Montana Seniors Berjuang Ing Tambah Biaya Urip –

Populasi sepuh Montana sing urip kanthi penghasilan tetep dadi ora duwe omah ing tengah inflasi.


Boom anyar ing pasar omah lan mundhake rega sembako lan barang-barang penting liyane nyebabake kabeh wong. Nanging, populasi wong tuwa lan liya-liyane sing duwe penghasilan tetep wis kena banget. Ora mung akeh sing berjuang kanggo nyukupi kebutuhan, nanging ekonomi wis ngrugekake omahe kabeh. Iki utamané bener saka senior Montana.

Ana mundhake wong sing ora duwe omah ing antarane wong sing umure luwih saka 60. Ora mung pandemi, pasar omah, lan kenaikan sembako lan gas nyebabake individu kasebut, nanging inflasi uga ngrusak penghasilan tetep saka pensiun pensiun lan penghasilan jaminan sosial. . Data sing nuduhake paningkatan ora duwe omah ing antarane wong tuwa isih diwatesi nanging para panyengkuyung ing lapangan kasebut nuduhake manawa dheweke ndeleng wong tuwa sing luwih tuwa muncul ing papan perlindungan.

Negara bagian Montana wis kena banget. Wiwit taun 2019, Lewis lan Clark County mung ndeleng rega sewa mundhak meh 40%, miturut riset CoStar Group diterbitake ing Washington Post. Panjaluk sing saya tambah akeh kanggo properti sewa lan mundhak sewa sabanjure wis didorong, sebagian, dening buruh remot sing dibayar sing bisa njupuk kauntungan saka pasar omah negara sing gedhe tinimbang kudu ana ing wilayah sing padha karo pakaryane, sing bisa dadi rame. .

Foto dening Marcus-Aurelius saka Pexels

Miturut data Biro Sensus AS, Kalispell minangka kutha sing paling cepet tuwuh ing antarane wong-wong ing AS kanthi kurang saka 50,000 wong lan tingkat kemiskinan ing antarane wong-wong sing umur 65 lan luwih tuwa wis mundhak saka “8.9% ing taun 2020 dadi 10.3% ing taun 2021,” miturut data Biro Sensus AS. kanggo Ramsey Alwin, presiden lan CEO saka Dewan Nasional ing Aging. Kajaba iku, miturut survey anyar babagan wong tuwa sing dirilis ing awal wulan iki, “kira-kira 44% berjuang karo omah sajrone taun sadurunge, lan mung 10% sing dianggep terjangkau omah.”

Alwin kandha, “Wong-wong sing ngendelake penghasilan pensiun tradisional, kayata jaminan sosial, kesulitan kanggo nyukupi kabutuhan dhasar. Sampeyan bakal nemokake manawa individu asring kekurangan $ 1,000 saben wulan kanggo nyukupi kabutuhan sing sejatine. Rencana kanggo nambah 8,7% kenaikan biaya urip kanggo keuntungan jaminan sosial bakal mbantu ngimbangi efek inflasi. Nanging Alwin yakin kuwi ora bakal cukup.

Ing Pusat Poverello ing Missoula, para senior Montana “ing umur 60-an wis dadi klompok umur paling gedhe nomer loro sing dilayani,” miturut Direktur Program Lisa Sirois. Dheweke wis “ndeleng wong ing 80s lan 90s sing ora ana panggonan kanggo pindhah” lan papan perlindungan asring “kudu nolak sawetara wong amarga ora dirancang kanggo kabutuhan.”

Brian Guyer, direktur departemen omah kanggo Dewan Pengembangan Sumber Daya Manusia ing Bozeman nuduhake manawa papan perlindungan dheweke ora bisa ngladeni senior (amarga dheweke ora duwe sumber daya kanggo nampung cacat utawa masalah kesehatan khusus), dheweke kudu nolak. Dheweke ujar manawa ana wong tuwa sing mati beku sawise ditolak papan ing papan perlindungan Bozeman amarga “dheweke ora nandhang lara lan duwe masalah mobilitas. Dheweke pancen ditemokake ing njaba toko Lowe ing Bozeman, “jelas Guyer.

Kanthi ekonomi mung diprediksi bakal saya elek ing wulan-wulan sing bakal teka, angel ujar manawa akeh wong tuwa Montana sing bakal kelangan omah lan pindhah menyang papan perlindungan, lan manawa ana papan sing cukup kanggo nampung banjir wong sing ora duwe omah.

Koalisi Montana kanggo Ngatasi Ora duwe omah minangka organisasi anyar sing ngrencanakake lobi atas jenenge panyedhiya papan perlindungan sajrone sesi legislatif negara sing diwiwiti ing Januari 2023.

Tujuane kanggo njaluk modifikasi ing program Medicaid negara, supaya papan perlindungan layak kanggo pendanaan lan bisa nggunakake pendanaan iki supaya bisa nyukupi kabutuhan individu lan uga ngembangake.

Sumber:

Wong Amerika sing luwih tuwa dadi ora duwe omah amarga inflasi mundhak lan biaya omah mundhak

Wong tuwa sing duwe penghasilan tetep saya sithik amarga inflasi nyedhaki dhuwur 40 taun

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *