NRF 2023: SAP kanggo Ngatasi Masalah Tracing Rantai Pasokan

Gambar: nmann77/Adobe Stock

SAP Commerce Cloud, platform e-commerce SAP, minangka salah sawijining produk sing paling katon ing konferensi 2023 Federasi Retail Nasional, sing dianakake Jan. 14-16, 2023 ing New York City. Saka interoperabilitas karo produk lan organisasi liyane nganti demonstrasi SAP dhewe, pengaruhe akeh banget. Kita lungguh karo Balaji Balasubramanian, wakil presiden senior lan kepala awan dagang global, kanggo ngobrol babagan kahanan awan kanggo industri ritel saiki.

Langsung menyang:

Apa SAP’s Commerce Cloud?

SAP’s Commerce Cloud disambiguasi saka penawaran organisasi liyane amarga fokus ing e-commerce. Nawakake platform dagang kanggo B2B, B2C, langsung menyang konsumen, pasar lan liya-liyane.

NDELENG: Hiring Kit: Cloud Engineer (TechRepublic Premium)

Apa iku perdagangan terpadu?

Perdagangan terpadu minangka tembung kunci sing penting ing NRF taun iki, nanging bisa uga angel ditetepake. Sing biyen diarani multi-channel commerce saiki asring diarani unified commerce. Intine, pembeli kudu diarahake menyang corong sing padha ora preduli ing ngendi dheweke miwiti golek produk.

“Perdagangan terpadu ing tingkat pisanan tegese aku nggawe pengalaman kanggo para pembeli kanthi cara sing ora ana ing saluran kasebut,” ujare Balasubramanian.

Iki migunani kanggo organisasi gedhe kaya SAP sing beroperasi ing saindenging jagad lan ing pasar, merek, basa lan mata uang. Iki nggabungake pengalaman blanja ora preduli manawa calon pelanggan mlebu toko utawa ngunjungi situs web.

Pandemi kasebut uga nggawe owah-owahan – organisasi pengin langsung menyang konsumen kanthi cepet banget. Iki nggabungake model bisnis ing siji platform e-commerce sing wis dipisahake kanthi tradisional.

Pengalaman awan perusahaan

Perusahaan saiki kudu duwe keluwesan kanggo adaptasi karo layanan awan sing nggabungake pengalaman pelanggan, ujare Balasubramanian. Tim pangembang bisa fleksibel karo produk kaya SAP’s Commerce Cloud anggere duwe pengalaman lan struktur organisasi sing tepat. SAP nawakake platform teknologi bisnis full-stack supaya pangembang bisa makarya kanthi cara sing dikarepake ing layanan awan SAP.

“Sampeyan bisa nulis kode minangka dev ing lingkungan favorit,” ujare Balasubramanian. “We nyedhiyani tooling lan runtime.”

Dheweke nggambarake penawaran awan minangka telung bagean sing beda: Konfigurasi (kanggo nyetel kanthi cepet), ora ana kode lan kode kurang, lan coding profesional, ing ngendi pangembang ing omah nulis kode dhewe lan SAP nyedhiyakake piranti. Tanpa kode lan kahanan kode sing kurang, autosuggest kanggo kode uga bisa nambah kecerdasan lan efisiensi produktivitas.

Apa sing diganti ing ritel?

Miturut Balasubramanian, keluwesan iki babagan apa sing dikarepake lan dibutuhake para pangembang perusahaan nggambarake keluwesan sing dikarepake para pelanggan.

“Ing sisih siji, kita kabeh ngerti manawa panjaluk konsumen utawa panjaluk pembeli ganti,” ujare. “Amazon lan liya-liyane wis mulang kabeh para pembeli supaya ngarep-arep lengkap saka panemuan nganti tuku. Dheweke kudu duwe keluwesan lan kepenak ing papan.

Kanthi iki, panjaluk paralel ditindakake ing rantai pasokan. Tantangan saiki, sing ditemokake SAP, ora njaluk pelanggan kanggo tuku nanging kanggo mesthekake yen persediaan wis dialokasikan kanthi bener.

“Pengecer kita kudu ngirim rantai pasokan sing luwih transparan supaya pelanggan ngerti apa sing kedadeyan,” ujare Balasubramanian. “Dheweke kudu ngirim rantai pasokan sing luwih efisien, lan kudu mikir babagan nindakake kanthi sustainable.”

Kesetiaan merek uga penting. Pembeli Gen Z duwe rasa kesetiaan merek, ujare, nanging bisa uga beda karo generasi liyane. Tinimbang fokus ing diskon lan rega, bisa uga babagan ing ngendi perusahaan sumber produk, kelestarian, personalisasi lan pengalaman.

Kanggo bisnis, personalisasi tegese ngerti sapa pelanggan lan apa sing wis dituku sadurunge. Sing bisa uga kalebu profil pelanggan wektu nyata. Tujuan pungkasan yaiku nggawe pribadhi saben titik kontak sajrone lelungan blanja, supaya personalisasi iki bisa uga bisa ngundang pelanggan sing duwe pengaruh menyang acara.

Ngatasi masalah rantai pasokan

Kabeh iki – pengalaman pelanggan, kelestarian lan pengalaman saben dinane pelanggan entuk produk ing wektu sing dikarepake – bali menyang rantai pasokan.

“Ana luwih akeh tekanan supaya bisa ditindakake kanthi cara sing gampang,” ujare Balasubramanian.

COVID-19 nggawe kekacauan ing rantai pasokan, nanging masalah liyane sing luwih cilik uga nyebabake keterlambatan rantai pasokan menyang obrolan sing luwih adhem. Wektu tundha enem dina nalika kapal kontainer Ever Given kandas ing Terusan Suez uga dadi berita utama.

Kanggo pengecer, ketahanan minangka kunci. Otomatisasi efektif saka sumber menyang intelijen bisa mbantu. Rantai pasokan butuh transparansi, lanjut Balasubramanian.

Salah siji cara kanggo entuk iki yaiku internet of things. Sensor sing diaktifake IoT bisa ngaktifake organisasi dadi proaktif, sok dong mirsani wektu timbal rata-rata lan sinau yen ana kedadeyan sing salah. Balasubramanian nganakake visibilitas wektu nyata Uber minangka conto jinis pelacakan sing pengin dideleng para pengecer ing rantai pasokan. Yen ngono, produk IoT kudu ngirim data sensor menyang awan.

Konektivitas kaya iki uga bisa ngaktifake keluwesan. Yen salah siji supplier ing siji perusahaan ora bisa ngirim amarga ana masalah sing ora dikarepke, pengecer kudu ndeleng manawa perusahaan liyane bisa kanthi cepet.

Sakabèhé, organisasi liya ing NRF mbahas tantangan sing padha. Wiliot nyoba ngatasi masalah rantai pasokan kanthi nambah tag pelacakan, nalika Google Cloud nggambarake kahanan sing durung mesthi ekonomi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *