Mbebasake Saka ‘Button-Mashing’ Liwat Otomatisasi Siklus Pendapatan

Isih ana salah pangerten babagan panggunaan teknologi ing mburi operasi kesehatan, ujare Seth Katz Universitas Kesehatan.

Teknologi ora teka ing manajemen siklus pendapatan kesehatan. Wis tekan kene.

Kepiye cara nggunakake paling apik yaiku organisasi sing sinau kanthi cepet. Nanging kanggo pimpinan lan buruh kesehatan, penting kanggo ngerti apa sing ora bisa ditindakake lan ora bisa ditindakake dening teknologi.

Ngatasi salah tanggapan kasebut kritis, nerangake wakil presiden Universitas Kesehatan babagan manajemen informasi kesehatan lan siklus penghasilan Seth Katz.

Katz ngomong karo HealthLeaders babagan ngetrapake teknologi ing siklus revenue, kenapa otomatisasi dudu solusi plug-and-play, lan coding medis minangka strategi sabanjure kanggo nggunakake.

Wawancara iki wis diowahi kanggo gamblang lan ringkes.

HealthLeaders: Kepiye sampeyan ndeleng peran teknologi ing pengalaman finansial pasien?

Katz: Aku iki mundak akeh. Teknologi wis dadi bagean saka kabeh nganti pirang-pirang taun, nanging khususe babagan otomatisasi barang-barang mesthi tuwuh. Aku rong taun pungkasan wis mulang sawetara bab. Salah sijine yaiku pandemi, ing sisih negatif, sampeyan bisa ujar manawa wong lara. Sampeyan uga bisa ngomong yen ana akeh karya ekstra. Lan banjur wong mung diobong metu ing umum. Ora mung saka COVID, nanging saka apa sing diarani tombol-mashing. Ora ana sing mlebu sekolah dadi poster awis utawa dadi analis penolakan. Sampeyan nemokake dhewe ing peran kasebut. Iku ora excite wong lan aku iku nuduhake lack of kreatifitas ing sisih siklus revenue. Dadi yen kita ndeleng otomatisasi khusus lan kita wis ngetrapake sawetara, mula iku. Iki ngalangi kita supaya wong bisa nindakake tugas-tugas kasar supaya bisa ngotomatisasi. Iku positif banget. Wong kudu nandur modal ing.

Sampeyan krungu kabeh babagan dokter lan perawat lan wong-wong ujar manawa kita pengin latihan ing ndhuwur lisensi, ta? Nanging kita ora katon ing mburi mburi. Aku pengin dheweke bisa kerja ing ndhuwur skillet uga. Aku pengin wong-wong mau mbuwang wektu kanggo perkara sing luwih penting, sing nggawa dhuwit luwih akeh, sing dadi masalah. Dadi aku duwe kesempatan gedhe. Iku isih cukup anyar kang sethitik ngageti sing njupuk sethitik maneh kanggo nyekel lan aku sawetara iku mung misunderstanding. Wong ora ngerti apa otomatisasi. Nanging pancen penting. Sampeyan kudu nindakake. Sampeyan ora bakal bisa nemokake staf sing cukup, njaga, mbayar, lan liya-liyane. Dadi gedhe banget.

Digambar: Seth Katz, wakil presiden manajemen informasi kesehatan lan siklus penghasilan, Kesehatan Universitas.

HL: Kepiye cara otomatisasi kudu digunakake lan disebarake? Apa isih kudu imbangan antarane otomatisasi lan sentuhan manungsa?

Katz: Dadi nomer siji bali menyang titik babagan staf. Aku nggunakake conto iki akeh. Amazon duwe otomatisasi luwih akeh tinimbang kabeh wong lan terus nambah. Dheweke pengin ngirim drone. Ana kabeh robot sing kerja ing gudang, ta? Nanging ing wektu sing padha, dheweke maju ing dekade iki kanggo ngliwati Walmart minangka majikan paling gedhe ing donya. Dadi cara kanggo ndeleng iki. Saiki dheweke bisa uga ora butuh akeh wong ing gudang. Nanging iki ora ateges sampeyan butuh luwih sithik wong mung amarga sampeyan wis ngotomatisasi. Ing sawetara cara sampeyan butuh liyane. Sampeyan duwe peran anyar sing beda-beda sing ora bakal sampeyan pikirake sadurunge.

Lan bagean kapindho, isih sistem komputer. Iku sampah mlebu, sampah metu. Yen sampeyan ora nyetel kanthi bener, yen sampeyan ora nglatih kanthi bener, yen sampeyan ora njaga, ora bakal bisa. Sampeyan kudu terus latihan, sampeyan kudu terus nganyari, sampeyan kudu tetep sinkron, sampeyan kudu sinau babagan iki. Yen sampeyan ora nindakake perkara kasebut lan nyengkuyung, mula sampeyan bakal kelangan pangarepan. Iku nambah efficiency, nambah dandan, nanging uga nerangake karo bab liyane sing kudu dilakoni. Iku ora plug-lan-muter lan uga ora siji-ukuran-mathuk-kabeh. Tegese sampeyan bisa uga duwe sawetara perusahaan otomatisasi sing beda. Perusahaan sing sampeyan pilih kanggo mbantu ngotomatisasi wewenang sadurunge, aku bisa ujar manawa sampeyan ora bakal dadi perusahaan sing padha karo sing kita deleng kanggo nggawe kode medis cerdas buatan. Sampeyan bisa uga duwe sawetara vendor otomatis sing kerja ing wektu sing padha.

HL: Apa jinis teknologi sing wis ditindakake Universitas Kesehatan ing mburi siklus revenue lan kepiye pengaruhe?

Katz: Kita miwiti karo wewenang sadurunge. Kita ngembangake sawetara kabar rawat inap, kelayakan mlaku, mriksa status klaim, lan liya-liyane. Sakabèhé iku mlaku banget. Kanggo urip bisa uga rong wulan setengah ngidini otomatisasi kasebut mlaku ing latar mburi lan sinau lan ndeleng kepiye nindakake. Nanging ing kira-kira rong sasi wiwit diwiwiti GI lan wiwit mbayar situs web lan panjaluk logging kanggo ijin sadurunge kanthi njupuk informasi kasebut saka EMR. Dadi lancar banget. Kita seneng. We are looking kanggo terus nggedhekake. Sampeyan kudu kreatif karo iki. Wewenang sadurunge iku gedhe sing diwiwiti dening akeh wong. Iku tugas sing bola-bali. Iku njupuk data diskret saka EMR lan sijine metu menyang portal pembayar. Dadi sistemik banget. Nanging aku wiwit tekan titik apa maneh sing bisa diotomatisasi? Apa wae sing ana ing njaba kothak?

HL: Apa ana strategi tambahan sing arep digunakake ing mangsa ngarep?

Katz: Wong-wong nyoba nggunakake ijol-ijolan informasi luwih akeh. Ing perawatan kesehatan, isih ana akeh pamindhahan data manual ing antarane rumah sakit, sanajan ana ijol-ijolan informasi kesehatan. Partisipasi ora mesthi kuwat. Sampeyan lagi miwiti kanggo njaluk liyane lan liyane pemain nyoba kanggo otomatis sing. Dadi, kita pancen bagean saka proyek percontohan nalika ana wong sing njaluk bantuan Keamanan Sosial, mesthine bakal njaluk cathetan. Dheweke bakal bisa narik informasi kasebut liwat API sing aman lan supaya bisa rampung luwih cepet, entuk informasi luwih cepet, bisa nyetujoni panyuwunan luwih cepet. Aku iki kaya ngono, nyoba supaya informasi luwih cepet.

Ing situs siklus revenue, sing paling gedhe yaiku coding medis. Aku mikir ana sawetara pemain sing tuwuh ing papan kasebut sing nindakake AI coding. Esuk banget. Iki isih dadi proyek sing asring ana kekurangan, sing gumantung marang coders kontrak sing larang banget. Dadi aku mikir iki minangka kesempatan sing menarik banget ing sawetara taun sabanjure. Lan sing luwih menarik yaiku kabeh pemain anyar sing nyopir iki. Kita wis nindakake akeh nyilem jero, nindakake akeh tes, ketemu karo akeh vendor, nanging bakal teka, cepet teka lan aku pengin kita ana ing ngarep. Sepur iki ora alon alon-alon. Aku mikir wong-wong sing nganggo cepet bakal weruh bali kanthi cepet.

Jay Asser minangka editor asosiasi kanggo HealthLeaders.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *