MIT menang final donya saka 45th International Collegiate Programming Contest | MIT News

Tanggal 10 Nopember, tim kodhe mahasiswa MIT nggawe sejarah kanthi menang kontes pemrograman paling tuwa, paling gedhe, lan paling bergengsi ing donya — final ing International Collegiate Programming Contest (ICPC). Dianakaké ing Dhaka, Bangladesh, final donya kaping 45 narik penonton langsung luwih saka 1,600 pamirsa menyang kompetisi 12-masalah sing tegang, sing nampilake 420 kontestan sing makili 140 universitas ing 45 negara.

ICPC World Finals pisanan dianakaké ing 1977, lan kaloro (ing 1978) dimenangake dening MIT – ngiring dening akeh, akeh taun kantun cedhak kanggo tim saka Cambridge. Sponsor fakultas tim Martin Rinard, profesor ilmu komputer lan teknik ing Departemen Teknik Elektro lan Ilmu Komputer (EECS) MIT ujar manawa tim kasebut wis meh menang kaping pirang-pirang wiwit njupuk pimpinan tim kasebut ing taun 1997. Sing kalebu limang emas. medali, limang medali perak, telung medali perunggu lan loro finish ing urutan kapindho. Nanging dheweke nganggep kinerja iki khusus.

Menang juara asil saka karya akeh, kalebu Senior Administrative Assistant Mary McDavitt, sing urusan karo nggegirisi logistics melu ngirim tim sarjana ing setengah donya, uga pelatih mahasiswa Ce Jin lan Yinzhan Xu, loro mahasiswa PhD ing EECS, sing mbantu milih tim paling apik kanggo makili MIT. Tim kasebut dumadi saka Xiao Mao ’21 MEng ’22, sing nduweni gelar ing ilmu komputer lan teknik lan matématika; Jerry Mao, senior ing ilmu komputer lan teknik; lan Mingyang Deng, junior ing ilmu komputer lan teknik. (Deng uga bubar melu lan menang ing 2022 North American Championships of the ICPC, clinching eligibility to attend the 46th annual ICPC World Finals next year.)

Ing wawancara iki, ditindakake liwat email sajrone lan sanalika sawise penerbangan bali saka Bangladesh, trio kasebut nggambarake kamenangan bersejarah kasebut.

P: Kaping pisanan, Sugeng! Marang kita carane sampeyan entuk ing ruang mental kanggo saingan. Apa jinis praktik, ritual, lan kabiasaan nyiapake sing disaranake kanggo kerja otak sing kuat lan kompetitif iki?

Jerry Mao: ICPC mesthi kuat – lan ora kaya sawetara kompetisi program liyane, ing ICPC ora ana kredit parsial! Minangka tim, kita nindakake pirang-pirang tes sajrone pirang-pirang wulan menyang kompetisi, kanggo ngilangi saraf kasebut lan nggawe rutinitas sing nyata.

Xiao Mao: Kita nindakake sawetara latihan saben minggu, nanging ora optimal, amarga aku wis lulus lan ana ing kutha liya. Kita kudu komunikasi liwat Zoom lan niru lingkungan “siji keyboard” liwat komunikasi. Nanging, kesulitan kasebut minangka berkah sing samar, amarga meksa kita ngasah katrampilan komunikasi lan nambah strategi.

P: Saka perspektif logistik, kepiye sampeyan mbagi karya pemrograman ing kompetisi kaya iki?

Jerry Mao: Telu saka kita minangka programer kompetitif sing berpengalaman, mula matur nuwun, kacepetan ngetik ora dadi masalah. Kanggo umume masalah, bagean sing paling tantangan yaiku ide solusi, dene pemrograman mung minangka cara kanggo nulis. Pramila kerja tim kita dibangun kanthi kolaborasi kanggo nemokake ide; ana kaping yen kita saben duwe gagasan sebagean ing masalah, lan nalika kita ngrembug mau, kita nemokake sing padha gabungke kanggo solusi lengkap.

Xiao Mao: Minangka mung ana siji keyboard, kita kudu sulih antarane coders. Nalika wong siji nggawe kode, loro liyane bisa mriksa solusi siji-sijine. Kita bener miwiti karo sawetara strategi ngendi siji wong nindakake kabeh coding lan liyane nindakake kabeh pikiran, nanging kita cepet nilar iku amarga kita temen maujud kita bisa gampang kesel yen kita terus nindakake siji bab tanpa break.

Jerry Mao: Saben kita duwe kekuwatan dhewe-dhewe, yaiku matematika, geometri, struktur data, utawa liya-liyane. Sawetara masalah sing paling tantangan bisa nggabungake kombinasi kasebut, lan nalika kerja tim kita bisa dadi paling apik.

P: Sampeyan entuk papat solusi pertama saka 12! Apa kacepetan minangka bagean saka strategi sampeyan?

Mingyang Deng: Kita ora seneng kacepetan. Nanging, nalika umume tim ngetutake papan pimpinan, tim kita luwih milih njelajah masalah anyar. Akibaté, kita dadi sing pisanan ngatasi masalah sing durung ditliti.

Jerry Mao: Nalika kita ora ngarahake khusus kanggo solusi pertama, ana 12 masalah sing kudu digarap, nanging mung limang jam. Lan ing papan pimpinan, tim sing ngrampungake masalah luwih cepet luwih dhuwur, mula kacepetan dadi penting.

Xiao Mao: Kita miwiti ing rong masalah sing ora populer tinimbang sing paling akeh dirampungake tim, lan iki sing nyumbang kanggo loro solusi pertama. Kajaba iku, kita luwih fokus ing akurasi tinimbang kacepetan, amarga solusi sing salah bisa mbuwang akeh wektu. Strategi gantian antarane coder lan solusi mriksa silang mesthekake yen ora ana “wektu nganggur” ing mesin (yaiku, wektu nalika ora ana sing ngodhe) lan kita uga ora tau duwe solusi sing salah. Senadyan pangarep-arep sing ditindakake wong liya, kita teka ing kompetisi kanthi pola pikir “mung kanggo seneng-seneng”, lan ora ngarahake apa-apa. Dadi pisanan mesthi kaget kanggo kita.

P: Nggoleki papan skor pungkasan, jelas yen Masalah D, sing diarani “Guardians of the Gallery”, minangka masalah sing paling tantangan. Nalika akeh tim nyoba, lan sampeyan wis 19 nyoba, ora ana sing bisa ngrampungake kanthi bener. Apa masalah D sing nyebabake kabeh masalah?

Jerry Mao: Masalah D minangka masalah geometri sing gampang banget nanging angel banget – lan supaya luwih angel, ora presisi ana ing endi wae. Konsep masalah iki prasaja: Ana sing njaga ing galeri seni, lan weker mati kanggo reca treasured. Galeri seni wujude aneh, saengga patung kasebut bisa uga ora ana ing garis pandang penjaga. Sampeyan bisa ngetung carane cepet padha bisa mbukak nang endi wae kanggo ndeleng iku?

Apa digawe masalah iki angel ana sing sawetara galeri bakal tembok karo sliver paling cilik saka longkangan antarane wong-wong mau, lan gumantung ing wangun, pengawal kadhangkala bisa ndeleng liwat longkangan sing. Ngerteni apa sing kudu ditindakake karo slivers cilik iki sing nyebabake umume tim sing nyoba masalah iki kesandhung.

Xiao Mao: Bagean sing tantangan yaiku kabeh kasus pinggiran sing angel lan masalah presisi. Mikir kabeh glitches ing sembarang mesin fisika ing video game! Senajan kita wis ndandani akèh kewan omo, paling saka 19 usaha padha “Salam Maria” usaha ngendi kita mung nyoba paramèter beda ing pangarep-arep sing siji saka wong-wong mau bakal pass.

Jerry Mao: Aku ditanggulangi masalah D afternoon iki sawise mudhun pesawat bali menyang Boston – sayangé dicokot pungkasan, nanging marem ngatasi pancet! Nalika kita duwe dalan sing jelas kanggo ngrampungake masalah sajrone kontes, kita ora duwe wektu cukup kanggo nggayuh solusi lengkap lan lengkap.

P: Secara individu, apa sampeyan duwe masalah “favorit”?

Xiao Mao: Masalah aku iki pengalaman utamané fun kanggo kita. Iki nggunakake salah sawijining struktur data sing paling umum, sing diarani “wit segmen.” Solusi kita nyilih teknik sing diarani “propagasi kesed” kanthi cara sing ora konvensional.

Mingyang Deng: Aku utamané disenengi masalah E. Iku masalah related kanggo trik sulap kang abdi mbantu pesulap guess kertu didhelikake. Topik menarik dhewe; malih, intuisi matematika pinter melu modeling trick sabenere. Aku nemokake bagean modeling tantangan lan macem.

Jerry Mao: Masalah favoritku yaiku babagan geometri. Masalah geometri asring dianggep minangka bane ing kabeh kontes program amarga alangan unik sing digawa: kaya carane gambar dadi burem nalika sampeyan nggedhekake, “kabur” utawa “imprecision” iki bisa nggawe akeh ide sing bener. Express ing kode Nanging, ana kaendahan tartamtu ing nemokake carane program komputer, kang dianggo mung nomer, bisa nyambung karo gambar, kayata diagram geometris. Nyatane, ing sambungan iki sing paling elegan asil ing matématika dadi gegandhèngan.

P: Dhaka adoh banget saka Cambridge. Nerangake pengalaman sampeyan ing kutha.

Jerry Mao: Kutha sing rame: ana wong lan mobil lan becak ing endi-endi. Kita ora adoh banget saka panggonan sing kita manggon, amarga kita ngerti yen kita bakal macet ing gridlock. Pratandha ICPC uga ana ing endi wae ing kutha, kalebu ing bandara, ing dalan, lan malah ing transportasi umum – final donya mesthi dadi acara utama kanggo kutha.

Xiao: Aku ora nemu kahanan lalu lintas paling apik sak Tetep, nanging aku isih disenengi kutha kanggo akeh kurban lan Hospitality sawijining! Panganan uga apik tenan, lan uga wong-wong sing nyiyapake.

Jerry Mao: Aku mesthi seneng nyicipi rasa, kayata bhuna daging utawa bhaji sayuran.

Mingyang Deng: Aku ora duwe wektu kanggo ngunjungi akeh pandelengan, nanging aku ngumbara ing kutha rada lan akeh obrolan karo remaja lokal. Dhaka nduweni jurang kasugihan sing amba lan katon. Para mudha wis ngerti babagan iki, lan muga-muga bisa nggawe masa depan sing luwih apik kanthi ilmu.

P: Ing klip YouTube iki, sing dituduhake dening Profesor Rinard, sampeyan lagi diumumake minangka pemenang medali emas juara dunia lan diarani munggah panggung kanggo nampa piala sampeyan. Apa sing sampeyan pikirake lan rasakake ing wektu tartamtu iki?

Mingyang Deng: Iku apik tenan. Aku rumangsa ora nyata nalika kedadeyan kasebut. Akeh tim kuat sing melu, nanging kinerja sing apik banget ndadekake kita ing ndhuwur. Xiao lan Jerry minangka kanca sing apik tenan, lan aku seneng karo dheweke.

Xiao Mao: Kompetisi iki minangka pagelaran tembang angsaku, nyimpulake karir pemrograman kompetitif sing luwih saka sepuluh taun wiwit kelas lima. Ing panggung, aku seneng banget sing rampung ing cathetan dhuwur, lan aku bisa males kinerja bilai ing International Olympiad in Informatics (IOI) 2017. Aku uga ngucapke matur nuwun kanggo kabeh wong sing nggawe iki bisa, utamané sandi. loro bolo, Mingyang lan Jerry.

Jerry Mao: Kita kabeh wis dadi peraih medali ing panggung donya sadurunge ing kontes internasional, nanging iki raos beda. ICPC minangka kontes pemrograman paling tuwa, paling gedhe, lan paling bergengsi ing donya. Kanggo duwe kesempatan kanggo saingan ing final donya wis pakurmatan gedhe; dadi medali iku mirunggan; lan dadi tim juara donya, sing makili MIT lan nggawa piala ing omah, dadi impen sing nyata.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *