Ngotomatisasi Transformasi Data kanggo Nyepetake Wawasan Perawatan Kesehatan

Ing taun 2025, jumlah data sing diasilake dening industri kesehatan bakal nggedhekake 36% saben taun – luwih cepet tinimbang meh kabeh industri liyane ing donya. Sing nduwe nilai potensial sing gedhe kanggo para pemangku kepentingan ing saindenging industri – nanging mung yen dheweke bisa nemtokake cara ngekstrak pemahaman sing konsisten saka gunung informasi iki.

Nganti saiki, dheweke durung weruh akeh sukses.

Ana sawetara tantangan sing kudu diatasi kanggo nyadari nilai data kesehatan, dibuktekake kanthi kasunyatan manawa 97% data kesehatan ora digunakake sawise nggawe wiwitan. Contone, data kesehatan ora kabentuk ing cathetan narasi, laporan, gambar, lan format liyane. Salajengipun, sistem kesehatan rata-rata duwe data pasien ing 15 sistem sing beda-beda – tantangan kanggo interoperabilitas sistem lan macem-macem coding lan konvensi jeneng sing ora harmonis. Setel bebarengan karo syarat peraturan sing rumit, ora kaget yen data kesehatan cilik digunakake kanthi efisien. Ing industri sing dibangun ing inovasi, iku frustasi kanggo ilang dadi akeh nilai, kang kok pimpinan industri, kaya IQVIA, wis makarya kanggo taun kanggo mbubrah alangan iki lan ngotomatisasi akses kita kanggo wawasan. Lan kita nggawe langkah sing luar biasa ing perjalanan iki.

Ing webinar paling anyar kita, Otomatis Transformasi Data Kanggo Nyepetake Wawasan Perawatan Kesehatan, data kesehatan IQVIA lan pakar intelijen buatan (AI) Georg Turi, Maciek Piotrowski, lan Dr. Calum Yacoubian, mbahas tantangan sing saiki diadhepi industri ngasilake nilai saka data kesehatan, lan kepiye carane aplikasi sing nggabungake standarisasi data, pangolahan basa alami (NLP), teknik njaga privasi, lan proses ekstrak, transformasi lan muat (ETL) sing serba guna mbantu organisasi kesehatan bisa ngetung pesaing kanggo nggoleki analitik data sing luwih apik lan luwih cepet.

Wawasan ing pucuk driji

Jajak pendapat para peserta ing webinar nemokake mayoritas profesional industri ujar tantangan paling gedhe babagan data kesehatan saiki yaiku interoperabilitas ing sumber data sing kompleks lan ngembangake. Dheweke uga frustasi amarga nggarap volume data sing ora terstruktur.

Asil kasebut nggambarake apa sing wis dirungokake para ahli IQVIA pirang-pirang taun. Umume organisasi kesehatan lan perusahaan ilmu urip sing nyoba ngasilake wawasan saka data kesehatan mbuwang 80% wektu kanggo ngresiki, lan ngrusak aset data, lan mung 20% ​​sing ngerti nilai apa wae. Dheweke uga berjuang kanggo ngimbangi peraturan privasi data sing ketat lan kekurangan kerangka pemerintahan pusat kanthi upaya kanggo ngoptimalake sarana data.

Tantangan kasebut ora bisa diatasi kanthi upaya manungsa mung. Dheweke mbutuhake lingkungan digital sing dibangun kanthi tujuan kanggo ngatur, nggabungake lan nggawe standar cathetan kesehatan sing terstruktur lan ora terstruktur saka sumber data apa wae sing nggunakake standar kode apa wae. Kanggo nindakake iku, solusi digital iki kudu bisa deidentifikasi lan anonim saben titik data lan nindakake transformasi data rumit sing nyambungake data mentah saka macem-macem sumber menyang siji lokasi standar kanggo analisis sing luwih mantep ing skala.

Platform digital sing cocog bakal ngotomatisasi sebagian besar langkah-langkah kasebut, mbebasake para ahli kesehatan supaya mbuwang wektu kanggo takon, lan nggunakake wawasan sing digawe kanggo nggawe keputusan sing luwih ngerti. Sawise perusahaan entuk kahanan ing mangsa ngarep iki, paradigma data kasebut bakal ngidini tim kesehatan mbuwang 20% ​​wektu kanggo tugas manajemen data, lan 80% entuk nilai saka dheweke.

Platform Transformasi Data Kesehatan IQVIA wis nyedhiyakake visi digital iki saiki kanthi nggabungake teknologi sing didorong AI, set data kesehatan global, lan keahlian sing unggul ing industri kanggo nggawa perusahaan ilmu urip menyang masa depan analitik data otomatis. Platform multi-fungsi otomatis iki ngatur informasi perawatan kesehatan pasien sing kompleks saka sumber data heterogen, banjur de-identifikasi, standarisasi, lan ngowahi dadi output terpadu sing siap analitik – sing gampang ditakoni lan bisa ditelusuri kanggo generasi wawasan khusus kasus panggunaan.

34 yuta cathetan dideleng

Platform kasebut mbantu organisasi kesehatan kanggo ngatasi tantangan kesehatan individu lan populasi sing wis ngalami industri sajrone pirang-pirang taun. Klien nggunakake aplikasi kasebut kanggo ngenali beban perawatan ing populasi sing beresiko, supaya bisa menehi prioritas sing luwih apik kanggo pangiriman perawatan, lan nambah kualitas perawatan lan nyuda biaya ing antarane aplikasi liyane.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *