Musk Twitter mbela rollback label sing diverifikasi ‘Resmi’ jam sawise diluncurake

Kepala eksekutif Elon Musk ujar manawa dheweke menehi tandha kutu abu-abu lan label “Resmi” menyang akun Twitter kanthi profil dhuwur sajrone sawetara jam sawise diluncurake amarga “ngipi elek estetis”.

Nerangake nalika platform kasebut siyap miwiti ngidini pangguna kanggo ndhaptar lencana verifikasi centang biru kanthi ndhaptar layanan langganan Twitter Blue perusahaan lan mbayar ragad saben wulan.

Nanggepi keprihatinan yen iki bakal nggawe luwih angel kanggo ngenali akun asli ing situs kasebut, amarga pelanggan Biru ora bakal diwajibake kanggo verifikasi sapa dheweke, Twitter ngumumake nambahake lencana “Resmi” sing kapindho kanggo milih akun minangka cara mbedakake pelanggan Biru saka sing platform wis diverifikasi minangka resmi.

Sawetara komentator industri ujar manawa proses verifikasi kaping pindho anyar mung bakal nggawe sistem luwih mbingungake.

Platform iki responsif kanggo kritik, muter maneh ing pamindhahan mung sawetara jam sawise badge Resmi werna abu-abu anyar wis wiwit katon ing sawetara akun dhuwur-profil, kalebu sing kanggo organisasi warta utama lan tokoh masyarakat.

Pak Musk mbela keputusan kasebut sajrone diskusi langsung “Balai Kota” karo para pengiklan nalika Rebo.

Ngomong liwat fitur Twitter Spaces platform, sing ngidini pangguna gabung ing diskusi audio langsung, bos Twitter ujar manawa sistem Resmi minangka “ngipi elek estetis”.

“Masalah karo Resmi yaiku, saliyane dadi ngipi elek estetis nalika ndeleng feed Twitter, iku mung cara liya kanggo nggawe sistem rong kelas,” ujare.

“Mulane, ora ngatasi masalah inti (sing) akeh banget entitas sing bakal dianggep resmi utawa duwe tandha cek biru warisan.”

Nanging, Pak Musk ujar manawa dheweke bakal “sangat kuat” babagan ngilangi penipuan.

“Nanging aku bali menyang sing dakkandhakake sadurunge, yaiku yen kita bakal sregep banget kanggo ngilangi penipuan,” ujare.

“Dadi yen ana wong sing nyoba niru merek, akun kasebut bakal digantung, lan kita bakal nyimpen wolung dolar.

“Lan dheweke bisa terus nindakake, lan kita mung bakal tetep wolung dolar maneh, lan maneh – apik banget – kita bisa nindakake kabeh dina, dheweke bakal mandheg.

“Dadi titik utama ing kene yaiku yen akun kasebut melu penipuan, kita bakal nundha.

“Dheweke bakal nyoba, mesthi, bakal nyoba.

“Nanging wiwit larang, lan dheweke bakal mbutuhake akeh kertu kredit lan akeh telpon – lan pungkasane bakal mandheg mbayar.”

Owah-owahan ing sistem verifikasi wis dadi bagian tengah saka rencana Pak Musk wiwit miliarder rampung njupuk alih situs kasebut ing wulan kepungkur.

Pak Musk ujar mbukak proses verifikasi nganti luwih akeh wong bakal mbantu demokratisasi Twitter lan nyuda akun spam lan bot ing situs kasebut.

Nanging, para kritikus mbantah ngisi wong supaya entuk lencana biru lan tunjangan liyane – kalebu balesan sing wis diverifikasi sing katon luwih jelas – mung bakal mbantu wong sing bisa mbayar lan dudu pangguna asli platform kasebut.

Introduksi biaya saben wulan wolung dolar (£ 7) kanggo Twitter Blue uga minangka bagean saka upaya Pak Musk kanggo nggawe aliran pendapatan anyar kanggo Twitter.

Platform saiki meh kabeh gumantung marang dhuwit saka iklan – aliran penghasilan sing wis nyusut amarga kemerosotan ekonomi global.

Ana uga laporan para pengiklan bisa mundur saka situs kasebut yen Pak Musk ngetrapake sawetara rencana kontroversial liyane kanggo Twitter, kalebu ngidini akun sing dilarang kayata Donald Trump bali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *