Luwih akeh sekolah nambah pelajaran coding kanggo nyakup kabeh gelar

Silabus coding kasebut disetujoni dening Institut Pengembangan Kurikulum Kenya (KICD) taun kepungkur. [iStockphoto]

Para pemangku kepentingan pendhidhikan wis negesake komitmen kanggo ngetrapake coding minangka subyek pasinaon wiwit tingkat SD.

Peningkatan kasebut saya mundhak wiwit disetujoni lan diluncurake silabus kanggo sekolah dasar lan menengah taun kepungkur.

Coding minangka proses ngowahi maksud manungsa dadi perintah sing bisa dingerteni komputer. Pawulangan diwenehi kanggo siswa liwat studio online interaktif.

Silabus coding kasebut disetujoni dening Institut Pengembangan Kurikulum Kenya (KICD) taun kepungkur.

Minggu iki, Sekolah Graceland ing Nyahururu dadi sekolah swasta pertama ing Kenya sing ngetrapake pelajaran coding kanggo kabeh kelas wiwit wulan iki.

Grace Mwaura, direktur sekolah kasebut, ngandhani The Standard yen nambah silabus coding menyang kurikulum “minangka tonggak sejarah sekolah amarga bakal nambah katrampilan teknologi siswa lan nyelehake ing lintasan sing bener ing jagad teknologi sing terus berkembang.”

“Kita bangga ngumumake panyebaran lengkap pelajaran coding sing disetujoni kanggo kabeh kelas, wiwit Januari 2023. Iki minangka tonggak penting kanggo sekolah kasebut, amarga dadi sekolah swasta pertama ing Kenya sing ngetrapake kurikulum coding kanthi lengkap,” ujare Ms. Mwaura.

Ms Mwaura luwih muji pamrentah amarga nyetujoni piwulang coding kanthi ujar manawa minangka dhasar ekonomi digital sing sregep.

“Kita seneng banget bisa mimpin ing sistem pendhidhikan Kenya kanthi ngrampungake pentinge literasi digital lan coding ing abad kaping 21. Siswa saiki bakal duwe kesempatan kanggo entuk katrampilan sing migunani sing bakal nyiapake sukses ing jagad sing saya ganti kanthi cepet, “ujare.

Dheweke ujar manawa sekolah-sekolah kasebut duwe komitmen kanggo nyedhiyakake sistem pendhidhikan sing apik kanggo para siswa sing nyiapake tantangan lan kesempatan mbesuk ing pasar kerja.

“Penyebaran lengkap pelajaran pengkodean sing disetujoni KICD minangka salah sawijining cara sekolah ngetrapake komitmen kasebut kanggo para siswa, wong tuwa, komunitas lan bangsa. Kita ngarep-arep bisa ndeleng dampak positif saka pelajaran kasebut marang para siswa nalika terus berkembang lan ngembangake katrampilan, “ujare Mwaura.

Sadurungé, Présidhèn William Ruto ngendika, pelajaran coding nalika digabungake karo Kurikulum Berbasis Kompetensi (CBC) bakal nglengkapi siswa kanthi katrampilan pemrograman komputer sing dibutuhake kanggo nyurung revolusi industri kaping papat.

“Kita kudu nambah kawruh teknologi wiwit sekolah dasar nganti tekan universitas lan supaya bisa kelakon, coding bakal dadi bagian saka kurikulum kita,” ujare Ruto.

Dheweke nambahake: “Iki bakal njamin coding lan kabeh ekosistem komputer lan teknologi dadi bagean saka perjalanan kita kanggo ngowahi kurikulum pendidikan kanthi nyelarasake karo kabutuhan pasar. Kita pengin para siswa sekolah kanggo entuk kawruh sing cocog karo abad 21st ing ngendi teknologi mbukak kabeh.

Chief Executive Officer (CEO) Safaricom Peter Ndegwa ujar manawa dheweke kerja sama karo Kodris Africa kanggo ngajar silabus coding sing disetujoni pemerintah.

“Masa depan yaiku golek katrampilan sing bakal mbantu para mudha golek pakaryan sing cocog. Ing jagad digital, kita kudu nggawe program digital industri sing ngidini kita nglengkapi siswa kanthi katrampilan sing dibutuhake sing bakal mbantu dheweke ing mangsa ngarep, “ujare Ndegwa.

Teknologi kanthi cepet ngganti lanskap tenaga kerja kanthi para pengusaha ing saindenging jagad tambah akeh golek tenaga kerja sing trampil kanthi digital.

Diproyeksikan ing taun 2030, 50 – 55 persen kabeh pakaryan ing negara kasebut mbutuhake sawetara tingkat katrampilan digital kanthi panjaluk utamane didorong dening perusahaan sing nggunakake teknologi digital.

Negara-negara kaya AS, China, Inggris, Jerman lan Prancis ing antarane akeh liyane ing negara maju wis nggawe coding wajib kanggo siswa kelas siji.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *