Mundhak saka voting Independen

Meh seminggu sawise pemilihan, gambar sing luwih jelas babagan pemilihan tengah semester 2022 wis muncul. Saiki, Demokrat ora mung nahan kontrol Senat, nanging bisa uga njupuk kursi liyane. Kita isih ngenteni ing House, nanging kita wis entuk luwih akeh informasi babagan menang Demokrat sajarah ing lomba negara lan lokal, kalebu karo legislatif negara lan balapan gubernur. Nanging – dudu gelombang biru – luwih saka pamilih swing.

  • Kajaba iku, apa tegese PHK anyar kanggo Big Tech.
  • Lan, “Black Panther: Wakanda Forever” mecah rekor box office.

tamu: Margaret Talev lan Ina Fried saka Axios.

Kredit: Axios Today diprodhuksi dening Niala Boodhoo, Sara Kehaulani Goo, Alexandra Botti, Fonda Mwangi lan Alex Sugiura. Musik digawe dening Evan Viola. Sampeyan bisa tekan kita ing [email protected]. Sampeyan bisa nulis pitakonan, komentar lan gagasan crita menyang Niala minangka memo teks utawa swara menyang 202-918-4893.

Go Deeper:

Transkrip

NIALA : Sugeng enjang! Sugeng rawuh ing Axios Dina iki!

Dina Senin, 14 November.

Aku Niala Boodhoo.

Mangkene sampeyan kudu ngerti saiki: apa tegese PHK anyar kanggo Big Tech. Kajaba iku, “Black Panther: Wakanda Forever” mecah rekor box office. Nanging pisanan, dina iki Salah Big Thing: munggah saka Pamilih Independen.

NIALA: Kita ngenteni akeh wektu minggu kepungkur babagan apa tegese pemilihan paruh waktu iki. Meh seminggu sawise pemilihan, kita ngerti kanthi jelas manawa Demokrat ora mung nahan kontrol Senat, nanging bisa uga njupuk kursi liyane. Kita isih ngenteni ing House, nanging kita entuk luwih akeh informasi babagan statehouses lan pemilihan lokal liyane. Mula aku njaluk Margaret Talev saka Axios supaya melu aku maneh. Sugeng enjing, Margaret.

MARGARET TALEV: Sugeng enjang, Niala.

NIALA: Kaping pisanan, ayo ngomong babagan kontrol Senat. Kita ora kudu ngenteni nganti runoff ing Georgia wulan ngarep kanggo ngerti asil ing kana?

MARGARET: Ora.. Yen kelakon arep sampeyan pengin nyetel metu politik kanggo akhir minggu, kang bakal rampung dingerteni, sampeyan bisa uga wis ora kejawab ing akhir minggu, lomba Senat Nevada mutusaké ing sih saka incumbent sing Demokrat, lan sing segel iku kanggo Demokrat. Dheweke bakal nyekel Senat, mung pitakonan saiki apa padha bisa munggah iku dening siji.

Kontrol perkara Senat amarga sawetara alasan, lan siji yaiku konfirmasi hakim. Demokrat ngerti sepira adohe nalika Donald Trump dadi presiden, lan dheweke nesu banget. Kapindho yaiku nyegah kemampuan para senator Republik kanggo miwiti investigasi politik sawise diselidiki, lan nggawe urip Presiden Biden sengsara. Dadi rong perkara gedhe sing bakal ditindakake dening kontrol. Nanging yen Warnock tetep kursi, lan yen mayoritas Demokrat dadi 51, iku menarik banget. Babagan gedhe sing ditindakake yaiku nyuda kekuwatan potensial Joe Manchin, utawa kekuwatan Kyrsten Sinema. Sampeyan ngerti, kita ngginakaken akeh wektu ing 2022, nonton loro centrists iki, Sinema lan Manchin, tenan jenis printah Senat. Dheweke dadi pimpinan bayangan amarga bisa nggawe utawa ngilangi swara. Yen sampeyan duwe siji liyane swara, iku rada dilutes wong siji utawa loro saka gadhah daya mutlak.

NIALA: Kita uga weruh omah negara dadi biru, kalebu ing Michigan. Demokrat mbalikke kontrol Senat Negara Michigan lan House kanggo pisanan wiwit taun 1980-an. Apa iku tren nalika kita mikir babagan kepiye gubernur lan omah negara ing saindenging negara?

MARGARET: Dadi Niala, pancen menarik kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ing tingkat statehouse amarga pirang-pirang taun saiki, Demokrat wis nonton Republik ngubengi wong-wong mau mbangun bangku ing tingkat statehouse. Lan sing penting babagan undang-undang, sampeyan ndeleng babagan, undang-undang aborsi sing muncul ing taun iki. Saiki sing sampeyan duwe Demokrat pancene mlaku ing meja. Secara kolektif, Partai Demokrat wis bisa ngontrol kabeh legislatif sing dikuasai nganti pemilihan, sing pancen ora biasa nalika presiden partai kasebut. Aku mikir iki pisanan ing 85 utawa 90 taun, nalika kedadeyan kaya ngono – lan bisa nggawe prabédan ing negara-negara medan perang sing bakal ana ing pemilihan 2024.

NIALA: Dadi Margaret, sadurunge kita ngomong babagan gelombang abang, mesthine ora kedadeyan. Apa adil diarani gelombang biru?

MARGARET: Aku luwih nyebataken gelombang Independen amarga kita ora bakal ndeleng keuntungan Demokrat sing gedhe banget ing salah sawijining kamar. Demokrat ing pungkasan bisa uga ora bisa nyekel DPR. Nanging apa iku, swing voters, swing voters bener sing ngenteni nganti pungkasan kanggo nggawe pikirane, utawa sing pindhah saka partai siji menyang partai liyane, nimbang lan ngandika cukup.

Lan yen sampeyan ndeleng polling, dudu para pamilih kasebut seneng banget karo kabijakan Demokrat sing paling akeh, nyingkirake aborsi, utawa karo Presiden Biden, kasenengane tetep ing taun 40-an. Iku sing padha ora seneng alternatif. Lan nalika sampeyan ndeleng ing saindenging negara ing balapan Sekretaris Negara, sing ana calon sing didhukung Trump sing isih nyoba kontes pemilihan 2020, dheweke ora menang. Padha ora menang. Lan sing padha pamilih metu kanggo ngomong, ‘oh, kita ora ndhukung gagasan nglarang aborsi, lan kita ora ndhukung denialisme Pemilu.’

NIALA: Axios’ Managing Editor for Politics, Margaret Talev. Matur nuwun, Margaret.

MARGARET: Matur nuwun, Niala.

NIALA: Sedhela, Lembah Silikon wis biasa PHK maneh.

[AD SPOT]

Apa tegese PHK anyar kanggo Big Tech

NIALA: Sugeng rawuh ing Axios Dina iki! Aku Niala Boodhoo.

Sasi iki, udakara 22,000 buruh teknologi wis dicopot – biasane saka Twitter lan Meta. Iku miturut situs Layoffs.fyi.

Twitter mung wis ngilangi setengah saka staf full-time wiwit Elon Musk njupuk tanggung jawab. Ing akhir minggu, buruh kontrak wiwit dipotong.

Koresponden Teknologi Kepala Axios Ina Fried wis nutupi PHK Silicon Valley lan ana ing kene kanthi gambar gedhe. Hey, Ina!

INA GORENG : Hey Niala.

NIALA: Ina, kita wis biasa krungu babagan carane sukses lan jumlah sumber daya perusahaan teknologi. Kepiye carane seri PHK iki ngganti gambar kasebut?

INA: Iku owah-owahan akeh, utamané kanggo perusahaan kaya Facebook wong tuwa Meta amarga padha ora tau nemen PHK skala gedhe. Lan aku kudu ujar manawa ana PHK liyane ing perusahaan sing akeh banget beda karo nalika perusahaan ngalami PHK sing sepisanan. Iku mung dhasar ngganti budaya wong sing isih ana. Iku mung sikap sing beda, sampeyan jenis banget selaras karo perusahaan, sampeyan ngerti, sampeyan bakal nggunakake istilah kaya kulawarga, lan sawise babak pisanan PHK iku sadhar yen majikan sing apik, dheweke majikan sampeyan. . Iku hubungan bisnis.

NIALA: Lan aku bakal ngomong yen aku wis dipecat ing jaman kepungkur. Iku pancene bisa nyebabake sampeyan, lan aku mikir yen aku sinau yaiku cara sampeyan ngilangi wong bisa nggawe bedane. Kepiye carane bisa ditindakake ing pirang-pirang cara sajrone minggu kepungkur?

INA: Kita pancene wis ndeleng gamut lengkap saka perusahaan kaya Stripe, sing entuk akeh pujian amarga uga ngilangi bagean staf sing penting, nanging nindakake karo manungsa kanthi andhap asor. Aku bakal ngomong Facebook nang endi wae ing antarane, Aku iku ora cukup minangka pribadi mbok menawa Stripes ing wektu sing padha padha nyedhiyani pesangon loman. Mark Zuckerberg njupuk tanggung jawab pribadi kanggo sawetara kacilakan sing ana ing kana, lan mesthine kita ndeleng Twitter, sing sejatine minangka studi kasus babagan cara nindakake iki kanthi sithik manungsa. Yen sampeyan ngelingi, sing sepisanan ditindakake yaiku dheweke ngrancang kanggo nindakake kanthi email, mula dheweke ngethok akses komputer. Banjur padha ngandika, oh ngenteni kita PHK kakehan wong, kita kudu sawetara saka sampeyan. Apa sampeyan bakal bali? Kabeh mau ngirim pesen sing nggegirisi, jelas, kanggo wong-wong sing dipecat. Nanging sing penting yaiku carane sampeyan nindakake PHK ngirim pesen gedhe kanggo wong-wong sing ora PHK. Wong-wong sing sampeyan kudu ngindhari babak liyane PHK.

NIALA: Lan babagan sampeyan babagan sepira dhasar iki ngganti budaya, kepiye kita mikir iki bakal ngganti Silicon Valley minangka industri?

INA: Aku Silicon Valley minangka industri mbokmenawa owah-owahan kurang. Ana cukup oldies kaya aku sing elinga kita liwat .com kacilakan. Iki anyar kanggo generasi buruh sing teka sawise kacilakan .com, nanging aku mikir Silicon Valley, miturut sifate, bakal dadi budaya sing kudu ngantisipasi sawetara PHK. Maksudku, startups melu kabeh wektu sing kita mesthi bakal weruh luwih akeh. Nanging aku bakal ujar minangka budaya, iki minangka industri sing dibangun ing babagan iki, lan katrampilan teknologi bisa ditransfer banget. Aku mesthi ora kaya karusakan sing bakal kedadeyan yen sampeyan kerja ing pabrik mobil sajrone 20 taun. Sing luwih cilaka amarga ora ana pabrik mobil liyane sing bisa nyewa sampeyan. Yen sampeyan duwe katrampilan coding, sanajan ing pasar kerja sing ketat, mesthine isih bisa ditransfer tinimbang ing industri liyane.

NIALA: Koresponden Utama Teknologi Axios Ina Fried. Matur nuwun, Ina.

INA: Matur nuwun Niala.

“Black Panther: Wakanda Forever” mecah rekor box office

NIALA: Aku seneng banget ndeleng “Black Panther: Wakanda Forever” akhir minggu iki. Aku ora mung siji – menehi kritik saka dodolan tiket. Disney ujar manawa sekuel kasebut mecah rekor box office November kanthi akhir minggu pambuka $ 180 yuta.

Tim visual kita nggabungake analisis data gaya komik sing apik babagan suwene wektu TV lan film Marvel Universe nggambarake keragaman jender lan ras. Kita duwe pranala menyang jurnalisme sing apik banget iki ing cathetan acara.

Iku kanggo kita dina iki! Aku Niala Boodhoo – matur nuwun kanggo ngrungokake – tetep aman lan kita bakal ketemu bali kene sesuk esuk.

Kanggo analisis The Economist saka asil midterms lan ing ngendi Amerika dituju – ngrungokake podcast “Checks and Balance” – ing ngendi John Prideaux lan kanca-kancane nyedhiyakake perspektif babagan demokrasi ing Amerika. Gabung karo dheweke dina iki lan wiwiti ngrungokake “Mriksa lan Keseimbangan” ing ngendi wae sampeyan entuk podcast.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *