Nglanggar aturan final CMS 2023 kanggo ahli urologi

Tanggal 2 November 2022, Pusat Layanan Medicare & Medicaid (CMS) ngrilis Aturan Akhir Jadwal Biaya Dokter Medicare taun tanggalan 2023. Aturan final iki njelaske nganggo bentuk garis nganyari pembayaran lan kawicaksanan kanggo menehi care kanggo ahli waris Medicare wiwit 1 Januari 2023. Umume aturan sing kalebu ing aturan ngajokaken wiwit Juli 2022 diadopsi, karo sawetara pangecualian. Ing ngisor iki sawetara aturan sing paling penting sing mengaruhi wong sing nindakake urologi.

Faktor konversi. Faktor konversi kanggo 2023 disetel mudhun udakara 4,5%, saka $34.6026 dadi $33.06. Penurunan kasebut utamane amarga kadaluwarsa kenaikan 3% 1 taun sing ditindakake ing pungkasan taun 2021 minangka bagean saka Protecting Medicare and American Farmers from Sequester Cuts Act, ditambah karo kenaikan 0% sing diwajibake lan pengurangan amarga netralitas anggaran.

Kita tetep ngarep-arep yen Kongres bakal maneh langkah kanggo nyuda penurunan iki ing antarane saiki lan pungkasan 2022. Yen kedadeyan kasebut, mesthine bakal cedhak akhir Desember. Potong iki ora mung mengaruhi urologi, nanging kabeh obat sing diatur. Tetep dirungokake.

Update tenaga kerja klinis. Kanthi revisi suntingan saka proposal kasebut, CMS ngganti proses nganyari kanggo tenaga kerja klinis sing kalebu ing pitungan komponen biaya praktik ing Jadwal Fee Dokter Medicare. Kita ana ing taun kapindho owah-owahan iki. Medicare wis nuduhake manawa bakal terus mriksa proses sing digunakake kanggo nambah transparansi lan konsistensi nganyari iki. Kajaba iku, Medicare nganyari komponen malpraktek saka jadwal ragad uga. Urologi digambarake bakal nyuda 1% sakabèhé ing owah-owahan RVU Medicare sing ana hubungane karo owah-owahan kasebut, pengaruhe rada luwih gedhe ing pambayaran kantor. Dampak kanggo praktik klompok lan dokter individu, beda-beda adhedhasar jinis praktik, campuran pasien, lan layanan sing diwenehake kanggo pasien kasebut. Cathetan: Dampak saka owah-owahan unit nilai relatif (RVU) ora gumantung saka owah-owahan faktor konversi sing kasebut ing ndhuwur.

Layanan Evaluasi lan Manajemen (E/M): revisi kanggo konsultasi rawat jalan lan layanan rawat inap lan observasi rumah sakit, efektif 1 Januari 2023. Kaya sing diusulake, CMS bakal nggunakake meh kabeh nganyari lan revisi kanggo kode Terminologi Prosedural Saiki (CPT) sing digunakake kanggo nglaporake kunjungan E/M. Kanggo ahli urologi, iki kalebu layanan konsultasi rawat jalan lan layanan rawat inap lan observasi berbasis rumah sakit. Owah-owahan kasebut kalebu revisi pedoman dokumentasi lan deskriptor, sing bakal nggambarake revisi sing sadurunge ditindakake ing Kantor lan Layanan E/M Rawat Jalan Liyane ing taun 2021.

Kaya sing kacathet ing artikel kita babagan aturan sing diusulake,1 kode E / M sing dianyari iki saiki bakal ngetutake struktur dhasar sing padha karo pedoman kode E / M sing dianyari 2021 Kantor utawa Pasien Rawat Jalan Liyane. Pembaruan kasebut kalebu mbutuhake riwayat lan pemeriksaan fisik supaya cocog kanthi medis nanging ora digunakake kanggo nemtokake tingkat kode. Pungkasane, level kode E/M kudu dipilih adhedhasar wektu total minimal utawa kanthi nggawe keputusan medis. Yen milih tingkat coding adhedhasar pengambilan keputusan medis, grafik sing dianyari digunakake.

Kajaba iku, kode E/M rumah sakit diganti amarga kode E/M rawat inap lan kode E/M observasi wis digabung dadi 1 set kode, njaga kode sing padha sadurunge digunakake kanggo nglaporake layanan rawat inap, dene kode rawat jalan bakal diilangi. . Mulane, mung ana 1 kode sing disetel kanggo nglaporake layanan konsultasi, layanan awal, layanan sabanjure, discharge, lan layanan ngakoni / discharge ing dina sing padha. Iki digawe raos amarga karya lan pembayaran wis padha antarane 2 set kode iki, nanging duwe 2 set kode kapisah mimpin kanggo kebingungan pilihan kode.

CMS katon wis nyimpang saka pedoman lan kode ing pedoman E/M 2023 mung ing sawetara wilayah:

1. CMS ngrampungake wektu tundha 1 taun sing diusulake (nganti 2024) saka kabijakan pamisah / layanan bareng sing dianyari ing ngendi panyedhiya tagihan ditemtokake dening profesional kesehatan sing qualified nglampahi wektu paling akeh karo pasien ing tanggal layanan.

2. CMS wis milih kanggo netepi aturan saiki sing mbutuhake dhokter sing tagihan kode Inpatient Initial kalebu kabeh layanan E / M kasedhiya ing tanggal kasebut. (Anyar kanggo CPT 2023: Pedoman CPT ngidini nglaporake luwih saka 1 layanan E/M ing tanggal sing padha karo kode Rawat Inap Awal.)

3. Kaya layanan Kantor lan Rawat Jalan Liyane, CMS bakal mbutuhake panggunaan kode Sistem Coding Prosedur Umum Kesehatan (definisi G0316 ing ngisor iki) minangka ganti kode layanan berpanjangan CPT sing digawe kanggo kode Rawat Inap anyar 99418 (evaluasi rawat inap utawa observasi sing luwih dawa lan manajemen layanan[s] wektu kanthi utawa tanpa kontak pasien langsung ngluwihi wektu sing dibutuhake ing layanan utama nalika tingkat layanan utama wis dipilih nggunakake total wektu, saben 15 menit total wektu). [List separately in addition to the code of the inpatient and observation E/M service.]

Kode HCPCS G0316[s] ngluwihi total wektu kanggo layanan utami [when the primary service has been selected using time on the date of the primary service]; saben tambahan 15 menit dening dokter utawa profesional perawatan kesehatan qualified, karo utawa tanpa kontak sabar langsung [list separately in addition to CPT codes 99223, 99233, and 99236 for hospital inpatient or observation care evaluation and management services]. [Do not report G0316 on the same date of service as other prolonged services for evaluation and management 99358, 99359, 99415, 99416, 99418]. [Do not report G0316 for any time unit less than 15 minutes].

Adhedhasar owah-owahan definisi kanggo kode E/M Rawat Inap, CMS ngevaluasi maneh seri kode kasebut.

owah-owahan RVU liyane. Aturan final nyebabake owah-owahan tipis saka impact RVU karya ing aturan ngajokaken. teh Tabel kalebu kode ing urologi karo owah-owahan luwih saka 5% Tambah utawa nyuda ing karya RVU.

Urologi anyar lan dianyari CPT kode: Kode CPT 50080 lan 50081 ngalami owah-owahan deskripsi sing nyebabake owah-owahan sing ditampilake ing Tabel. Kode 55867 minangka kode CPT anyar kanggo laparoskopi prostatektomi prasaja, sing mengaruhi nilai kode prostatektomi liyane sing kadhaptar ing Tabel.

Telehealth. Medicare wis ngrampungake kepatuhan sing direncanakake karo Undhang-undhang Appropriasi Gabungan (CCA), CMS wiwitane ngumumake yen bakal tundhuk karo tumindak kasebut ing Maret 2022. Aturan pungkasan iki dikodifikasi minangka pendekatan kanggo netepi tumindak kasebut. CCA ngarahake CMS kanggo ngluwihi aturan darurat kesehatan masyarakat (PHE) sing ngidini layanan telehealth lan telpon diwenehake kanggo pasien Medicare tanpa preduli saka lokasi pasien sajrone 151 dina sawise COVID-19 PHE kadaluwarsa. Nalika nulis artikel iki, Senat durung ngrampungake RUU House sing dimaksudake kanggo ngluwihi aturan PHE kanggo telehealth nganti 2024; kita bakal terus nonton hukum ngajokaken iki lan liyane. Adhedhasar sukses telehealth saka perspektif pasien lan dokter, bakal katon ana dhukungan kanggo kelanjutan jangka panjang lan ekspansi telehealth kanggo Medicare.

Mbutuhake produsen wadah dosis siji utawa obat paket siji-sijine kanggo menehi mbalekaken babagan jumlah sing dibuwang:

Medicare wis nerbitake dhaptar 25 obat-obatan sing bakal tundhuk karo kabijakan sing diusulake sing mbutuhake produsen mbalekake maneh menyang CMS kanggo jumlah tartamtu sing dibuwang saka wadhah dosis siji utawa obat paket sing digunakake. Jumlah mbalekaken yaiku jumlah obat sing dibuwang sing ngluwihi persentase sing ditrapake, sing kudu paling sethithik 10% saka total biaya sing diidini kanggo obat kasebut ing kuartal tanggalan tartamtu. Minangka diteliti, katon yen 1 obat ing dhaptar iki sing digunakake para ahli urologi kanthi rutin yaiku collagenase clostridium histolyticum (Xiaflex). CMS wis nuduhake manawa obat-obatan liyane bakal ditambahake ing dhaptar kasebut ing mangsa ngarep.

Ing aturan sing diusulake, CMS nimbang apa nggunakake wewenang sing diwenehake dening Kongres kanggo ngunggahake persentase sampah sing bisa nyebabake mbalekake obat-obatan kanthi kahanan sing unik. Khusus, agensi kasebut nganggep obat-obatan sing kudu diresmikake maneh karo hidrogel, kanthi nyathet yen jumlah sing akeh nempel ing tembok vial sajrone persiapan. Agensi kasebut spekulasi 35% bisa uga cocog kanggo nyathet bagean obat sing ana ing vial. Asosiasi Urologi Amerika menehi komentar manawa CMS kudu nggunakake wewenang lan ngrampungake kabijakan sing nambah persentase sing ditrapake dadi 35% kanggo pemborosan sing ana gandhengane karo obat-obatan sing digabung karo hidrogel. Kanthi aturan iki, CMS wis ngrampungake proposal kanggo ngidini dispensasi khusus kanggo 35% pemborosan kanggo obat-obatan jinis iki, dispensasi khusus iki mung ditrapake kanggo 1 obat: mitomycin kanggo solusi pyelocalyceal (Jelmyto).

Aturan iki ora ngganti reimbursement utawa ngganti syarat laporan kanggo dokter.

Aturan pungkasan kanggo owah-owahan Sistem Pembayaran Perspektif Rawat Jalan (OPPS).

iTind.Tanggalan CMS pungkasan taun 2023 Aturan OPPS nambah tarif pambayaran kanggo kode C9769 sing nyakup prosedur iTind ing departemen rawat jalan rumah sakit (HOPD) lan fasilitas pusat bedah ambulatory (ASC). Owah-owahan aturan kaya ing ngisor iki. Ing HOPD: CMS ngklasifikasi ulang pambayaran ambulatori urologi saka level 5 nganti level 6 lan ngrampungake tingkat pembayaran rata-rata nasional $8221.74 saben prosedur ing pembayaran OPPS. Ing ASC: CMS ngrampungake tingkat pambayaran rata-rata nasional $7274.78 saben prosedur ing pambayaran ASC.

Ultrasonik fokus intensitas dhuwur (HIFU). Kanggo rumah sakit sing nindakake ablasi prostat HIFU kanthi rawat rawat, aturan pungkasan nambahake tingkat ganti rugi menyang tingkat klasifikasi pembayaran ambulatori 6, dibandhingake karo level APC 5 saiki. Iki bakal nambah reimbursement menyang rumah sakit sing nindakake prosedur HIFU ing pasien Medicare dadi $8557.53 saben prosedur ing HOPD lan $4280.98 ing ASC.

Siji pertimbangan tambahan

Aturan pungkasan ora mung tumindak anggaran federal sing dijadwalake kanggo menehi pengaruh marang pambayaran dokter. Tumindak kasebut minangka aturan Pay As You Go (uga dikenal minangka PAYGO) wis dipicu amarga mbuwang Departemen Kesehatan lan Layanan Manungsa AS ngluwihi anggaran sing ditargetake sajrone pirang-pirang taun.

Ing panjelasan sing luwih disederhanakake, Undhang-undhang PAYGO mrentahake supaya penyesuaian anggaran 4% ditrapake kanggo kabeh pengeluaran CMS. Pangaturan iki, kajaba Kongres sepisan maneh tundha implementasine, bakal ngasilake rebate jinis sequestration kapindho 4% kanggo kabeh layanan sing dibayar dening CMS, kalebu Part A, Part B, Part C, lan Part D Medicare. Potongan 4% bakal ditrapake kanggo obat-obatan, layanan dokter, pambayaran fasilitas menyang rumah sakit lan ASC, lan ganti rugi obat resep.

Kesimpulan

Sanajan owah-owahan umum ing jadwal ragad dokter ing sanjabane penurunan sing diwajibake anggaran ora ana pengaruhe, kita sepisan maneh ana ing sih-rahmat Kongres kanggo mbantu nyegah potongan -9.5% kanggo pembayaran Medicare menyang Urologists kanggo layanan profesional lan tambahan 4% abang ing reimbursement kanggo tuku lan tagihan obatan. Amarga inflasi saiki, kekurangan staf, lan biaya overhead liyane mundhak, prospek ora nyenengake.

We are rada diwanti-wanti dening kekuatan lobbying efforts kanggo dokter supaya Cut faktor konversi, lan kita welcome ing rumah sakit lan perusahaan insurance lobbying efforts kanggo supaya impact imbuhan budget PAYGO. Kita tetep duwe pangarep-arep yen kita bakal nggawe owah-owahan minimal ing pembayaran Medicare sakabèhé kanggo 2023, nanging nyengkuyung kabeh supaya mbantu upaya lobi kasebut.

Kita sepisan maneh Wigati sing malah sukses ing efforts supaya pembayaran sembarang sudo bakal Gagal ing roto dawa minangka overhead terus munggah marang reimbursement flat. Ing ngadhepi burnout dokter, rumus Medicare alon-alon nyuda revenue net praktik urologi dadi $0. Model kasebut ora lestari. Disaranake sampeyan kabeh supaya bisa kerja kanthi luwih cerdas lan lobi luwih keras.

Referensi

1. Rubenstein J, Painter M. Apa ing Medicare Jadwal Fee Dokter ngajokaken aturan? Wektu Urologi®. 11 Agustus 2022. Diakses tanggal 18 November 2022. https://www.urologytimes.com/view/what-s-in-the-medicare-physician-fee-schedule-proposed-rule-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *