Missouri nyedhiyakake $ 30M ing dana ARPA federal kanggo 19 organisasi kanggo latihan tenaga kerja | Missouri

(Alun-alun) – Republik Missouri Gov. Mike Parson ngumumake dina Selasa distribusi dana undhang-undhang Rencana Rescue Amerika federal kanggo $ 30 yuta kanggo 19 organisasi ing saindenging negara.

Dana kasebut kalebu ing Bill House 3020, disetujoni dening legislatif taun kepungkur. Pendanaan kasebut bakal nyedhiyakake luwih saka 15,000 wong kanthi latihan utawa pendidikan terus kanthi rata-rata $ 1,984.78 saben siswa utawa magang, miturut informasi sing diwenehake dening Departemen Pembangunan Ekonomi Missouri. Persyaratan aplikasi nuduhake hibah minimal $ 50,000 lan maksimal $ 4 yuta.

Dina Senin, Parson ngumumake dana hibah $261 yuta kanggo pangembangan broadband ing saindhenging negara.

Organisasi saingan kanggo dana kanggo nglatih para pekerja ing sawetara industri, kalebu perawatan bocah, perawatan kesehatan, panyebaran broadband lan manufaktur. Hibah diwenehake kanggo mbantu wong-wong sing paling butuh lan nyengkuyung organisasi supaya fokus marang populasi sing berpendapatan rendah lan sing beresiko dadi nganggur.

Yayasan Missouri Chamber, Practical POCUS LLC lan Distrik Sekolah Komunitas Sikeston R-6 masing-masing nampa dana $ 3 yuta.

“Wiwit dina, administrasi kita wis dadi prioritas utama kanggo mesthekake yen majikan duwe tenaga kerja sing dibutuhake kanggo nggedhekake lan tuwuh,” ujare Parson ing pratelan. “Tenaga kerja sing luwih kuat tegese sesuk sing luwih kuwat, lan program iki bakal ditindakake kanthi cepet kanggo mesthekake para pekerja Missouri bisa nyukupi tuntutan ing mangsa ngarep.”

Yayasan Kamar Missouri bakal mbuwang dana kanggo Akselerator Perawatan Kesehatan, miturut laporan DED. Proyek kasebut bakal nglatih kira-kira 1,430 dadi asisten medis, teknisi medis darurat, teknisi pangolahan, spesialis tagihan lan coding lan sawetara posisi liyane.

Karen Buschmann, wakil presiden pemasaran lan komunikasi kanggo Kamar Dagang lan Industri Missouri, ujar manawa proyek perawatan kesehatan anyar dimodelake sawise program magang sing padha digunakake kanggo nglatih para pekerja teknologi informasi. Apprenticeship perawatan kesehatan bakal ndhukung enem rumah sakit ing saindhenging Missouri.

“Nalika dana ARPA kasedhiya lan ana fokus khusus babagan perawatan kesehatan, kita ngobrol karo rumah sakit babagan nggunakake model magang,” ujare Buschmann ing wawancara karo The Center Square. “Dheweke bungah babagan iki. Kita pitados ing program magang amarga magang nampa gaji ing dina pisanan. Lan mbukak kesempatan kanggo kenal karo wong sing lagi latihan.

Buschmann ujar manawa dana kasebut bakal suwene telung taun lan pambayaran maneh adhedhasar biaya sing cocog. Miturut Formulir IRS Chamber Foundation 990 sing diajukake kanggo 2021, nglaporake penghasilan $ 2.1 yuta lan biaya $ 1.8 yuta.

Hibah kanggo Distrik Sekolah Sikeston bakal mbiayai “Ekspansi Tenaga Kerja Masa Depan Sikeston.” Informasi saka DED nyatakake 162 siswa bakal nampa instruksi welding, sing $ 18,519 saben siswa.

Anggaran Distrik Sekolah Sikeston kanggo taun fiskal 2023 yaiku $42.2 yuta.

POCUS LLC Praktis bakal nggawe Inisiatif Latihan Ultrasound Missouri kanthi hibah, miturut DED. Bakal nyedhiyakake kridit pendidikan terus ing “Point of Care Ultrasound” kanggo obat darurat lan buruh kesehatan liyane. Iki ngarepake kanggo nglatih 7.0000, kanthi total $ 429 saben wong.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *