Nyetel rumus revenue bareng Wisconsin kudu dadi prioritas anggaran negara

Walikota Kenosha John Antaramian lan pamimpin papat kutha paling gedhe liyane ing negara kasebut nyuwil cangkir timah sadurunge Gov. Tony Evers awal wulan iki, njaluk dhukungan dana negara kanggo layanan penting.

Rapat kasebut kedadeyan nalika Evers lan Legislatif nimbang nggawe owah-owahan sing signifikan babagan pamrentah lokal, kalebu kutha, didanai. Kutha, kabupaten, kutha lan desa ngarep-arep surplus anggaran sing dhuwur-dhuwur nyedhaki $ 7 milyar bakal menehi kabebasan para pembuat kebijakan kanggo nambah pendanaan lan bisa uga ngganti rumus sing digunakake kanggo nemtokake jumlah dhuwit sing ditampa pemerintah lokal saka negara.

Saliyane Antaramian, grup kasebut kalebu Walikota Racine Cory Mason uga walikota Milwaukee, Madison lan Green Bay.

Mason ujar manawa dheweke diwanti-wanti yen ora ana wong ing rapat kasebut dikunci dadi rencana siji, nanging kabeh padha manunggal ing perlu kanggo nambah pendanaan.

Wong-wong uga maca…

“Kita kabeh nggolek golek sing bisa ditindakake ing jagad nyata,” ujare Mason.

Keluwihan kasebut menehi kesempatan sing luar biasa – lan tantangan – kanggo ndandani sawetara masalah finansial sing diadhepi kotamadya ing saindenging negara lan bisa uga cukup kanggo nindakake sawetara reformasi pajak sing serius.

Sampeyan mutusake pemilihan sing pait lan saiki, wong-wong sing sampeyan pilih miwiti istilahe. Wisconsin Gov. Tony Evers ing Selasa, Jan. 3 mratelakake visi kanggo periode kapindho.


Jiwit saka support revenue bareng negara nolak ing dolar nyata liwat telung puluh taun kepungkur lan watesan pungutan negara-dileksanakake bukti ing Pemilu pungkasan taun nalika staggering 37 referendum kanggo nambah mbuwang safety umum diselehake ing kertu suoro ing munisipalitas ing saindhenging negara.

Ing pemilihan November, 85 persen referendum kasebut – 17 saka 20 – entuk persetujuan saka para pamilih. Musim panas pungkasan, para pamilih Racine nolak referendum $ 2 yuta sing padha kanggo nyewa 11 perwira polisi anyar kanthi 56 persen pamilih nolak.

Asil sing beda-beda kasebut nuduhake kabutuhan pamrentah negara kanggo nambah dhukungan kanggo keamanan umum kanthi bathi tambahan. Saiki, nalika padha duwe dhuwit.

Apik banget – lan muga-muga – Gov. Evers lan Speaker Majelis Robin Vos, R-Rochester, katon nyilih kuping simpatik kanggo argumentasi kasebut.

Ing kampanye sukses kanggo pemilihan maneh, Evers ngusulake nambah revenue bareng negara kanggo pamrentah lokal kanthi $ 91 yuta kanggo mbayar keamanan umum.

Speaker Vos sasi kepungkur ngakoni yen inflasi ndadekake luwih angel kanggo pamrentah lokal kanggo mbayar karyawan umum.

“Kita kudu nindakake sing beda-beda nganti bisa mbayar karyawan umum, polisi, wong sing kerja ing departemen sanitasi, lapangan apa wae sing sampeyan pilih, kanggo mesthekake yen gajine tetep karo sektor swasta,” Vos ngandika. “Dadi aku mbukak ide kanggo nganyari rumus penghasilan bareng sing nindakake perkara sing beda.”

Ya, kita ngerti bakal ana akeh cangkir timah sing nggegirisi ing saindenging negara kanggo entuk keluwihan $ 6,6 milyar – ya, kita ngerti manawa dheweke nggawe $ 500 yuta kanggo mbangun penjara anyar kanggo ngganti Green Bay Correctional sing wis tuwa. Institusi lan bakal ana puluhan panjaluk kasebut.

Nyetel rumus revenue bareng negara kanggo mbantu komunitas ngatasi kabutuhan safety umum kudu ana ing utawa cedhak ndhuwur dhaptar kasebut nalika Legislatif lan Gubernur sing dikontrol GOP. Evers metu saka prioritas anggaran Wisconsin.

Minangka Larry the Cable Guy bakal ngomong: “Git R Rampung.”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *