Nggabungake coding menyang kimia mbantu sains maju luwih cepet | panemu

Ahli kimia tingkat dhuwur kaya timku lan aku umume paling ora efisien. Yen ahli kimia bangku njupuk wolung conto LC-MS, nyebar kanthi rata-rata sajrone dina rata-rata, dheweke cepet-cepet biasa karo ora sampurna alur kerja 20 detik lan cenderung ora sambat. Nanging nalika kimiawan high-throughput ngolah 96 conto saka wellplate bebarengan, watesan cilik nglumpukake dadi gangguan utama utawa malah blocker mateni. Ing sawijining wektu ing karirku, aku dijaluk nggarap alur kerja tartamtu kanggo ngurutake data LC-MS. Proses kasebut kalebu remoting menyang sawetara komputer lan nindakake sawetara workarounds sing dawa kanggo nggabungake file kita lan ngekspor data throughput dhuwur ing kumpulan. Amarga kita mung bisa ngekspor data analitis kita alon-alon, yen kita ngeweruhi prodhuk sisih anyar sakwise, kita kudu nimbang munggah mupangati kanggo ngenali pola pametumu produk sisih tengen piring versus Nilai wektu kita rerunning proses ekspor. Amarga keuntungan kasebut asring ora langsung, informasi kasebut ilang. Kita kabeh bisa ndeleng manawa sampeyan ngrancang piranti lunak, sampeyan ora bakal nindakake kanthi cara iki. Nanging kita padha kimiawan, dudu perancang piranti lunak.

Nanging setahun sadurunge iki, aku wis nyoba tanganku ing intro gratis kanggo kursus coding. Iki dikelola dening kenalan saka dina sarjana, lan minangka kimiawan ing proyek industri pisanan, Aku panginten iku ketoke kaya idea apik kanggo nindakake bebarengan karo proyek. Senajan aku ora mikir aku duwe akeh alesan kanggo kode, iku katon kaya mung bisa migunani siji dina.

Aku bener. Nalika aku ditampilake alur kerja LC-MS sing berbelit-belit, pelajaran Python sing dakeling-eling langsung diwatesi. Nanging bab utama kursus wis mulang kula iku bisa. Aku ngerti yen Python bisa ndandani ekspor analitis, mula aku ngerti apa sing dakkarepake, lan Google meh kabeh baris nganti aku nggawe proses sing bisa digunakake. Iki ditulis kanthi ora apik lan gagal njupuk kauntungan saka akeh paket open source sing migunani sing durung dingerteni, nanging cukup apik. Skrip anyar tegese aku lan tim bebas njupuk kabeh informasi sing diidentifikasi.

Kimiawan ana ing posisi sing apik kanggo njaga sikil ing loro kemah kasebut

Wiwit nyemplungake driji sikilku menyang data sing wiyar, coding lan chemoinformatics babagan ilmu kimia, aku nemokake manawa iki minangka papan sing apik, sanajan komunitas sing beda karo kimia sintetik. Sakabèhé, ahli kimia data tetep kudu mbukak lan nyurung kemajuan, luwih-luwih tinimbang komunitas kimia sintetik farmasi sing wis cukup mbukak lan progresif. Ing jagad data ngluwihi kimia, ana upaya kanggo nyebarake sinau kanthi gratis, amarga mimpin kursus umum gratis minangka lambang pakurmatan. Iki nggawe aku bisa miwiti sinau nalika aku duwe proyek kimia full-time. Nanging, nalika kanca kimia organik lan aku nekani konferensi data kimia pisanan kita, kita nemokake prabédan budaya gedhe: kabeh wong lunga lan mulih ing 5pm ing dot! We kejiret siji saka nglumpukake, sing mesthi pantes bir nalika iku, lan telu kita menyang pub ing dhewe. Beda banget karo wayah wengi khas ing bar sawise konferensi kimia organik.

‘Saben uwong kayane arep menyang komputer dina iki,’ kanca kanca ngomong marang aku bubar. Nanging, sejatine ora perlu ‘menyang’ menyang ngendi wae. Kimiawan ana ing posisi sing apik kanggo njaga sikil ing loro kemah, kaya sing dakkarepake. Aku nliti sawetara kolega bab apa padha bakal kasengsem ing njupuk kursus Python pamula, dikarepake jawaban umumé negatif. Nanging, udakara 80% saka wong-wong mau kanthi cerdas ujar ya. Aku bungah, amarga iki bakal luwih gampang kanggo nggunakake skrip timesaving sing ditulis dening para profesional pemrograman. Aku saiki wis akeh pitakonan babagan carane njaluk menyang coding sing aku nggawe kaca web sumber tinimbang mbaleni dhewe satus.

Nanging saiki wis wektune kanggo nggawe pamindhahan – transisi full time menyang nggarap strategi data, nalika isih ana ing kimia sintetik. Alesanku dadi semangat babagan data kimia, kode lan alur kerja yaiku ‘amarga’ tinimbang ‘senadyan’ dadi ahli kimia organik sintetik. Kawruh kimia minangka kekuwatan kunci ing peran iki uga. Akeh sing wis ndeleng alat lab digital sing digawe kanthi jelas tanpa konsultasi karo ahli kimia laboratorium – kanthi kolaborasi sethithik, kita bisa ngganti. Tujuanku yaiku supaya kimia sintetik sing apik bisa ditindakake kanthi luwih cepet lan kanthi kualitas sing luwih dhuwur, supaya ahli kimia bisa entuk luwih akeh saka eksperimen lan uga ngeculake wektu saka perkara sing ora dikarepake. Kita kudu nyuda beban kerja, ora nambah! Ahli kimia data nggawe langkah gedhe kanggo nggayuh ilmu sing luwih cepet, luwih apik, lan aku ora sabar ngenteni dadi bagian saka iku.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *