Ngoptimalake Efisiensi Liwat Inovasi Digital ing Cloud

Minangka efek saka risiko geopolitik lan pasar softening mundak akeh, nindakake luwih karo kurang wis tau dadi luwih penting. Nanging kepiye organisasi bisa nggunakake awan kanggo nggawe inovasi lan ngoptimalake efisiensi?

Kanggo ngatasi lanskap teknologi sing terus berkembang, kita kudu terus ngganti lan ngganti strategi, ujare Dane Anderson, wakil presiden senior Riset lan Produk Internasional ing perusahaan analis Forrester. Pancen, dheweke nyathet yen akeh aturan sing digunakake bisa uga ora bisa digunakake kaya biasane.

Anderson ngandika iki ing diskusi meja bundar ing-wong anyar sing dianakaké ing Sofitel Singapore City Centre, tuan rumah dening CDOTrends lan disponsori dening Microsoft, vmware, Intellan Logika. Dirawuhi luwih saka rolas eksekutif senior sing tanggung jawab babagan IT, strategi, utawa ilmu data, para peserta krungu babagan tren teknologi paling anyar lan melu diskusi karo kanca-kancane.

Crita awan nganti saiki

Ing papan kasebut, luwih saka 80 persen organisasi ing Asia Pasifik (APAC) wis nggunakake awan kasebut, ujare Anderson, sanajan angka beda-beda ing saben negara. Sing penting yaiku sawetara bisnis sing mung gumantung ing siji awan umum.

“Apa sing ditemokake yaiku rong pertiga saka pelanggan kasebut wis nggunakake panyebaran awan hibrida. Lan sing nggunakake awan umum, luwih saka 80 persen nggunakake macem-macem platform awan umum, “ujare. “Pasar kadhangkala mikir kanthi cara binar – babagan pemenang lan wong sing kalah ing ruang awan umum. Nanging ana luwih saka siji pemenang kene; Aku mikir umume organisasi saiki nggunakake macem-macem awan umum.

Lan ing ngendi organisasi sadurunge pindhah menyang awan kanggo ngirit biaya, biaya ora dadi pembalap utama. Nanging, bisnis nggunakake awan kanggo nggawe inovasi lan ngembangake kemampuan sing ora bakal bisa dibangun.

“Bisnis saiki nandur modal ing awan minangka sarana kanggo inovasi. Dheweke nggawe inovasi kanggo diferensiasi kompetitif, kanggo nambah kemampuan dadi adaptif, kreatif, lan tahan banting – kabeh iki mundhak nalika sampeyan nandur modal ing awan, “ujare Anderson.

“Saiki, aku ora ujar manawa kabeh kudu 100 persen menyang awan umum; ana pertimbangan liyane kayata biaya, residensi data, lan kepatuhan sing kudu dideleng. Nanging kanthi nggunakake awan, sampeyan bisa nggawe sawetara inovasi utawa kode cilik lan duwe pengaruh gedhe.

Inovasi digital ing awan

Sourabh Chitrachar, wakil presiden regional ing Liberty Mutual Insurance nyritakake perjalanan awan ing organisasi kasebut rong taun kepungkur.

“Nalika sampeyan miwiti migrasi menyang awan, salah sawijining keputusan sing langsung sampeyan lakoni yaiku: Apa kita kudu ngangkat lan ngalih? Utawa kudu ngoptimalake lan banjur migrasi? dheweke nuduhake, nyathet yen mantan ora menehi organisasi entuk manfaat lengkap saka awan. Nanging kanthi kabeh mata saka pimpinan perusahaan ngarep-arep nglacak perjalanan awan, ngarepake tekanan sing kuat kanggo nyepetake migrasi kanthi ngangkat lan ngalih.

Lan reskilling karyawan sing wis ana mbuktekaken minangka salah sawijining tantangan paling gedhe, ujare, kanthi kudu nglatih maneh insinyur lan administrator sistem kanggo ngatur kabeh ing méga. Banjur ana uga perlu kanggo narik bakat maya anyar lan nggawa wong-wong mau ing papan kanggo mriksa lan luwih ngoptimalake panyebaran awan.

Ora ana pitakonan manawa awan kasebut minangka pangowahan game. Chitrachar ujar: “Ana akeh mupangat sing dipikolehi saka awan, kayata kemampuan kanggo nyiyapake kantor anyar kanthi cepet, utawa ngilangi cabang ing wektu sing cendhak. Lan ana uga mupangat liyane babagan pipa DevOps, adopsi DevSecOps.

“Iki minangka perjalanan multi-cloud, multi-tenant kanggo kita. Kita durung ana ing ngendi kita pengin. Nanging saiki wis akeh keuntungan sing dipikolehi. Pangembang kita entuk manfaat, umpamane, nalika kita miwiti nggunakake sawetara alat pangembangan berbasis awan, arsitektur tanpa server, lan lingkungan kode sing kurang utawa ora ana kode.

Chitrachar duwe saran iki kanggo pamimpin teknologi sing pindhah menyang awan: “Yen sampeyan menyang papan utawa pimpinan sampeyan, gunakake alur crita sing ujar manawa ora mung dolanan biaya murni ing sisih infrastruktur. Nyorot kepiye awan bakal entuk manfaat kanggo bisnis kanthi mbantu sampeyan nggedhekake aplikasi, situs web, lan apa wae sing sampeyan gawe – kanthi cepet. Awan menehi kemampuan iki kanggo lincah lan nggawe inovasi.

Ngatasi resistance kanggo maya

Chua Chwee Koh, sing dadi penasihat senior ing Certis Cisco Security ngelingake para rawuh supaya ora ngremehake resistensi bawaan spesialis infrastruktur sing ngethok infrastruktur fisik menyang awan. “Sawetara ing tim infrastruktur bisa uga wedi coding. Lan infrastruktur awan sejatine kode, ta? Nalika wektune kanggo ngowahi, apa sing ditindakake? Menehi kunci kanggo pangembang piranti lunak.

Perawatan kesehatan utamane prihatin babagan rahasia data kasebut, ujare Jin Xin, sing dadi kepala Ilmu Data lan Analisis ing Rumah Sakit Alexandra, nyathet yen adopsi layanan kesehatan awan umum “meh nol” saiki. Dheweke takon babagan sikap panyedhiya awan umum yen ana pelanggaran keamanan siber.

Anderson nyathet manawa panyedhiya awan umum tanggung jawab kanggo ngrampungake perjanjian tingkat layanan lan bakal menehi ganti rugi yen awan kasebut mudhun. Nanging tanggung jawab kanggo keamanan wekasanipun manggon karo bisnis kanggo sijine iku bebarengan. Nanging, dheweke nyathet yen awan umume nawakake keamanan sing luwih dhuwur.

“Sanajan ing industri sing wis diatur lan berisiko tinggi, aku mikir solusi keamanan kanggo awan umum bisa luwih unggul tinimbang sing kasedhiya ing omah kanggo akeh bisnis. Ing sawetara kasus, nalika nganalisa, kita nemokake manawa bisnis ngira-ngira profil keamanan sing wis ana. Lan solusi awan bisa dadi pilihan sing unggul, “ujare Anderson.

Pungkasan, mung amarga awan wis ditampa kanthi apik saiki ora ateges nyebarake iku lancar. Eric Sim, sing dadi kepala Kantor Teknologi ing ST Logistics, mikir babagan ambiguitas sing isih ana nalika nyebarake solusi awan kayata Microsoft Exchange utawa Office 365.

“Bisa dadi ora mungkin kanggo entuk persetujuan eksplisit kanggo panyebaran awan. Teka ing titik sampeyan kudu kabisat iman amarga pangguna butuh kemampuan. Lan anggere sampeyan ora krungu apa-apa sing ngandhani sampeyan ‘ora’, terus melu karo para pemangku kepentingan lan nyurung penyebaran awan sampeyan.

Yen sampeyan nggoleki diskusi sing jero utawa informasi tambahan babagan Microsoft Azure VMware Solution, hubungi Paras Chadha, Direktur Bisnis Senior (Microsoft), Logicalis, ing [email protected] utawa +65 8309 2958.

Paul Mah minangka editor DSAITrends. Mantan administrator sistem, programmer, lan dosen IT, dheweke seneng nulis kode lan prosa. Sampeyan bisa tekan ing [email protected].

Kredit gambar: iStockphoto/Jackie Niam

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *