Napa Artis Intimidasi Kanthi NFT lan Kepiye Cara Ngrampungake Kuatir Iki

Teknologi Blockchain sejatine wis nemtokake maneh carane seniman lan pangripta bisa monetisasi konten kanthi online liwat panggunaan kontrak cerdas lan nggawe token non-fungible (NFT).

Nanging, pamblokiran, kanggo akeh, minangka wilayah sing ora dingerteni, lan, kanthi mangkono, wong-wong luwih cenderung wedi ing wektu kasebut.

Kanggo mbantu para seniman mlebu ekosistem NFT lan nyuda keprihatinan sakabèhé kanggo nggawe, utawa nyithak NFT, dina iki, kita bakal nliti kabeh sing kudu dingerteni babagan NFT. Ayo nyilem.

Token Non-Fungible lan Fungsine

Token Non-Fungible (NFT) minangka aset digital sing bisa makili musik, seni, game, lan jinis data liyane. Nalika aset digital tokenized ing pamblokiran tartamtu, kang proses disebut minting, dadi immutable.

NFT dicithak liwat kontrak cerdas sing nduweni rincian kepemilikan lan metadata liyane sing unik kanggo kontrak kasebut lan NFT.

Nanging, ing komunitas pencipta, NFT nduwe peran sing luwih akeh. Saliyane bisa ditransfer kanthi digital saka siji dompet menyang dompet liyane, uga bisa didaftar ing pasar NFT sekunder, ing ngendi seniman bisa langsung monetisasi karyane.

Saben NFT uga bisa nampilake metadata sing nduweni fitur royalti. Apa tegese karo saben adol NFT sabanjure, artis asli bisa nampa persentase tartamtu saka cryptocurrencies sing dibayar kanggo tuku maneh menyang dompet asline. Iki tegese karya seni bisa didol kaping pirang-pirang lan uga menehi nilai bali menyang seniman asli.

Blockchain minangka basis data sing disebarake. Fitur blok sing disusun kanthi urutan lan terus berkembang. Saben blok nduweni hash kriptografi sing digandhengake karo, sing nggambarake isi blok sadurunge, kayata cap wektu lan uga data transaksional.

Amarga NFT digawe ing ndhuwur buku besar umum sing kasebut ing ndhuwur, data kasebut permanen, tegese artis asli bisa dilacak lan dikenal liwat kontrak cerdas sing digawe kanggo nggawe NFT.

Nalika artis NFT milih aset digital, dheweke bisa dipasarake ing pasar NFT sing ndhukung standar token sing dicithak. Kanthi mengkono, dheweke nggawe dalan anyar nalika ngasilake penghasilan karya seni. Kajaba iku, investor saiki duwe pilihan anyar kanggo macem-macem portofolio ing wangun tuku seni.

Kajaba iku, NFT lan karya seni bisa dipecah, tegese investor tartamtu bisa tuku bagean saka karya seni. Mangkono, yen karya larang banget kanggo siji wong kanggo tuku, klompok investor bisa ndarbeni persentasi saka iku lan isih reap potensial bali nalika padha ora bakal bisa digunakake.

SmartMint lan Fungsi NFT

SmartMint minangka platform tanpa kode sing tujuane kanggo ngaktifake gateway kanggo seniman ing ruang penciptaan NFT tanpa perlu ngerti program apa wae utawa duwe kawruh sing gegandhengan karo blockchain sadurunge.

Iki mbusak akeh kuatir lan rasa wedi ing proses nggawe NFT. Tinimbang sinau babagan macem-macem jaringan pamblokiran, standar token, lan basa coding NFT, para pangripta mung bisa fokus ing seni lan ngidini SmartMint nindakake kabeh karya liyane kanggo dheweke.

Sembarang panyipta mung bisa nggunakake platform kasebut minangka cara nggawe, ngatur, lan adol NFT lan uga tetep duwe kepemilikan lengkap kontrak cerdas, kaya sing bakal ditindakake kanthi manual.

Kepiye Artis Bisa Nduwe Katentreman babagan Karyane

Alasan liyane seniman utawa pangripta wedi karo papan pamblokiran yaiku nyolong.

Minangka sarana kanggo nglawan risiko sing ana gandhengane karo iki, SmartMint nggunakake solusi infrastruktur kritis misi Pastel Network – Sense lan Cascade.

Sense minangka alat deteksi NFT sing meh duplikat. Iki tegese nggunakake teknologi sinau jero kanggo netepake langka ing antarane NFT lan bisa ndeteksi palsu, NFT scam, utawa sapa wae sing wis nglanggar hak cipta.

Cascade, ing sisih liya, minangka solusi panyimpenan data lan metadata NFT sing dituju supaya bisa disebarake kanthi lengkap, permanen, lan berlebihan. Kajaba iku, nyimpen metadata sing ana gandhengane karo NFT tanpa mbutuhake langganan utawa perjanjian. Pangguna mung kudu nggawe pembayaran dhisikan sapisan (ing wangun ragad jaringan) lan data sing disimpen permanen.

Mangkono, SmartMint uga bisa nyedhiyakake keamanan lan katentreman sing dibutuhake sing dikarepake para pangripta ing ekosistem NFT.

Maju Kanthi NFT Minangka Artis Cemas

Kita sinau babagan apa NFT, cara kerjane, lan apa sing bisa diwenehake babagan nilai kanggo para pangripta.

Kanggo sapa wae sing sadurunge wedi, muga-muga saiki, dheweke duwe pangerten sing luwih apik babagan cara mlebu ekosistem NFT.

Sembarang artis, utawa pangripta, bisa nggunakake SmartMint kanggo miwiti lelungan NFT lan wiwit adol NFTs pisanan lan uga entuk royalti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *