Microsoft SQL Server 2022 Tekan Ketersediaan Umum

Microsoft saiki ngluncurake SQL Server 2022 menyang umum. Versi lengkap paling anyar saka sistem manajemen database relasional saiki wis kasedhiya umum. Ing kiriman woro-woro, Microsoft nerangake versi SQL Server iki sing paling disambungake menyang platform awan Azure.

Kanthi integrasi awan, SQL Server 2022 nyedhiyakake keamanan lan aksesibilitas liyane:

“SQL Server 2022 minangka unsur inti saka Microsoft Intelligent Data Platform. Platform kasebut kanthi lancar nggabungake database operasional, analitik, lan tata kelola data. Iki ngidini para pelanggan bisa adaptasi ing wektu nyata, nambah lapisan intelijen menyang aplikasi, mbukak kunci wawasan sing cepet lan prediktif, lan ngatur data-ing ngendi wae.

Rilis iki kabeh babagan sambungan sing luwih gedhe karo Microsoft Azure. Miturut perusahaan kasebut, integrasi saka SQL Server 2022 menyang platform awan kalebu Microsoft Purview lan Azure Synapse.

Kanthi alat kasebut, pangguna bisa nindakake luwih akeh babagan data, kayata nambah pamrentahan lan skala nalika uga entuk luwih akeh wawasan lan akses prediksi.

SQL Server 2022 uga nutul langsung menyang pemulihan bilai sing dikelola (DR) liwat Azure SQL Managed Instance.

Integrasi Azure

“Fitur link kanggo Azure SQL Managed Instance: Kanggo mesthekake wektu aktif, SQL Server 2022 wis terintegrasi kanthi fitur link anyar ing Azure SQL Managed Instance. Kanthi kapabilitas anyar iki, sampeyan entuk manfaat saka lingkungan PaaS sing ditrapake kanggo pemulihan bencana – ngidini sampeyan mbuwang wektu luwih sithik kanggo persiyapan lan manajemen sanajan dibandhingake karo lingkungan IaaS.

Azure Synapse Link kanggo SQL: Link Azure Synapse kanggo SQL Server 2022 nyedhiyakake feed pangowahan otomatis kanggo njupuk owah-owahan ing SQL Server lan feed menyang Azure Synapse Analytics. Synapse Link nyedhiyakake analisis wektu nyata lan pangolahan transaksional lan analitis hibrida kanthi pengaruh minimal ing sistem operasional.

Integrasi Microsoft Purview: seneng nyorot yen SQL Server uga digabungake karo Microsoft Purview kanggo panemuan data sing luwih gedhe, ngidini sampeyan ngilangi silo data:

  • Pindai kanthi otomatis SQL Server ing panggonan sampeyan kanthi gratis kanggo njupuk metadata.
  • Klasifikasi data sampeyan nggunakake klasifikasi sing dibangun lan khusus lan label sensitivitas Perlindungan Informasi Microsoft.
  • Nggawe lan ngontrol hak akses tartamtu kanggo SQL Server.

Fitur tambahan sing disambungake karo Azure: SQL Server 2022 duwe sawetara fitur tambahan sing diaktifake Azure. Sambungan prasaja menyang agen Azure Arc, bagean saka proses persiyapan standar kanggo SQL Server 2022, mbisakake kapabilitas tambahan, kalebu:

  • Tampilan tunggal kabeh Server SQL sing dipasang ing papan, ing Azure lan awan liyane.
  • Assessment teknis kanthi otomatis kanggo SQL Server tanpa biaya tambahan, kanggo mbantu sampeyan ngoptimalake kinerja database, skalabilitas, keamanan, kesinambungan bisnis, lan liya-liyane.
  • Nglindhungi data ing panggonan sampeyan nggunakake Microsoft Defender kanggo Cloud.
  • Identitas aman karo Single Sign-On lan Direktori Aktif Azure.
  • Pay-as-you-go billing.”

Dandan SQL Server

Ing papan liya, Microsoft nuduhake kinerja sing luwih apik amarga mesin sing fokus ing “ora gawe piala, ora ana owah-owahan app sing dibutuhake”. Kabeh dandan kinerja otomatis lan ora mbutuhake kode dening pangguna. Microsoft ujar SQL Server 2022 minangka nomer 1 ing kinerja OLTP, kinerja DW Non-Clustered miturut Transaction Processing Performance Society.

Perusahaan kasebut uga nuduhake keamanan platform anyar, sing dibangun ing 10 taun dadi database paling aman. Microsoft ngandika Ledger anyar ing SQL Server nggawe rekaman trek modifikasi data lan menehi tamper-bukti yen perlu.

Tip dina: Kanggo nyegah panyerang njupuk tembung sandhi sampeyan, Secure Sign-in njaluk pangguna nindakake tumindak fisik sing ngaktifake layar mlebu. Ing sawetara kasus, iki minangka tombol “Keamanan Windows”, nanging kasus sing paling umum ing Windows yaiku Ctrl + Alt Del hotkey. Ing tutorial kita, kita nuduhake sampeyan carane ngaktifake fitur iki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *