Napa upskilling minangka bagean dhasar kanggo nutup kesenjangan keragaman lan katrampilan

Sawetara taun kepungkur wis ngalami owah-owahan monumental babagan jumlah organisasi sing nyedhaki masalah babagan keragaman lan inklusi (D&I). Yaiku, dheweke ngakoni manawa tanggung jawab moral lan komersial kanggo nggawe tenaga kerja sing luwih representatif lan adil. Nanging, ngenali masalah sampeyan lan ngrampungake iku rong tantangan sing beda banget. Senadyan kabeh perhatian media, diskusi lan strategi, industri teknologi isih adoh saka lapangan dolanan sing bener-bener level.

Yagene kudu kaya ngono? Yen ana kekarepan sing asli kanggo ngganti, apa ora, amarga reputasi industri teknologi sing cepet maju, kita wis ndeleng peningkatan sing signifikan ing D&I?

Rong alasan utama sing disebutake kekurangan keragaman teknologi yaiku: ‘budaya bro beracun’ – sing kalebu akeh dosa saka diskriminasi langsung nganti proses lan sistem sing ngrusak wong saka kelompok sing ora diwakili kanggo entuk kerja utawa entuk promosi; lan masalah corong – ora cukup wong saka macem-macem latar mburi sing nyinaoni subjek sing relevan supaya bisa nggayuh karir ing teknologi.

Startups wis nggawe sawetara kemajuan kanggo ngatasi masalah budaya, nanging nalika kekurangan individu sing mumpuni, umume pendiri ngeluh masalah kasebut nanging rumangsa ora duwe daya kanggo nemokake solusi. Iku, dheweke bakal mbantah, masalah sistemik, sosial sing kudu diganti dening pamrentah. Kasunyatane ana akeh startup sing bisa ditindakake kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan lan masalah D&I. Bagean gedhe saka solusi kasebut yaiku upskilling.

Program upskilling lan retraining minangka cara sing luar biasa kuat kanggo wiwitan kanggo nambah efektifitas, efisiensi lan inovasi tim. Nyatane, PwC bubar ngetung yen program latihan nasional ing wilayah kayata katrampilan digital lan data bisa nyebabake tambahan 3.4% pertumbuhan PDB lan 200.000 proyek anyar ing Inggris. Ing basis global gain ekonomi bakal $6.5T lan 5.4 yuta proyek anyar.

Wong bisa dadi guilty mikir upskilling minangka mung sinau perdagangan anyar. Ora mung iku – iki babagan menehi wong alat, wawasan lan mentalitas sing dibutuhake kanggo ngembangake macem-macem katrampilan sing bisa ditrapake kanggo macem-macem kahanan. Iku proses terus-terusan lan nuanced. Contone, kita ora ngomong babagan latihan legiun ilmuwan data sing lengkap, kita ujar manawa kita kudu menehi katrampilan data dhasar kanggo kabeh wong supaya bisa ngetrapake kawruh kasebut ing kahanan profesional dhewe. Wong-wong iki bisa uga sinau babagan coding, marketing, utawa katrampilan IT sing digabungake kanggo nggawe dheweke dadi pekerja sing trampil ing lapangan.

Yen kita njupuk conto – teknologi marketing. Ana akeh wong saka kelompok sing ora diwakili wis ana ing industri pemasaran – iku sejatine wakil saka masyarakat umum. Nanging, keragaman iki ora katon ing wiwitan martech. Masalahe yaiku profesional pemasaran iki ora bisa munggah pangkat utawa konsentrasi ing wilayah sing kurang teknis ing sektor kasebut. Cekakipun, padha duwe kawruh industri lan passion nanging padha ketoke ilang sawetara katrampilan utama sing startups martech iki perlu. Saiki, umume startup martech ngupayakake strategi kanggo ngetrapake sumber daya kanggo nyewa pemasar teknis sing larang banget tinimbang ngupayakake tuwuh dhewe liwat upskilling.

Praktis, saben buruh mbutuhake latihan reguler supaya bisa ngetutake owah-owahan teknologi kanthi cepet. Dadi, kenapa nggambar garis sewenang-wenang babagan katrampilan sing dibutuhake ing proses rekrutmen? Ngembangake bakat dhewe kanthi cara sing ditargetake luwih efisien. Startups bisa terus nambah katrampilan anggota tim sing ana kanthi kawruh sing cocog langsung karo bisnis sampeyan lan banjur bisa langsung ngetrapake sinau kasebut. Latihan bisa disesuaikan karo aspirasi lan kemampuan bawaan saben individu. Minangka bonus tambahan, program latihan lan pangembangan wis ditampilake kanggo nambah kepuasan buruh lan nambah retensi.

Skema latihan uga duwe kecenderungan kanggo ngrusak pangerten sing wis ana ing organisasi babagan tim. Akeh bisnis sing kerja bareng kaget karo bakat sing didhelikake para pekerja lan bakat lan napsu kanggo entuk keahlian anyar. Uga bisa nyorot carane sawetara buruh wis pigeonholed menyang peran tartamtu mung amarga manager apa mikir dheweke pengin utawa amarga rumangsa ora bisa njaluk kesempatan liyane. Iki bisa dadi cara sing dawa kanggo ngatasi bias semaput sing mbebayani banget kanggo tujuan keragaman.

Aku ora ngomong yen upskilling minangka peluru perak kanggo ngrampungake kabeh masalah D&I. Startups isih mbutuhake spesialis sing lengkap lan trampil saka lapangan sing, ing mangsa ngarep, bakal didominasi dening wong kulit putih. Nanging, sing jelas yaiku ana kesempatan gedhe kanggo akeh peran liyane sing bisa diisi kanthi ngembangake anggota tim sing wis ana utawa nindakake kanggo nglatih para rekrut anyar.

Pungkasane, program upskilling sing direncanakake kanthi apik bisa menehi kabeh wong kesempatan kanggo mbangun karir lan dadi luwih apik ing pakaryane. Ora mung luwih larang regane ing jangka panjang, nanging uga njamin wiwitan sampeyan bisa mancing ing kolam renang bakat sing luwih gedhe.

Richard Townsend punika CEO lan co-pendiri Circus Street.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *