Ngembangake kapentingan ing ilmu komputer karo Microsoft MakeCode

Minangka bagéan saka misi Microsoft kanggo nguatake saben wong lan saben organisasi ing planet iki kanggo entuk luwih akeh, pakaryan kita ing pendidikan ilmu komputer penting kanggo mesthekake yen kabeh siswa duwe kesempatan kanggo sinau katrampilan komputasi dhasar. Misi Microsoft MakeCode yaiku nguatake generasi pencipta teknologi sabanjure liwat proyek sing nyenengake, asil langsung, lan pamblokiran lan editor teks kanggo para siswa ing tingkat pengalaman lan kelas sing beda.

Apa MakeCode Arcade?

MakeCode Arcade minangka platform online gratis kanggo nggawe game video gaya retro nggunakake program blok utawa teks. Nggunakake pamblokiran sing sworo seru minangka alternatif sing cocog kanggo pangembangan basa pamrograman adhedhasar teks, siswa ing tingkat katrampilan apa wae bisa nggawe proyek lan nuduhake produk interaktif multi-pamuter sajrone sawetara menit.

Nalika Arcade dirancang kanggo siswa sekolah dasar lan menengah kanggo ngembangake katrampilan coding dhasar, MakeCode Arcade nawakake kurikulum Prinsip Ilmu Komputer AP. Dewan Perguruan Tinggi iki nyetujoni lan nyetujoni kurikulum sing didadekake siji kanggo siswa sekolah menengah kanthi fitur pembelajaran adhedhasar game kanggo nambah keterlibatan lan eksperimen siswa.

Tingkat munggah ing Kelas Panjenengan

Kanthi kurang saka 30% guru ing sekolah dasar lan menengah sing duwe gelar ing layanan komputer utawa teknis, kita ngerti manawa ana macem-macem cara kanggo mulang ilmu komputer.1. Saliyane ndhukung sinau siswa, MakeCode promosi dalan sinau guru kanthi kesempatan pangembangan profesional gratis, pelajaran sing bisa disesuaikan, lan akses menyang sumber daya khusus sing ora mbutuhake kawruh utawa keahlian coding sing wis ana.

Apa sampeyan anyar ing ilmu komputer, kasengsem kanggo nyambungake CS ing kurikulum, utawa njelajah seni sing bisa ditindakake kanthi program adhedhasar blok, kita ngajak para pendidik supaya ngerti sumber daya MakeCode:

  1. Sambungake karo sinau profesional MakeCode gratis lan sumber daya sing dipandu dhewe ing Microsoft Learn. Pro-Tip: Disaranake miwiti karo “Melu sinau liwat game karo MakeCode Arcade” minangka panggonan wiwitan apik.
  2. Jelajahi skillmaps, tutorial, lan bagean coding langsung saka MakeCode Arcade.
  3. Priksa kurikulum Pengantar Ilmu Komputer sing cocog karo standar.
  4. Dolan maring lan menehi tetenger kaca sumber daya guru khusus ing homepage MakeCode.
  5. Nuduhake wawasan lan partner karo guru ing mata pelajaran sekolah liyane.

Nyambung Arcade menyang Kelas Panjenengan

Sawise mriksa sawetara sumber lan alat pendidik MakeCode, pikirake carane sampeyan nggunakake Arcade lan kode basis blok karo siswa:

  • Apa sambungan alami menyang kelas sampeyan karo MakeCode Arcade? Coding kanthi alami selaras karo konsep matematika kaya koordinat grid, rotasi, lan variabel uga pemecahan masalah lan seni. Salajengipun, ilmu komputer minangka subyek lintas disiplin; nimbang carane sampeyan bisa partner karo Seni Basa, Pasinaon Sosial lan wilayah isi liyane kanggo embed instruksi ilmu komputer ing kurikulum. Minangka pangeling, saben skillmap kalebu dokumen asil sinau sing njlentrehake tujuan tartamtu saka kegiatan kasebut.
  • Apa sampeyan bisa nduduhake karo MakeCode Arcade? Tampilake proyek sing digawe kanggo narik minat siswa lan nuduhake carane miwiti MakeCode Arcade.
  • Kegiatan apa sing bisa ditindakake siswa ing dina pisanan? Apa sampeyan nindakake iki minangka kelas utawa nemtokake minangka kegiatan individu, Skillmap Beginner utawa aktivitas Hour of Code kita nggawe perkenalan sing apik kanggo para coders pisanan.
  • Kepiye carane bisa ningkatake karya siswa ing pungkasan dina pisanan? Siswa ngrasakake tujuan nalika bisa nuduhake kreasi pungkasan karo kelas utawa malah mitra sikut. Nggawe papan kanggo mesthekake yen siswa bisa nerangake proyek menyang kanca. Uga, nalika ngrampungake skillmaps, siswa diganjar karo sertifikat sing bisa didownload lan lencana digital nalika tekan level piala.

Wakanda Forever and Hour of Code

Kita duwe rong pengalaman anyar sing nyenengake lan nyenengake kanggo Minggu Pendidikan Ilmu Komputer© 2022, sing wis kasedhiya kanggo digunakake ing kelas sampeyan.

Jam Kode: “Kode Karnaval”

Rayakan Minggu Pendidikan CS taun iki kanthi Kode Karnaval dening MakeCode Arcade. Siswa bakal dikenalake babagan desain game nalika nggawe kegiatan karnaval tradisional kaya “Whack-the-Mole” lan “Burstin’ Balloons.” Bebarengan karo tutorial sing dipandu, Code a Carnival nyedhiyakake panuntun sumber guru gratis sing gampang digunakake.

Supaya karnaval sampeyan bisa urip, para siswa bisa nggawe versi multiplier game kanggo dolanan karo kanca-kanca, nalika nyoba katrampilan. Apa wae pengalaman coding, saben siswa (lan guru) bisa nambah kawruh program lan seneng-seneng, nalika nggawe game karnaval dhewe!

Black Panther: Wakanda Forever

Apa ana penggemar Black Panther ing kelas sampeyan? Sekolah sampeyan bisa sinau dhasar-dhasar coding nalika ngembangake kegiatan dhewe-dhewe kanthi aksi sing diilhami dening Marvel Studios.© Black Panther: Wakanda Forever (ing bioskop wiwit 11 November).

Siap njupuk langkah pisanan? Miwiti pelajaran sampeyan bebarengan karo introduksi saka Letitia Wright, aktris sing main dadi teknolog utama Wakanda, Shuri.

Sawise siswa sinau babagan tantangane, kenalake siswa menyang tutorial MakeCode Arcade Wakanda Forever. Kegiatan iki nduweni instruksi langkah-langkah lan rencana pelajaran guru sing cocog, dadi sampurna kanggo kelas apa wae tanpa dipikirake latar mburi coding.

Kanggo luwih akeh konten inspirasi Wakanda Forever lan kesempatan kanggo kelas sampeyan menang Xbox, bukak xbox.com/wakanda-forever.

Powering Up karo MakeCode

Siap njupuk pelajaran menyang tingkat sabanjure? Sampeyan uga bisa nggabungake MakeCode karo alat populer kaya Micro: bit lan Minecraft Education Edition. MakeCode dianggo karo komputer sing terjangkau, ukuran saku sing disebut micro:bit, siswa bisa nggawe barang kaya sensor kelembapan lemah utawa pedometer DIY.

Apa sekolah sampeyan duwe langganan Minecraft Education Edition? Yen mangkono, sampeyan ngerti yen sampeyan bisa nggunakake MakeCode kanggo ngotomatisasi acara lan mod Minecraft jagad maya? Dolan maring Microsoft Sinau kanggo miwiti pemblokiran kode ing Minecraft Education Edition.

Tetep Nyambung

Disaranake sampeyan langganan Blog MakeCode kanggo sinau luwih akeh, melu karo guru liyane ing forum MakeCode, utawa ngunjungi Pusat Pendidik Microsoft Learn kanggo nambah kawruh babagan STEM, coding, lan ilmu komputer. Aja lali tindakake @MSMakeCode ing ngendi wae sampeyan nggulung kanggo warta MakeCode paling anyar.


1 Lanskap Guru Ilmu Komputer: Asil Survei Guru Nasional | CSTA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *