Ngundang Kenangan Bisa Mbantu Penyakit Neurodegeneratif –

Panliten nuduhake yen ngelingi memori bisa mbantu kesehatan mental, penyakit.


Apa kenangan bisa nggunakake kekuwatane kanggo nambani gangguan kesehatan mental lan penyakit neurodegeneratif? Dr. Steve Ramirez saka Universitas Boston mikir kaya ngono. Dheweke bubar nindakake riset neuroscience babagan ide iki.

teh Institut Kesehatan Nasional (NIH) nandur modal kira-kira $ 10 milyar ing riset neuroscience saben taun, nanging otak isih durung dimangerteni kanthi lengkap. Para panaliti wis nemokake akeh perkara babagan organ sing rumit banget iki, nanging isih adoh banget.

Dr Steve Ramirez ngandika saka riset groundbreaking,”Memori minangka owah-owahan sing tetep ana ing otak, lan piye wae, otak bakal ngelingi owah-owahan sing terus-terusan kanggo ngelingi apa wae pengalaman kasebut. Saka perspektif psikologis, iku kemampuan otak kanggo encode, nyimpen, lan njupuk informasi. Saka perspektif neurosains, iki minangka gagasan yen sel otak diganti minangka asil saka pengalaman, nanging pola lan owah-owahan kasebut bisa ditliti maneh mengko supaya bisa ngeling-eling.

Foto dening MART PRODUCTION saka Pexels

miturut. Dr Ramirez, ora nganti 100 taun kepungkur riset sing nglibatake otak dadi luwih umum ing antarane peneliti, lan ilmu saraf wis nggawe lompatan lan wates wiwit iku.

wis sinau anyar nerangake manawa penyakit neurodegeneratif kalebu “kelompok kelainan neurologis ditondoi dening karusakan alon lan progresif saka wilayah otak sing kritis kanggo kognitif, emosi, prilaku, lan fungsi motorik. Saiki, ora ana terapi farmakologis sing ngowahi penyakit nalika prevalensi saya tambah utamane amarga saya cepet tuwa saka populasi global, “ujare Dr. Ramirez. “Kemajuan wis luar biasa, nanging mung pucuk gunung es, amarga otak manungsa duwe 86 milyar sel otak lan luwih saka satus triliun sambungan. Iku nggumunake daya komputasi sing bisa ditindakake. Kasunyatan manawa kita bisa mlebu lan nggunakake alat saiki kanggo nguping otak amarga pikiran lan perasaan kedadeyan minangka bukti ing ngendi neurosains modern.

Ana loro kaluwihan lan cacat saka kenangan sing diowahi iki. Mesthine ana cacat ing sekitar riset babagan otak amarga kerumitan. Kayata, kenangan bisa dadi warped liwat wektu lan wong ora tansah ngelingi iku persis kedadeyan.

Panaliten iki nemokake manawa kenangan positif lan negatif duwe papan khusus kanggo saben liyane ing otak: kenangan positif ditemokake ing salah sawijining bagean saka hippocampus, lan kenangan negatif manggon ing lokasi sing kapisah. Miturut NIH, hippocampus minangka “struktur otak kompleks sing dipasang ing jero lobus temporal. Iki nduweni peran utama ing sinau lan memori.

Kanthi riset neuroscience sing terus-terusan, ana kemungkinan sing apik yen dokter bisa nggunakake otak kanggo nambani macem-macem gangguan kesehatan mental kayata depresi lan PTSD. Yen kedadeyan kasebut, bakal nggawe kamulyan kanggo kahanan krisis kesehatan mental global saiki. Dr Ramirez bungah babagan masa depan studi neuroscience. Dheweke ngandika, “Salah sawijining perkara sing paling dakkarepake yaiku ide manawa ora ana ukuran sing cocog karo kabeh pendekatan kanggo kesehatan mental lan ngobati otak.

Sumber:

Memori: perawatan revolusioner kanggo kelainan kesehatan mental lan neurodegenerasi?

Pendekatan Psikologis Saiki ing Penyakit Neurodegeneratif

Hippocampus ing Kesehatan lan Penyakit: Ringkesan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *