Luwih akeh pakaryan teknologi bakal dibuwang ing 2023

Pemotongan kerja gedhe sing diumumake ing sektor teknologi ing taun 2022 bakal mlebu ing taun anyar, kanthi Amazon lan Microsoft ngumumake pengurangan staf sajrone rong minggu.

Dina Rebo, raksasa piranti lunak Microsoft ujar manawa bakal ngilangi 10,000 karyawan.

Sauntara kuwi, Amazon multinasional teknologi ngumumake awal wulan iki yen ngrencanakake mundur luwih saka 18,000 karyawan, ujar mayoritas sing bakal dipecat ing toko Amazon lan divisi solusi pengalaman lan teknologi (PXT).

Iki kedadeyan amarga sektor teknologi AS diarani ngeculake luwih saka 154,000 proyek ing 2022, adhedhasar riset sing diterbitake dening TradingPedia.

Sawise nyewa karyawan sing katon nalika pandemi, perusahaan teknologi paling sukses ing donya pindhah mundur utawa beku rekrutmen ing taun 2022.

Sawetara iki kalebu Meta (biyen Facebook), Twitter, Salesforce, Amazon, Netflix, Microsoft lan Alphabet (Google).

Pengurangan tenaga kerja sakabèhé Microsoft kanthi 10.000 proyek nuduhake kurang saka 5% saka total karyawan perusahaan, ujare Satya Nadella, CEO Microsoft.

“Kita lagi ngalami owah-owahan sing signifikan, lan nalika aku ketemu karo pelanggan lan mitra, ana sawetara perkara sing jelas,” ujare Nadella ing memo kasebut.

“Kaping pisanan, amarga kita ndeleng pelanggan nyepetake belanja digital sajrone pandemi, saiki kita ndeleng dheweke ngoptimalake belanja digital supaya bisa luwih murah. Kita uga ndeleng organisasi ing saben industri lan geografi ngati-ati amarga sawetara bagean ing jagad ana ing resesi lan bagean liyane wis ngarep-arep.

Salah sawijining karyawan Microsoft sing kena PHK yaiku Prashant Kamani, manajer pangembangan piranti lunak utama ing Microsoft.

Kamani njupuk menyang kaca LinkedIn dheweke ujar manawa dheweke wis dilaporake yen jabatane ing Microsoft wis diilangi.

“Sawise makarya luwih saka 21 taun ing Microsoft, macem-macem peran, macem-macem organisasi, minangka IC lan minangka manajer, klien, piranti lunak hibrida lan layanan, produk V1 lan V10 +, UX, backend lan kabeh sing ana ing antarane, aku bisa ujar manawa wis ana. banget manggoni lan maringi hadiah. Aku wis sinau banget lan dadi asile.

Sawise ngumumake pemotongan kerja sing direncanakake tanggal 5 Januari, raksasa e-commerce Amazon dina Rebo wiwit nyuda staf ing AS, Kanada lan Kosta Rika, miturut Reuters.

Situs warta nglaporake manawa perusahaan kasebut mungkasi karyawan 2,300 ing Seattle lan Bellevue ing AS.

CEO Amazon Andy Jassy nunjukake “ketidakpastian ekonomi” saiki minangka alasan kanggo nyuda tenaga kerja perusahaan, sawise retrenchment ing November.

“Antara pangirangan sing ditindakake ing wulan November lan sing dituduhake saiki, kita ngrancang ngilangi luwih saka 18,000 peran. Sawetara tim kena pengaruh; Nanging, mayoritas penghapusan peran ana ing toko Amazon lan organisasi PXT”.

Miturut TradingPedia, perusahaan teknologi ana ing 10 perusahaan paling gedhe sing ngalami pemotongan kerja gedhe ing taun 2022.

Kanggo dhaptar kasebut, TradingPedia ujar manawa tim kasebut nggunakake data saka situs web Layoffs.fyi, sing nglacak pemberhentian teknologi wiwit wiwitan pandemi.

Perusahaan teknologi sing kacathet yaiku Meta, Amazon, Cisco, Twitter, Byju lan Microsoft.

TradingPedia nuduhake manawa ing antarane alasan penting ing mburi PHK ing 2022 yaiku pasar saham sing kena pengaruh sajrone taun kepungkur, sawise inflasi sing terus-terusan, tingkat kapentingan sing saya tambah, lan kuwatir manawa jagad iki bakal ngalami resesi liyane.

Ing kasus Meta, ngumumake pungkasan Nopember sing ngeculake 11.000 karyawan, kira-kira 13% tenaga kerjane, amarga perusahaan kasebut ngalami penurunan pendapatan.

CEO Meta Mark Zuckerberg ngandika nalika iku: “Aku nuduhake sawetara saka owah-owahan paling angel kita wis digawe ing sajarah Meta.

“Aku wis mutusake kanggo nyuda ukuran tim kanthi udakara 13% lan ngidini luwih saka 11,000 karyawan sing duwe bakat lunga. Kita uga njupuk sawetara langkah tambahan kanggo dadi perusahaan sing luwih ramping lan luwih efisien kanthi ngethok mbuwang discretionary lan ndawakake pembekuan karyawan nganti Q1.

Pemotongan proyek ing Meta teka nalika kanca media sosial Twitter ngeculake meh setengah karyawan sawise miliarder Elon Musk njupuk alih perusahaan kasebut kanthi kesepakatan $ 44 milyar.

Data saka TradingPedia nuduhake yen pemotongan proyek ing Cisco kena pengaruh 4.000 karyawan.

“Ing Nopember, perusahaan jaringan Cisco ngumumake rencana restrukturisasi, sing kalebu nglereni udakara 4.000 proyek. Iki kira-kira 5% saka tenaga kerja global lan pamindhahan kasebut diterangake minangka “rebalancing” sajrone telpon penghasilan perusahaan tanggal 16 November.

Byju’s, perusahaan teknologi India sing dikenal kanthi aplikasi pendhidhikan, ngumumake bakal ngilangi 2,500 karyawan ing macem-macem departemen ing wulan November, ujare TradingPedia.

“Perusahaan ujar manawa proses iki bakal ditindakake sajrone pirang-pirang wulan lan bakal nyewa karyawan sing ora bisa golek kerja anyar sajrone setaun.

“Ing wulan Juni, Byju mecat paling ora 600 karyawan saka rong anak perusahaan – 300 saka platform pembelajaran Toppr lan 300 liyane saka platform coding WhiteHat Jr.”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *