Mratelakake panemume: Bot anonim ngontrol apa sing diwaca

Apa sing bakal daktulis kudu kuwatir. Iku kuwatir kula.

Warta saiki didominasi dening Internet. Nanging kabeh sing diwaca dimanipulasi dening “bot” anonim saka sumber sing ora dingerteni lan misterius.

Bot iki ngontrol apa sing katon ing layar komputer lan smartphone sampeyan. Sampeyan sing maca. Iku ngontrol pikiran sampeyan. Iku ngontrol carane sampeyan mikir. Iku ngontrol sapa sampeyan.

Bot uga ngapusi maca lan tampilan kaca, nggawe industri iklan digital global triliun dolar kaya penipuan gedhe. Big Tech bisa uga bisa nindakake apa wae babagan bot, nanging bot-bot kasebut nguntungake banget kanggo Big Tech, nyopir tayangan iklan lan nggawe bathi milyaran kanggo Google, Facebook, Instagram, Twitter lan kabeh industri iklan online.

Carane aku ngerti? Amarga telung taun kepungkur perusahaanku wis ngembangake platform digital dhewe. Sajrone proses iki, aku wis lungguh ing baris ngarep menyang underbelly reged platform digital. Iku meh ora bisa dipercaya apa sing kedadeyan.

A info latar mburi sethitik: Aku nonton kanggo taun nalika Google lan Facebook tansaya ageng monopoli kuat, dadi perusahaan paling sugih ing sajarah. Ora ana sing bisa ditindakake dening perusahaan koran cilikku. Biaya pangembangan digital ora bisa digayuh.

Nanging kemajuan teknologi fenomenal sing padha sing nggawe Internet uga nyuda biaya kanthi cara sing padha fenomenal. Coba panyimpenan hard disk sajrone 15 taun kepungkur.

Bagéyan saka kemajuan teknologi iki yaiku munculé sistem manajemen konten (CMS) mbukak-sumber sing kuat lan ing saindenging jagad, nggunakke mayuta-yuta programer sing nyumbang modul pengkodean canggih sing dienggo bareng kanthi bebas.

Mbayangno nyoba mbangun munggah 50-crita dhuwur saka ngeruk. Nanging karo CMS kita, disebut Drupal, munggah dhuwur wis dibangun kanggo free. Kabeh sing kudu ditindakake yaiku tuku perabot kantor. Little Emmerich Newspapers mangkat menyang balapan platform digital, isih ana ing mburi nanging bisa uga ora kasep.

Nggunakake host pangembang India ing pesisir sing murah sing dikoordinasi karo konferensi Zoom 8 am saben dina, aku ngerti yen dheweke bisa nindakake apa wae sing dakkarepake. Watesan mung imajinasi lan kreatifitasku. Iku wis exhilarating.

Aku nyewa wong enom sing dadi editor koran online Mississippi State. Dheweke lungguh ing baris ngarep seminar sing dakwenehake babagan jaman anyar media. Dheweke mung siji ing kamar sing nganggo jas lan dasi. Sabanjure sampeyan ngerti, Brandon Grisham minangka guru pangembangan online Emmerich Newspaper. Dheweke sarwa.

Sadhar yen kita kudu nampa ekosistem digital sing wis ana, mula kita nggabungake platform kita karo Facebook, Twitter lan Mailchimp. Kabeh sing ditindakake langsung dipasang ing platform sing ndominasi iki. Ing setaun, kita duwe puluhan ewu pengikut Facebook lan Twitter lan 70.000 pelanggan buletin email. Statistik web kita mundhak saben wulan. Komitmen ora ana ing grafik.

Sadar Google Ad Manager nguwasani donya, kita nemokake piranti lunak manajemen iklan digital butik sing sampurna sing diadegake dening pengusaha enom sing super pinter. Broadstreet Ad Manager nembe menang penghargaan paling dhuwur saka asosiasi LION (Local Independent Online News).

Broadstreet, ora kaya Google, ngidini kita duwe atusan format iklan digital paling canggih kanthi resolusi dhuwur. Kita wis bebas saka tirani Google lan lelang iklan online (99 kanggo Google, siji kanggo kita.)

Nalika langganan koran mingguan kita mudhun utawa ora rata, statistik web kita berkembang – tikel kaping pindho saben taun, nggawa jutaan pamaca anyar. Emmerich News, kanthi 23 situs web sing disambung, cepet dadi jaringan warta paling gedhe ing negara kasebut. Kiriman silang ngidini kita nuduhake warta negara lan crita lokal sing panas, nambah jumlah artikel seger saben dina.

Nggunakake API (Antarmuka Protokol Aplikasi) kita nggabungake warta negara, nasional lan internasional Associated Press menyang platform kita, ing ngendi kita bisa ngontrol aliran iklan. Kita nambahake puluhan kartun lan komik.

Kita banjur nambah media sosial: Kanca, sing dianggo kaya Facebook. Tanggi, sing dianggo kaya Nextdoor. Lan Grup sing ngidini sapa wae nggawe grup pribadi utawa umum kanggo nuduhake kiriman.

Kita nggawe Tuku / Jual kanggo pasar online lokal sing prasaja. Kita nggabungake micropayments supaya poster lokal bisa dibayar kanggo ngirim. Kita ngembangake aplikasi ing Android.

Kita ngembangake sistem panji supaya bisa ngilangi kiriman ganas lan fitnah sadurunge nyebar, nggunakake staf sing ana, sing dipasang ing komunitas nyata sing dilayani situs web kita. Lag situs web kita cepet banget sajrone sedetik.

Tujuane yaiku nggawa “lokal” bali menyang online kanthi standar lan tanggung jawab komunitas. Kutha-kutha lokal kita ora bakal duwe pengiklan lokal sing disedot garing dening Google lan Facebook nalika kasus kacang apa wae bisa ngirim berita palsu sing ngrusak korban sing ora salah.

Kita meh rampung lan siyap kanggo promosi micropayments kita karo kontes lan promosi lokal gedhe. We are nunggu Piece pungkasan saka teka-teki: Njupuk ing nyimpen Apple. Kita mung nampa persetujuan app Apple pisanan minggu kepungkur. Kabeh aplikasi kita kudu disetujoni ing sawetara wulan sabanjure. (Ngurusi kebon Apple sing tembok tembok kaya nangani Kremlin!)

Dadi bayangake rasa senengku nalika statistik web kita tikel kaping telu taun sajrone patang utawa limang wulan kepungkur. Aku rumangsa yen iki minangka bukti saka strategi Quixotic.

Nanging minangka mentorku Kelley Williams dielingake kula, “Yen misale jek apik banget kanggo dadi bener iku biasane.”

Pranyata platform digital kita saiki wis teka. Kita saiki botworthy. Saben bot ngrusak Internet saiki duwe platform digital ing radar. Atusan bot. Ewonan bot. A persentasi ageng saka wutah kita ora wong. Iku bot.

Iki mbingungake kita. Kita nggunakake Google Analytics kanggo webstats kita, standar emas. Google Analytics duwe setelan kanggo nyaring bot. Mung masalah, ora bisa.

Kita weruh artikel tartamtu bakal dadi virus, didorong dening bot. Banjur kita weruh pola. Bot kasebut kanthi otomatis ngeklik artikel negatif, kayata krisis banyu Jackson. Bot-bot iki ningkatake jumlah sing diwaca, nyebabake artikel kasebut dadi “tren”. Sawise dadi tren, artikel-artikel kasebut wiwit katon ing dhaptar “paling maca” lan “trending”, nyopir luwih akeh lalu lintas. Bot-bot kasebut, mbokmenawa Rusia, nemtokake judhul kita ing situs web ing saindhenging negara kita.

Kanthi nggawe tren artikel super negatif, bot-bot anonim iki nggawe perselisihan lan perselisihan ing saindenging negara kita. Mulane krisis banyu Jackson cepet banget nyebar. Iki minangka sabotase sing disengaja dening bot kanggo promosi warta negatif. Iki dadi dina, dina metu.

Dadi siji-sijine platform web sing jujur, kita mutusake kanggo tumindak. Kita kanthi manual nyaring sesi web sing ora suwene rong detik. Sesi bot yaiku mikrodetik. Sing ngowahi pertumbuhan taunan 300 persen dadi 40 persen. Oh inggih.

Proses kabeh menehi kursi ing baris ngarep babagan carane bot ngapusi kita. Iku medeni. Iki bakal dadi luwih elek. Ana sing kudu ditindakake.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *