Napa DeFi ngalami alangan jero – lan apa sing bisa disimpen

Misi keuangan desentralisasi yaiku nambah kebebasan ekonomi kanthi nyuda alangan kanggo mlebu layanan sing biasane ditrapake kanggo bank-bank sing alon, rumit, lan sok-sok korup. Nalika DeFi wis ngaktifake akses mbukak menyang produk lan layanan kasebut, sektor kasebut ana ing kahanan kritis.

Sandhungan DeFi

DeFi duwe rong masalah utama babagan wutah lan regane. Kaping pisanan, wutah wis kalem kanggo nyusup. Nalika DeFi ndeleng wutah meteorik wiwit musim panas 2020 nganti pungkasan taun 2021, wutah ing taun 2022 saya mandheg amarga kahanan pasar lan ragu-ragu saka pendatang anyar ing papan kasebut. Jumlah alamat dompet unik sing aktif ing ekosistem DeFi tetep watara 4,5 yuta wiwit Desember taun kepungkur.

Wutah sing diabaikan iku ala, nanging masalah sing nomer loro luwih prihatin. Proyèk DeFi, malah sing biru-chip, wis gagal nambah nilai. Cukup akeh saben produk DeFi kanthi token wis ngalami penyusutan gedhe, relatif marang rega ETH, pathokan utama sing ditaksir sukses DeFi. Wiwit aset DeFi wis underperforming token mainnet, iku angel kanggo gawe uwong yakin wong sing protokol kuwi investasi luwih. Iki nyuda likuiditas ekosistem kabeh, sing nggawe loop umpan balik negatif, terus masalah.

Pungkasane, mbalikke umpan balik iki mbutuhake nyuda keprihatinan pangguna babagan DeFi lan nambah aksesibilitas sektor kasebut. Kanthi fokus ing pengalaman pangguna utama lan mitigasi risiko, komunitas DeFi bakal bisa nggedhekake daya tarik lan nyetel panggung kanggo pasar sapi sabanjure.

Langkah Siji: Nggawe DeFi luwih ramah pangguna kanggo pribumi non-crypto

Alesan kanggo wutah luar biasa DeFi uga alesan kanggo plateau saiki. Sadurunge DeFi, wong sing duwe crypto duwe kabutuhan sing ora bisa ditindakake kanggo produk lan layanan finansial on-chain. Nalika DeFi tekan titik infleksi kegunaan ing musim panas 2020, pangguna crypto kanthi kecanggihan teknologi sing sithik diluncurake menyang DeFi, kanthi massal. Kabeh kohort pangguna kanthi kaprigelan teknis sing cukup, nanging uga kudu toleransi beresiko dhuwur, wis mlebu ing pungkasan taun 2021.

DeFi saiki ana ing papan sing ora ana pangguna anyar sing katon. Iki bisa disebabake sawetara faktor, utamane yaiku pengalaman onboarding sing angel lan antarmuka pangguna sing ora intuisi saka produk DeFi.

Kita uga wis nemtokake alangan utama ing ekosistem DeFi – kepiye partisi kasebut. Yen pangguna pengin nindakake siji tugas, biasane mbutuhake navigasi sawetara protokol DeFi independen. Novices ora bakal nandur modal wektu sing perlu lan terus terang, dheweke ora kudu. DeFi mbutuhake solusi sing luwih terintegrasi yen kita pengin ndeleng gerakan ing antarane pamirsa utama

Ayo njupuk tindakan prasaja sing kasengsem dening akeh wong – entuk kapentingan kanggo dhuwit. Sampeyan bisa entuk tingkat kapentingan sing luwih menarik ing DeFi dibandhingake karo pasar warisan tradisional. Yen sampeyan ora duwe dhuwit akeh kanggo miwiti, sampeyan bakal pengin nggunakake chain ragad murah. Ing kahanan adopsi arus utama, kawruh iki ora umum lan mung diakses dening sawetara penggemar DeFi.

Nggunakake Avalanche (AVAX) minangka conto apa sing dibutuhake kanggo simpenan ing platform kasebut, pangguna kudu:

  1. Swap menyang aset bridgeable cocok, mrintahake pangguna kanggo mangerteni aset endi sing bisa ditampa.
  2. Bridge ngandika aset crypto liwat protokol bridge biso dipercoyo.
  3. Langsung ngganti menyang sawetara AVAX kanggo mbayar kabeh transaksi mangsa. Uga tukar menyang aset sing dikarepake pangguna kanggo entuk asil yen ora bisa disambungake. Loro-lorone mbutuhake pangguna ngerti pertukaran desentralisasi sing biso dipercoyo kanthi likuiditas sing cukup kanggo pasangan sing dikarepake pangguna.
  4. Simpen aset kasebut menyang protokol kredit, kayata Aave.

Kabeh nanging pangguna crypto sing mahir banget teknis bakal ninggalake iki ing langkah kapindho, yen ora pisanan. Umume bakal ninggalake sadurunge miwiti amarga ora ngerti arep miwiti. Kabeh DeFi kaya iki: ora bisa digunakake kanggo kabeh sing ngluwihi komunitas niche. Yen tetep kaya iki, ora bakal bisa narik penonton sing akeh ing kahanan saiki. tau.

Apa yen pangguna bisa navigasi kabeh iki liwat siji aplikasi dompet? Pengalaman bisa luwih lancar:

  1. Klik tombol “entuk kapentingan” lan telusuri protokol sing beda. Dompet bakal menehi pangguna kanthi tarif sing beda-beda ing protokol sing beda-beda.
  2. Sampeyan milih aset crypto kanggo diganti. A tingkat swap lan wektu jembatan diwenehi. Pangguna verifikasi lan, ing mburi layar, aset kripto sing kudu diganti dening pangguna, diganti dadi USDT (yen perlu) lan ditambahake menyang blumbang Aave sing cocog.

Conto iki nyedhiyakake pangguna menyang protokol dhasar. Liyane bisa uga luwih gampang, kanthi investasi meh siji-tutul. Dompet kasebut bisa menehi tingkat panggunaan – pamula, penengah lan maju. Tinimbang mbutuhake gelar ilmu komputer, sistem anyar iki mung mbutuhake rong menit wektu pangguna.

Langkah Loro: Nggawe alat mitigasi risiko anyar

Ora ana pengalaman pangguna, nanging nyenengake, bakal dadi insentif sing efektif yen sistem dhasar kasebut dianggep ora aman. Pramila langkah-langkah mitigasi risiko sing kuwat kudu digandhengake karo pengalaman pangguna sing luwih apik.

Wong ngerti ana akeh guardrails yen nggawe kesalahan karo bank tradisional. Padha ngerti sing malah yen padha nggawe kesalahan, ana kamungkinan dhuwur sing bisa mbalikke. Pangguna DeFi saiki ora duwe pager utawa recourse yen ana kesalahan. Iki medeni wong normal sing ora duwe wektu utawa kepéngin sinau praktik paling apik sing rumit.

Resiko liyane sing ora bisa ditampa kanggo wong normal yaiku kemungkinan sing ora pati penting yen protokol kasebut bakal gagal. Iki bisa kedadeyan amarga macem-macem alasan: kewan omo ing kode, kodhe sing ora kompeten (kode tumindak persis kaya sing dikarepake nanging ana akibat sing ora disengaja), tumindak ala para pangembang, lan liya-liyane. Kanggo umume produk finansial umum, pamrentah ngatur lan ing pirang-pirang kasus njamin wong saka kegagalan institusi. Iki ora kedadeyan ing crypto.

Kanggo ndandani masalah kasebut, saiki protokol DeFi sing kurang guardrail kudu ngembangake ujung ngarep sing luwih aman. Kanggo sawetara kenaikan biaya sing sithik, mburi ngarep iki bisa ngaktifake finalitas sing luwih alon lan bisa uga bisa mbalikke transaksi. Pangguna utawa pangguna sing luwih maju sing gelem njupuk risiko luwih bisa ngakses mode sing luwih cepet lan ora dijaga.

Kapindho, program asuransi DeFi anyar kudu dikembangake. Sistem asuransi DeFi sing kuat kudu nggunakake transparansi sing ana ing blockchain kanggo ngira kanthi objektif risiko sing ana ing protokol nggunakake macem-macem metrik on-chain. Kombinasi protokol asuransi sing objektif lan pangolahan ngarep sing luwih alon kanggo pangguna sing ora duwe risiko kudu dadi mitigasi risiko sing cukup kanggo mlebu gelombang peserta DeFi sabanjure.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *