

Lab Keterampilan Digital didhukung dening pakar industri CreativeHUT lan didanai dening klompok dermawan sing dikenal minangka ‘First Steam Squad’.

Anak karo mantan pemain Everton Graeme Sharp

Sue Gregory, CEO ing Everton ing Komunitas, ujar:

“Peluncuran Lab Keterampilan Digital minangka langkah gedhe kanggo program E-STEAM sing bakal nggawe bedane positif kanggo urip bocah-bocah ing Wilayah Liverpool City.

“Nalika kita maju menyang revolusi industri kaping papat, kita kerja bareng karo mitra kanggo mesthekake wong enom ing Merseyside ana ing posisi sing paling apik kanggo masa depan lan kita bangga banget babagan apa sing ditawakake ing kene. Kita ngarep-arep banget kanggo ndeleng bocah-bocah cilik sing melu kita ing laboratorium ngembangake katrampilan lan melu kegiatan sing luwih maju kanthi teknis ing kene.

“Program kayata E-STEAM dibantu banget liwat filantropi, mula kita pengin ngucapake matur nuwun banget marang First Steam Squad sing wis nulungi visi kita. Kita uga ngucapake matur nuwun marang CreativeHUT kanggo keahliane sing wis nulungi kita ngirim fasilitas paling canggih iki.

Inisiatif anyar kasebut minangka bagean saka Everton ing program E-STEAM Komunitas sing diluncurake ing April taun kepungkur. Program kasebut nyedhiyakake sinau sing nyenengake lan imajinatif kanggo bocah-bocah umur limang nganti 16 taun ing 63 sekolah ing Wilayah Liverpool City, sing kepengin dadi karir ing STEAM, lan melu karo wong diwasa lan kelompok sing luwih tuwa. Wis melu luwih saka 1,200 peserta lan ngirim luwih saka 200 sesi.

Everton ing komunitas kesenjangan katrampilan digital
Creative Hut, Sue Gregory, First Steam Squad

Jimmy Worrall, pangadeg Pemimpin Olahraga lan bagean saka First Steam Squad, ujar:

“Pembukaan dina iki minangka kesempatan sing sampurna kanggo kita kabeh bebarengan lan nyekseni langsung pentinge nggawe wilayah kaya iki kanggo bocah-bocah sing bisa sinau, dolanan lan ngembangake katrampilan anyar. Iki penting banget ing wilayah sing ora duwe kaluwihan ekonomi, lan kita pengin ngirim barang sing bakal dadi warisan ing masyarakat.

“Kita pancen bangga bisa melu ing pangiriman lab sing kita ngarep-arep bakal menehi inspirasi kanggo bocah-bocah supaya bisa ngupayakake karir ing digital lan STEAM sing sadurunge ora dianggep.”

Gareth Boldsworth, pangadeg CreativeHUT, ujar: “Kita pancen dihormati kanggo ndhukung Everton ing Komunitas lan Program E-STEAM. Ndeleng semangat saka amal, bebarengan karo dhukungan saka industri lan First Steam Squad, wis dadi pengalaman sing nyenengake kanggo CreativeHUT lan mitra kita.

“Peluncuran Lab Keterampilan Digital ora mung penting kanggo Wilayah Kutha Liverpool, nanging uga penting kanggo nyetel pathokan babagan cara pengalaman sinau bisa dikirim menyang kabeh siswa ing Inggris. Program kasebut bakal menehi dhukungan sing luar biasa kanggo para siswa lan guru kanggo mbantu ngembangake katrampilan sing dibutuhake kanggo pakaryan ing mangsa ngarep lan kapercayan kita bakal menehi kesempatan kanggo saben siswa ing STEAM, ora preduli saka latar mburi, bakal nyengkuyung.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *