Nggawe Foto Smartphone Pop: 7 Tips Pro Saka Fotografer Fashion

Français

Anna-Alexia Basile urip kreatif paling apik. Saka Republik Banana nganti J. Crew, fotografer fashion sing berbasis ing San Francisco wis nglumpukake dhaptar klien sing apik banget lan akeh pengikut Instagram wiwit miwiti karir karo Refinery29.

Basile bubar ngajar kelas babagan carane nggawe “Potret Pop” nganggo iPhone minangka bagéan saka bali saka seri workshop Apple Today ing Apple ing toko babagan topik kreatif kayata coding utawa desain.

Basil menehi The Standard sawetara tips babagan carane nggawe foto smartphone pop kapan wae lan ing setelan apa wae. Kaya sing dicritakake, kamera sing paling apik biasane sing ana karo sampeyan.

“Sampeyan pancen hadiah khusus kanggo bisa duwe piranti kasebut ing saben wektu […] tanpa bobot DSLR super abot, “ujare.

Kene sawetara tips penting dheweke.

Tansah Tetep Mripat Panjenengan Peeled

San Francisco minangka salah sawijining kutha paling fotogenik ing negara kasebut. Basile nyengkuyung fotografer amatir kanggo nggatekake lingkungane, lan yen sampeyan ndeleng sing menarik, tulisen kanthi nyelehake pin ing aplikasi peta.

“Aku tansah ngandhani wong supaya nggawe foto, tetep nggatekake jagad ing saubengé, lan seneng-seneng lan seneng-seneng,” ujare.

Fotografer fashion San Fransisco nyengkuyung fotografer amatir lan calon kanggo njaga latar mburi lan setelan inspirasi. | Courtesy Anna-Alexia Basile

Katalog panggonan iki bisa migunani nalika sampeyan lagi nggoleki lokasi sing unik kanggo njupuk foto. Lan aja wedi metu saka dalan sing diantemi.

The Painted Ladies bisa dadi latar mburi Instragrammable sing apik, nanging “kadhangkala luwih becik golek wektu sing luwih tenang ing saindenging kutha,” ujare Basile. Dheweke pancen seneng karo POPOS San Francisco, utawa taman umum ing ruang pribadi.

Play karo Cahya & Warna

Ngomong babagan cahya, mbayar manungsa waé. Nyenengi njupuk obahe cahya sing ora suwe, utawa “muter cahya,” kaya sing dingerteni ing fotografer.

“Delengen entheng pancen khusus amarga iki sementara. Bisa nganti 5 menit utawa 5 detik, ”ujare Basile.

Kanggo werna, coba salah sawijining teknik favorit Basile kanggo nglapisi warna sing padha kanggo saben liyane kanggo “momen monokromatik sing apik lan apik” utawa coba teknik liyane sing diarani pamblokiran warna kanggo sing luwih “kontras”.

Fotografer San Francisco Anna-Alexia Basile seneng nyobi warna ing foto fashion profesional. | Courtesy Anna-Alexia Basile

Uga, aja wedi nggawa kain, fashion sing nyenengake, patung utawa malah kristal menyang moto sampeyan. Basil nyaranake nyelehake kristal ing ngarep lensa kanggo nggawe wayahe “mripat ajaib” kaleidoskopik.

Pendhudhuk SF Rachel Nevers nyobi karo nyelehake kristal ing ngarep lensa kamera smartphone ing toko Apple Union Square ing San Francisco. | Christina Campodonico/The Standard

Ngresiki Lensa Panjenengan

Nanging sadurunge iku, ngresiki lensa! Kotoran saben dina, dandanan lan lenga tangan bisa kanthi gampang menehi foto sampeyan efek aneh lan kabur, mula Basile nyaranake supaya tansah ngresiki lensa nganggo lengen sadurunge njupuk.

“Kadang perkara sing sederhana sing nggawe bedane paling gedhe,” dheweke ngandika.

Setel Fokus & Eksposur

Nyetel fokus bisa dadi cara liya sing gampang nanging efektif kanggo nambah game foto. Ing iPhone, umpamane, cukup gampang kanggo nyetel fokus kanthi mung nyekel driji ing area sing pengin dirasakake kanthi luwih cetha.

“Sampeyan pancen ngandhani kamera sampeyan, ‘Eh, aku pengin sampeyan fokus ing papan iki,'” ujare Basile.

Sudut pandang seni Balai Kota San Francisco kanthi tengara fokus | Courtesy Anna-Alexia Basile

Nyetel cahya ing kamera smartphone minangka cara liya sing gampang kanggo njupuk foto sing katon cetha, utamane yen lingkungan sampeyan rada peteng.

“Sampeyan bisa bener mung nyeret driji munggah ing layar, lan iku bakal nambah cahya, nggawe gambar padhang sadurunge malah njupuk foto” Basile nerangake.

Mbukak Pandangan Panjenengan

Tinimbang ngetutake aturan kamera konvensional kanthi nggarap lensa sing luwih kenceng, Basile nyengkuyung para fotografer sing pengin nggunakake lensa sing paling amba ing kamera sampeyan lan nyedhaki subyek sampeyan-bisa uga njaluk dheweke nyedhaki sampeyan-kanggo nggawe “sing luwih berlapis lan dinamis. gambar.”

“Aturan kudu dilanggar,” ujare Basile.

Lan nalika Basile ngandika iku tansah luwih apik kanggo nyedhaki subyek, aja wedi kanggo eksprimen karo macem-macem zooms utawa lensa yen sampeyan duwe kasedhiya kanggo sampeyan.

“Duwe sawetara lensa ing telpon minangka pangisi game sing luar biasa,” ujare.

Go Vertikal

Mikir sampeyan mung bisa njupuk foto panorama saka kiwa menyang tengen. Mikir maneh! Basile nyengkuyung fotografer amatir kanggo ngowahi kamera smartphone lan nyoba fitur panorama kanthi vertikal kanggo njupuk ruang lingkup obyek. Contone, sampeyan pengin nuduhake ukuran wit gedhe, nanging ora pas ing pigura. Yen kedadeyan kasebut, aja wedi nguripake telpon kanthi horisontal lan mbukak. Basil ujar manawa iki minangka cara sing apik kanggo njupuk akeh informasi menyang foto nganggo piranti sing cilik banget.

Courtesy Anna-Alexia Basile

Waspada Angin!

Nalika umume wong mikir yen kabut teken San Fransisco bisa nggawe utawa ngrusak utawa foto, sejatine kemewahan kutha sing dadi bane paling akeh fotografer, ujare Basile. Tinimbang menehi busana sing apik kanggo gaun utawa rambut sing apik, angin bisa ngirim gaun sing mabur menyang arah sing kikuk.

“Aku rumangsa masalah fotografi San Francisco mesthi dadi angin,” ujare.

Ing kasus iki, apikan karo subyek lan tulungi dheweke nyetel rambut utawa tali sing keblasuk.

Français

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *