Nirlaba Iki Nyedhiyakake Pelatihan Teknologi kanggo Wong sing Dipenjara

Kanthi populasi pakunjaran paling gedhe ing donya lan tingkat residivisme meh 70 persen ing sawetara negara, pitakonan apa sing kudu ditindakake karo wong-wong sing biyen dipenjara sawise ngrampungake istilah pakunjaran terus ngganggu Amerika Serikat.

Nirlaba Persevere sing berbasis ing Memphis ndeleng kesempatan ing statistik sing nyenengake kanthi menehi pelatihan teknik lan coding kanggo wong sing dipenjara supaya entuk kesempatan sing luwih apik kanggo entuk kerja sawise dibebasake.

“Aku rumangsa wis mangsuli pitakon apa ana wong sing bisa direhabilitasi lan sampeyan saget ngganti lintasan wong, sikap nggawe keputusan, lan kegiatan kriminal, “Sean Hosman, pangadeg Persevere, marang TriplePundit. “Lan apa sing cukup kanggo nindakake? Apa cukup kanggo njaluk wong kanggo pindhah karo urip beda? Apa sampeyan bisa menehi apa wae, pangarep-arep sing cukup, katrampilan sing cukup, lan kesempatan sing cukup?

Hosman yakin program Persevere nawakake dalan kanggo pangarep-arep, katrampilan lan kesempatan kanggo wong sing dipenjara. “Wong-wong sing lulus saka Persevere lan dibebasake duwe tingkat penempatan kerja 93 persen lan tingkat retensi kerja 85 persen,” ujare. “Kanggo sapa wae sing lulus saka program kita, tingkat residivisme yaiku 1.8 persen, lan dibandhingake karo rata-rata nasional ing ngendi wae saka 45 persen nganti 70 persen tingkat residivisme ing saindhenging negara, gumantung saka cara nemtokake residivisme.”

Wong bisa nampa latihan Persevere nalika isih dipenjara supaya dikuwatake karo katrampilan sing bisa dipasarake nalika dibebasake.

Hosman ngedegake Persevere sawise mbuwang wektu ing bar lan ditahan kaping 12 sajrone rong taun nalika dheweke nglawan kecanduan narkoba lan alkohol. Dheweke ngerti manawa dheweke bisa terus golek rezeki amarga katrampilan teknologi, wong liya sing sadurunge dipenjara lan sing duwe cathetan pidana berjuang golek kerja lan nyetabilake urip.

Wiwit didegaké ing 2012, Persevere wis berkembang kanggo nawakake program kanggo nangkep wong ing enem negara lan lagi negosiasi kanggo ngembangake sawetara liyane. Secara nasional, Persevere wis kerja sama karo Responsible Business Initiative for Justice (RBIJ) kanggo netepake Institut Nasional kanggo Mbukak Kunci Potensi (UP). Dibiayai liwat Walmart.org Center for Racial Equity, UP duwe tujuan kanggo ngilangi siklus penjara kanthi menehi kesempatan kerja sing migunani kanggo klompok wong enom sing duwe risiko statistik.

“Aku bangga banget karo wong-wong sing saiki nindakake program kasebut. Aku bangga karo transformasi urip, “ujare Hosman. “Salah sawijining program ing Tennessee yaiku program 2 Gen. Kita ora mung mulang ibu lan bapak sing dipenjara, nanging uga mulang bocah-bocah umur 10 nganti 18 taun ing wektu sing padha dadi teknologi, mula kita ndeleng modal sosial saka kabeh unit kulawarga mundhak.

Hosman ngandika iku “proudest saka kasunyatan” sing Persevere fokus ing inequities ing sistem kaadilan pidana karo komunitas ireng lan coklat. Dheweke nyebutake studi Deutsche Bank September 2020, “Kesenjangan Rasial Amerika lan Jendela Penutupan Big Tech,” sing nyimpulake yen yen tren saiki terus, pertumbuhan eksponensial ekonomi digital bakal ninggalake akeh komunitas minoritas sing ora duwe akses menyang proyek. Ing taun 2045, kira-kira 76 persen wong Afrika Amerika lan 52 persen wong Latin bakal lara disiapake utawa ditutup saka 86 persen pekerjaan sing kasedhiya, miturut panaliten kasebut.

“Iki prediksi nggumunake sing kudu ana ing kaca ngarep saben kertas ing bukuku,” ujare Hosman. “Aku bangga banget yen kita bisa fokus ing sawetara populasi kasebut, ngerti kahanan kontekstual lan banjur menehi pangarep-arep lan katrampilan lan kesempatan kanggo dheweke.”

Latihan teknologi sing terus-terusan kanggo wong sing dipenjara - mahasiswa sing ngrangkul pendiri
Pendiri sing tabah Sean Hosman ngrangkul murid.

Program Persevere ngluwihi kelas, kalebu kursus babagan katrampilan urip lan literasi finansial, lan nyedhiyakake urip transisi, kesehatan mental lan layanan perawatan penyalahgunaan zat.

Jabarre Jarrett, manager kasus lan fasilitator kanggo Persevere, dadi weruh saka nirlaba nalika pindhah menyang omah setengah ing Bristol, Tenn., Sawise dipenjara limang taun. “Dheweke menehi $ 1,000 kanggo wong sing mlebu, lan diwenehi laptop gratis,” ujare Jarrett. “Amarga anyar metu saka pakunjaran, aku pengin laptop.”

Jarrett entuk laptop nanging uga ngerti yen dheweke bakal dibayar $ 1,000 kanthi rong cicilan nalika ngrampungake latihan HTML, CSS lan JavaScript. Dhèwèké uga sinau sepira gedhéné Persevere nalika putriné sing umuré 14 taun nyoba bunuh diri.

“Iku soko sing . . . di-push kula bali, lan aku pancene ora bisa fokus ing program kaya aku ngirim,” Jarrett ngandika. “Nanging Persevere dadi orientasi kulawarga, dheweke mlebu kaya kulawarga nalika krisis. Dheweke nggedhekake tangane, lan mbantu kita ngatasi wektu sing ala kasebut kanthi katresnan lan semangat.

Ditawakake kesempatan kanggo kerja ing organisasi nirlaba, Jarrett ora ragu-ragu nampa. Iku proyek kang tresna.

“Aku iku soko sing akeh needed metu kene, amarga nalika sampeyan pengin ngganti, kadhangkala sampeyan ora ngerti apa sing kudu ngerti kanggo ngganti, lan sampeyan ora ngerti ngendi kanggo golek bantuan lan sumber daya,”Ngandika. “Nanging yen sampeyan ngerti wong sing wis ngalami perkara lan dheweke gelem nuduhake pengalaman kasebut kanggo mbantu wong sing luwih apik, mula aku rumangsa seneng bisa dadi wong kasebut.”

Gambar duweni Persevere

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *