Layang-layang wiwit srengenge sing dibantu AI sawise gagal mabur

Pendhiri Adam Smith ujar manawa bisnise gagal amarga model pembelajaran mesin sing paling canggih saiki ‘ora ngerti struktur kode’.

Kite, wiwitan sing wis ngembangake teknologi intelijen buatan kanggo mbantu para pangembang nulis kode sajrone meh sepuluh taun, wis mandheg bisnis.

Adhedhasar San Francisco, Kite didegake ing 2014 minangka pionir awal ing bidang AI sing berkembang sing mbantu pangembang piranti lunak nulis kode – ‘otomatis’ kanggo macem-macem program.

Nanging saiki, sawise wolung taun ngupayakake visi dadi pimpinan ing pemrograman sing dibantu AI, pangadeg Adam Smith ngumumake ing situs web Kite yen bisnis saiki wis rampung.

“Saka 2014 nganti 2021, Kite minangka wiwitan nggunakake AI kanggo mbantu pangembang nulis kode. Kita wis mandheg nggarap Kite lan ora ndhukung piranti lunak Kite maneh, “tulis Smith.

“Matur nuwun kanggo kabeh wong sing nggunakake produk kita lan matur nuwun kanggo anggota tim lan investor sing nggawe perjalanan iki.”

Ana apa?

Miturut dheweke, sanajan model pembelajaran mesin sing paling canggih saiki ora ngerti struktur kode – lan sawetara pangembang sing gelem mbayar layanan sing kasedhiya.

“Kita gagal menehi visi babagan pemrograman sing dibantu AI amarga kita wis 10 taun luwih awal kanggo pasar, yaiku, teknologi durung siap,” Smith nerangake.

“Sampeyan bisa ndeleng iki ing GitHub Copilot, sing dibangun dening GitHub kanthi kolaborasi karo Open AI. Ing pungkasan taun 2022, Copilot nuduhake akeh janji nanging isih kudu ditindakake.

Copilot pisanan diumumake ing wulan Juni 2021 minangka asisten AI kanggo programer sing sejatine nindakake kanggo coding apa sing ditindakake teks prediktif kanggo nulis email.

Dikembangake kanthi kolaborasi karo OpenAI, GitHub njaga Copilot ing pratinjau teknis nganti musim panas iki, sajrone wektu kasebut wis digunakake dening luwih saka 1.2m pangembang. AI kasedhiya kanggo kabeh pangembang ing wulan Juni, kanthi biaya $10 sasi utawa $100 setaun.

Nanging, Smith ujar manawa model pembelajaran mesin ora cukup kanggo mangerteni struktur kode, kayata konteks non-lokal, wis dadi tantangan sing ora bisa diatasi kanggo tim Kite.

“Kita nggawe sawetara kemajuan menyang model sing luwih apik kanggo kode, nanging masalahe akeh banget. Bisa uga biaya luwih saka $100m kanggo mbangun alat kualitas produksi sing bisa nyintesis kode kanthi andal, lan durung ana sing nyoba.

‘Pengembang individu ora mbayar alat’

Nalika bisnis kasebut isih bisa sukses tanpa kudu nambah produktivitas pangembang kaping 10 kanthi nggunakake AI, Smith mikir yen wektu tundha Kite lan upaya sing gagal kanggo monetisasi layanan kasebut nyegah wiwitan saka njupuk pesawat.

“Kita ngurutake mbangun bisnis kanthi urutan ing ngisor iki: Pisanan kita mbangun tim, banjur produk, banjur distribusi lan banjur monetisasi,” jlentrehe, lan nambahake yen Kite ora tekan produk-pasar pas nganti 2019, limang taun sawise miwiti perusahaan. .

Senadyan wektu sing ditindakake kanggo tekan pasar, Kite bisa nyekel 500.000 pangembang aktif saben wulan nggunakake AI kanthi “meh nul belanja marketing”.

Nanging produk kasebut gagal ngasilake penghasilan amarga para pangembang ora gelem mbayar.

“Diagnosis kita yaiku pangembang individu ora mbayar alat. Manajer kasebut bisa uga, nanging manajer teknik mung pengin mbayar kemampuan anyar sing beda-beda, yaiku, nggawe pangembang 18pc luwih cepet nalika nulis kode ora cukup kuat.

Nanging, ora kabeh pangarep-arep ilang. Nalika Kite ora bakal maju minangka bisnis maneh, Smith percaya yen AI isih ana ing dalan kanggo “ngrevolusi program”.

“Nalika Kite dadi pionir ing wilayah iki, kita dudu perusahaan sing ndharat. Iki dudu asil sing dikarepake nalika miwiti, nanging kita ngrayakake keberanian lan sumbangan saka kabeh wong sing nggawe eksperimen kasebut.

Umume kode perusahaan saiki wis mbukak sumber ing GitHub, kalebu mesin inferensi jinis Python sing didorong data, penganalisis paket umum Python, piranti lunak desktop, integrasi editor, crawler lan penganalisis GitHub.

10 perkara sing kudu dingerteni langsung menyang kothak mlebu saben dina. Ndaftar kanggo Ringkesan saben dinaDigest saka warta sci-tech penting Republik Silicon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *