NAPTIP Terus Ngatasi Krisis Perdagangan Manungsa Nigeria –

Wanita lan bocah-bocah wadon terus diperdagangkan ing Nigeria. Pejabat nyoba ngatasi masalah kasebut.


Miturut data anyar saka Badan Nasional kanggo Larangan Perdagangan Orang (NAPTIP), 1660 wong wis diluwari saka perdagangan. Kanggo ngilangi jumlah kasebut, 190 wong Nigeria sing ditemokake ing 13 negara ing saindenging jagad. Sawetara negara kasebut yaiku UAE, Libya, lan Mali. Lan NAPTIP terus ngrusak cincin perdagangan.

Nalika iku gedhe wong-wong iki wis diluwari saka medeni iki lan NAPTIP terus kanggo neliti, manungsa trafficking tetep masalah ageng ing donya, kalebu Nigeria. Prasaja, perdagangan perdagangan dianggep minangka budak modern. Iku terus kanggo nggawa ing liyane lan liyane dhuwit karo saben taun liwat tanpa pratandha saka mandeg. Para pedagang nyulik wong saka kabeh umur lan etnis, nanging wanita lan bocah-bocah utamane ana ing risiko.

Wong digunakake kanggo eksploitasi utawa keuntungan komersial ing perdagangan menungso, sing biasane kalebu komponen seksual. Industri bawah tanah ngasilake bathi taunan $ 150 milyar karo $ 1 milyar saka eksploitasi ekonomi paksa lan $ 99 milyar liyane saka eksploitasi seksual. Akeh wong sing kepincut ing premis kesempatan kerja, lan dheweke digoda dening wanita supaya kesempatan kasebut katon luwih aman tinimbang apa. Wanita-wanita iki, sing diarani nyonya, kerep mbukak perusahaan perdagangan lan entuk penghasilan saka korban sing direkrut.

Foto dening Tope A. Asokere saka Pexels

Ing Nigeria piyambak, trafficking minangka masalah gedhe. Iku rangking 32 saka 167 negara sing duwe laporan bab budak. Nganti 61 persen perdagangan manungsa ing Nigeria asale saka pelaku ing negara kasebut. 39 persen liyane amarga perdagangan lintas wates. Iki minangka kejahatan kaping telu sing paling umum ditindakake ing Nigeria, mung ngluwihi perdagangan narkoba lan penipuan ekonomi.

Salah sawijining faktor risiko paling gedhe kanggo perdagangan manungsa yaiku kemiskinan lan kekurangan kesempatan ekonomi. Ing taun 2019, Human Rights Watch diwawancarai para mantan korban perdagangan manusia lan nemokake manawa umume wanita lan bocah-bocah wadon ujar yen dheweke diperdagangkan dening wong sing dikenal, “sing dadi nekat, nggawe janji palsu babagan kerja sing dibayar, pelatihan profesional, lan pendhidhikan.”

Para pedagang cenderung mmangsa wong-wong sing paling rentan lan nekat kanthi finansial. Sawise korban ngalami kahanan kompromi, dheweke kepeksa kerja kanggo para pedagang, asring nganti mati.

Kanggo mbantu nglawan iki, NAPTIP digawe ing Nigeria ing taun 2003 sawise liwati Undhang-undhang Trafficking in Persons ing taun sing padha. Tumindak kasebut minangka asil saka tagihan anggota pribadi sing disponsori ing Majelis Nasional dening Women Trafficking and Child Labor Eradication Foundation (WOTCLEF), organisasi non-pemerintah lan tujuane kanggo mungkasi selang sing perdagangan wanita, bocah, utawa sapa wae sing tiba. mangsane wong dagang. Undhang-undhang kasebut uga fokus kanggo mbantu rehabilitasi wong-wong sing diperdagangkan lan korban tenaga kerja bocah, masalah liyane sing isih umum ing jagad iki.

NAPTIP wis nindakake akeh kabecikan wiwit digawe luwih saka rong puluh taun kepungkur. Luwih saka 10.000 kasus perdagangan manungsa wis diteliti, kanthi 500 wong dituntut. Isih adoh banget lan isih akeh pakaryan sing kudu ditindakake, nanging NAPTIP terus dadi kekuwatan sing apik ing jagad perdagangan manungsa sing mbebayani lan medeni.

Sumber:

NAPTIP nylametake 1,660 wong sing diperdagangkan, aktivis memuji agensi

Badan Nasional Larangan Perdagangan Wong lan Masalah liyane sing Gegandhengan

NIGERIA: LEMBAR TRAFFICKING MANUNGSA

“Sampeyan Ndedonga kanggo Pati”: Perdagangan Wanita lan Bocah-bocah wadon ing Nigeria

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *