MHA pengin hackathon ing negara, UT kanggo ngasah perang angkara cyber- The New Indian Express

Layanan Warta Ekspres

NEW DELHI: Kamentrian Dalam Negeri Uni wis menehi pitunjuk marang kabeh kepala polisi negara lan UT supaya nyengkuyung ngatur hackathon kanthi rutin kanggo ngembangake teknologi inovatif anyar kanggo ngilangi kasus kanthi cepet lan mbangun kapasitas ing segmen virtual kanggo ngatasi serangan cyber lan kejahatan sing ana gandhengane karo OTT.

“Sanajan polisi saka macem-macem negara wis ngatur hackathon, pamindhahan kasebut penting banget ing tengah-tengah arahan saka Kantor Perdana Menteri supaya proaktif ngatur hackathon kanggo promosi bakat enom lan nggunakake kemampuan kanggo ngembangake piranti lunak lan platform sing luwih apik kanggo ngrampungake kasus rumit lan uga ngatasi masalah kasebut. nambah kedadeyan pelanggaran keamanan cyber, “ujare sumber ing kementerian kasebut.

“Hackathon minangka cara imajinatif banget ing ngendi para profesional diundang ora mung kanggo nggawe piranti lunak inovatif anyar, nanging uga nyoba lan nglanggar keamanan sistem kanggo nyoba lan ngerteni babagan kerentanan lan banjur nerusake lan ndandani kesenjangan kasebut lan nggawe sistem luwih cyber. aman,” ujare pengacara SC lan pakar hukum cyber Pavan Duggal.

Nalika polisi negara Karnataka siyap ngatur hackathon rong dina ing wulan iki ing IIT Bangalore, menehi hadiah Rs 50,000 kanggo pemenang, polisi TN sing nganakake acara sing padha ing Desember 2022, nggunakake katrampilan coding para peserta ing kasus cracking. .

“Hackathon utamane fokus ing subyek kaya rekaman sumber akeh, deteksi aplikasi penipuan, deteksi pidana nggunakake pangenalan rai, deteksi aplikasi penipuan, lan liya-liyane, nggunakake alat kaya intelijen buatan, ilmu data pembelajaran mesin, lsp,” ujare pejabat MHA.

Hackathon mesthi cara sing apik kanggo mbangun kapasitas utamane ing jaman keamanan cyber minangka tantangan gedhe karo kejahatan cyber, kalebu peretasan, serangan ransomware, pelanggaran data pribadi lan penipuan cyber sing kedadeyan saben 11 detik, tambah Duggal.

Nalika organisasi pemerintah lan Institusi utama India terus diancam lan diserang kaya episode AIIMS anyar, model kaya Jamtara saiki wis akeh ing pirang-pirang kanthong negara, kanthi Mathura, Mewat lan Bharatpur dadi pusat penipuan cyber anyar.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *