Mbusak Wayne Pivac ora bakal ngrampungake masalah sing wis bosok ing rugby Welsh

Union Rugby Welsh bakal duwe ketua anyar minggu ngarep. Tim nasional Wales bisa uga nggolek pelatih kepala anyar minggu ngarep, yen tembung paling grimmest saka pabrik desas-desus bisa dipercaya.

Wayne Pivac wis diserang kritis wiwit kekalahan ngarep ing Georgia minggu kepungkur. Kamenangan nglawan Australia dina Setu bisa nylametake nanging ora nylametake tugas Pivac. Lan iki mung rong minggu sawise Wales ngalahake Argentina, sing lagi wae ngalahake Inggris.

Sam Warburton, Jamie Roberts, Gwyn Jones lan Graham Price – tilas bintang Wales sing kariré bali menyang taun 1970-an – nyathet kekurangane perang lan kekuwatan tim kanthi jero nalika kalah 13-12 saka Georgia sing saiki rangking 13. ing donya, nalika Wales wis dropped ing sangang.

Asil kasebut ditambahi karo sing pertama nalika Wales kalah ing kandang nglawan Italia ing wulan Maret kepungkur, lan tim Pivac mung menang telu saka 11 pertandhingan ing taun tanggalan iki, lan 13 saka 33 wiwit Warren Gatland njupuk Wales menyang semifinal. Piala Donya 2019. Nalika dheweke nyerahake kendali marang Pivac, Gatland ngirim pesen sing nyenengake: “Bakal ngrusak atiku yen Wales bali menyang kesusahan.”

Ing tengah-tengah kahanan sing mriyang saiki, Pivac menang ing Six Nations ing taun 2021 bakal diremehake, lan Kiwi sing umure 50 taun wis kerekan dhewe amarga ora menehi gaya ekspansif sing sadurunge dipupuk karo tim regional, Scarlets. Kiwi liyane, Scott Robertson saka Tentara Salib, disenengi dening sawetara sing bakal diterjunake, kanthi 10 sasi kanggo pindhah menyang Piala Dunia Rugby 2023, ing ngendi Wales ana ing blumbang karo, guess sapa, Georgia lan Australia, uga Fiji lan Portugal.

Robertson, sing covets proyek internasional, iki kesengsem nalika rawuh Wales kang meh ritual hammering dening New Zealand, 55-23, ing Cardiff telung minggu kepungkur. Dheweke kandha sawetara dina sabanjure: “[With] passion lan hype lan kabeh konco iku – carane aku arep sijine iki banget diplomatically? – ana akeh kesempatan kanggo sukses.”

Tanggepan Pivac minggu iki yaiku ngomong babagan pemain “nggulung lengen munggah”, nalika dheweke nggawa bali Alun Wyn Jones, 37 taun, kanggo miwiti pertandhingan ing ngendi pemain basis Inggris kalebu Louis Rees-Zammit, Nick Tompkins lan Christ. Tshiunza ora kasedhiya.

Metafora sing padha babagan etika kerja digunakake dening ketua Rugby Union Wales Rob Butcher, nalika dheweke njaluk ijin kanggo nyopot jaket kanggo alamat anggota ing AGM, ing dina Minggu pungkasan ing Oktober. Dianakaké ing Cardiff Parkgate Hotel, kang anyar, dhuwit-nggawe joint venture kanggo WRU, acara utama pamindhahan maju kanggo nginstal dhingklik sawijining, nanging ambruk cendhak 75 persen support dibutuhake. Detractors ngomong iki perpetuated pengaruh undue akar umbi, minangka wakil saka klub amatir lan distrik dominasi Papan WRU.

Luwih saka Rugby Union

Liyane ujar manawa gerakan kasebut nuduhake Uni pengin owah-owahan. A Papan Game Professional ana kanggo nangani elit, nanging jawaban kanggo Papan. Jagal, sing mundur awal wulan iki, bakal diganti dening Ieuan Evans utawa Anthony Buchanan, loro mantan pemain internasional, minggu ngarep.

Warburton mbanting kabeh sistem The Timesnulis: “Tujuane kudu dadi wilayah kanggo menang Piala Eropa lan Wales menang Piala Dunia … banjur sampeyan bisa ndeleng kabeh sing mudhun saka iku. [But] Tak kira WRU ora ngandelake dhaerah-dhaerah karo dhuwite banjur dhaerah-dhaerah ora gelem diduweni WRU merga pemerintahane wis kuno.”

Kuwi tanduking dilema. Telu saka tim regional – Scarlets, Cardiff lan Ospreys – diduweni pribadi. Padha kudu investasi liyane, lan duwe mripat ing dhuwit nandur modhal dening CVC ing Six Nations, nanging WRU dianggep wegah kanggo nindakake tanpa luwih saka apa wilayah apa. Mulane, stalemate.

Ing ngisor iki kabeh iki minangka dalan kanggo pemain liwat sekolah lan akademi – lan sing terakhir dikontrol dening wilayah kasebut. Lyn Jones, sing wis nglatih loro Ospreys lan Dragons diduweni WRU, marang aku minggu iki: “Nalika aku nonton Wales muter, misale jek kita muter menyang struktur abot lan wis disusun ‘coding’. Kita ora nggawe istirahat utawa nggawe yard ing musim sadurunge – sanajan aku isih percaya yen bakal ngalahake Australia.

“Ana kekurangan kualitas sing bali menyang sekolah. Rugby Welsh digunakake kanthi apik karo jumlah pembinaan ing sekolah-sekolah kita sing lengkap. Wis dadi luwih elek wiwit taun 1980-an lan terus suda. Bocah-bocah kudu duwe dhasar sadurunge tekan wilayah kasebut. WRU nindakake pakaryan sing apik banget karo akademi [before the regions took over]. Kenapa owah-owahan? Sayange, kita ora tansah nggunakake pelatih sing paling terlatih kanggo bakat enom kita.

Pivac dudu sing pertama ngadhepi tantangan kasebut. Gatland suci ngalami sangang kerugian ing taun 2010 lan taun Six Nations kurus. Rumania, Samoa lan Kanada wis ngasorake Wales ing omah ing jaman kepungkur. Australia, sing saiki ora ana 25 pemain, ana ing taun tanggalan paling awon wiwit 1958 yen kalah kaping 10 saka 14 pertandhingan dina Setu.

Pivac bakal teka ing Prancis dina Minggu kanggo mriksa fasilitas Piala Dunia. Eddie Jones saka Inggris wis rampung sawetara wulan kepungkur – nanging wong loro kasebut percaya yen mung diadili ing Piala Dunia. Pivac ujar minggu iki: “Aku yakin, kanthi wolung minggu bebarengan [next summer]kita bakal nambah akeh banget.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *