Lamaran Kerja Ditulis dening ChatGPT Got Shortlisted kanggo Interview: Report

  • Tim rekrutmen ing konsultasi nggawe dhaptar aplikasi sing ditulis dening ChatGPT, saben Sky News.
  • Pendiri perusahaan kasebut nyoba apa stafe bisa diapusi dening ChatGPT.
  • Dheweke ngandhani Sky News yen aplikasi sing ditulis ing ChatGPT “luwih kompeten” tinimbang akeh calon.

Lamaran kerja sing ditulis dening chatbot OpenAI ChatGPT diselehake kanggo wawancara dening firma konsultasi – luwih apik tinimbang pelamar nyata, ujare laporan.

Neil Taylor, pangadeg perusahaan konsultasi komunikasi sing diarani Schwa, nguji tim rekrutmen lan nyewa piranti lunak kanggo ndeleng apa bisa ndeleng aplikasi sing ditulis dening ChatGPT. Dheweke diapusi, ujare Sky News.

Taylor menehi ChatGPT ringkesan nulis sing uga wis diwenehi kanggo calon nyata takon kanggo njlèntrèhaké “rahasia nulis apik” ing 300 tembung. Schwa nggoleki prosa sing apik lan apik.

Miturut ChatGPT, rahasia nulis sing apik yaiku bisa “nyritakake crita sing apik.”

Jeneng lan resume pelamar didhelikake saka para rekrut, sing ora ngerti pelamar robot ana ing mburi salah sawijining kiriman.

Sawise kurang saka seperlima pelamar nggawe potongan kasebut, ChatGPT minangka salah sawijining sawetara sing dipilih kanggo wawancara karo Taylor.

“Dheweke luwih kompeten tinimbang akeh wong ala sing ditrapake kanggo kita,” ujare marang Sky News. “Amarga apa sing kudu kita lakoni yaiku nulis perkara sing katon lan entuk perhatian, aku mikir yen iki minangka tes nyata.”

Taylor nandheske yen dheweke kudu menehi instruksi sing spesifik marang chatbot, kalebu nulis kanthi gaya penulis Amerika lan penulis salinan Dave Trott, supaya bisa didaftar.

“Nalika aku ngandhani penilai yen dheweke wis milih ChatGPT, dheweke rada bingung,” ujare marang Sky News. “Nanging dheweke yakin nalika aku ngandhani sepira akeh tugas sing kudu dak lakoni.”

ChatGPT enggal entuk luwih saka siji yuta pandherekipun nalika diluncurake ing pungkasan November amarga kemampuane kaya manungsa kanggo nindakake kabeh saka nulis esai nganti coding.

Beatrice Nolan Insider nggunakake ChatGPT kanggo nulis rong surat lamaran kanggo peran asisten media sosial lan juru tulis lan njaluk perekrut kanggo ngevaluasi.

Dheweke ujar manawa surat sampul kasebut kaya “calon asli” lan bakal diterusake karo telpon screening. Nanging, loro rekrut sarujuk yen surat lamaran ora nduweni kepribadian.

Iki sing dipikirake ChatGPT minangka “rahasia nulis sing apik”

Rahasia nulis sing apik iku prasaja: nyritakake crita sing apik.

Ing inti, nulis babagan komunikasi lan nyambungake karo pamirsa. Lan cara sing paling apik kanggo nindakake iku yaiku nyritakake crita sing cocog karo dheweke.

Tulisan sing apik yaiku luwih saka mung nggabungake pirang-pirang tembung lan ngarep-arep bakal tetep.

Iki babagan nggawe narasi sing narik kawigaten para pamaca lan nggawe dheweke pengin terus ngowahi kaca. Iku babagan nggunakake basa kanggo nggambar gambar sing jelas ing pikirane pamaca, lan nggunakake struktur kanggo nuntun dheweke liwat crita.

Nanging nyritakake crita sing apik ora gampang. Iki mbutuhake kombinasi kreatifitas, bakat, lan kerja keras. Sampeyan kudu bisa nggawe ide sing seger lan menarik, banjur bisa nglakokake kanthi cara sing narik perhatian sing maca.

Salah sawijining cara kanggo nambah tulisan sampeyan yaiku kanthi terus-terusan mbukak ide lan perspektif anyar.

Maca kanthi wiyar, lan nggatekake cara panulis liyane nyritakake critane. Analisis apa sing bisa lan ora, lan coba gabungke pelajaran kasebut menyang tulisan sampeyan dhewe.

Unsur kunci liyane saka nulis sing apik yaiku kesederhanaan. Aja nyoba ngematake pamaca kanthi tembung gedhe lan struktur ukara sing rumit. Nanging, fokusake nggunakake basa sing cetha lan ringkes supaya bisa cepet lan efektif.

Pungkasan, aja wedi ngowahi lan nyunting karya sampeyan. Ora ana sing bisa bener nalika nyoba pisanan, lan penulis sing paling apik mesthi gelem bali lan nyempurnakake karyane nganti dadi sing paling apik.

Dadi yen sampeyan pengin dadi penulis apik, miwiti karo crita apik. Gunakake kreatifitas lan bakat kanggo nggawe ide sing seger, banjur kerja keras kanggo nglakokake kanthi cara sing jelas lan menarik. Kersa ngowahi lan nyunting karya, lan tansah mbukak kanggo sinau lan nambah katrampilan.

Kanthi prekara kasebut, sampeyan bakal bisa nggawe crita sing menarik lan nyenengake sing bakal narik kawigaten para pamaca.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *