OCBC: Mbangun bank bukti masa depan

Web3 ngrevolusi industri layanan finansial. Dikenal minangka iterasi katelu saka Internet, Web3 minangka tahap sabanjure ing evolusi web lan teknologi ledger sing disebarake kayata blockchain.

Kanggo ngimbangi pangembangan ruang Web3, institusi finansial nggawe investasi gedhe ing teknologi berbasis blockchain. Salah sawijining bank kasebut yaiku OCBC, sing nggunakake teknologi anyar kanggo nggedhekake pertumbuhan.

Peter Koh, kepala arsitektur teknologi grup OCBC. Foto duweni saka OCBC.

Peter Koh, kepala arsitektur teknologi grup OCBC, ujar manawa bank kasebut nggunakake pangembangan ruang Web3 kanggo nggawe produk lan layanan anyar.

“Blockchain duweni potensi kanggo ngowahi sektor keuangan kanthi nyuda biaya. Uga bisa nyebabake eksekusi sing luwih cepet, transparansi sing luwih apik, lan operasi sing bisa diaudit. Iki banjur nggawe produk finansial sing luwih aman lan inovatif, “ujare.

Nyopir wutah mangsa

Pergeseran paradigma Web3 uga wis ngenalake pembalap pertumbuhan anyar kanggo OCBC, kayata intelijen buatan (AI). “Saka wawasan analitis sing asale saka pembelajaran mesin AI, kita wis bisa ngedongkrak wutah revenue,” ujare Koh.

Kanthi nggunakake teknologi Web3, bank kasebut nindakake uji coba babagan kasus panggunaan ing donya nyata, kayata pambayaran lintas wates, dhuwit sing ditrapake kanthi tujuan, metaverse, verifikasi dokumen, lan identitas digital.

“Kajaba iku, kepemilikan aset apa wae, kalebu saham, obligasi, real estate, lan awis, bisa dadi token lan diwakili ing blockchain, nggawe kabeh kategori aset anyar kayata NFT lan sekuritisasi aset. Aset kasebut banjur bisa didagang langsung ing antarane individu, demokratisasi akses menyang pasar finansial, “ujare.

Kanggo nembelas kesempatan bisnis anyar ing Web3, OCBC ngembangake kemitraan karo akeh perusahaan fintech. Ing April 2022, bank kasebut kerja sama karo MetaVerse Green Exchange (MVGX), ijol-ijolan ijo digital sing dilisensi lan diatur dening Monetary Authority of Singapore (MAS), kanggo ngembangake solusi pendanaan ijo sing tujuane nyepetake perjalanan perusahaan menyang netralitas karbon.

Uga, ing wulan Agustus taun iki, Lion Global Investors OCBC kolaborasi karo salah sawijining ijol-ijolan pasar swasta terkemuka ing Asia, ADDX, kanggo ngluncurake alat manajemen awis—ADDX Earn—sing ngidini investor sing duwe dana keluwihan ing dompet elektronik entuk kapentingan.

Web3: Inovasi teknologi

Kanggo ngimbangi perkembangan paling anyar ing ekosistem Web3, OCBC terus nyurung wates-wates inovasi ing operasi perbankan, kayata ing pangembangan aplikasi lan infrastruktur.

Conto utama yaiku upgrade anyar infrastruktur blockchain bank. OCBC kasil ngrampungake rong bukti-konsep kanggo nggunakake blockchain kanggo verifikasi dokumen lan cocog perdagangan antarane entitas OCBC.

Peningkatan infrastruktur liyane sing ditindakake dening bank yaiku platform blockchain perusahaan sing bisa nggedhekake pangembangan lan panyebaran aplikasi berbasis blockchain ing saindenging grup.

“Kita nggawe enabler pamblokiran sing digunakake sacara internal kanggo nglacak pangembangan produk lan layanan berbasis blockchain kanggo konsumen kita,” tambah Koh.

OCBC uga ngowahi revolusi perbankan digital kanthi nyoba metaverse lan ngembangake alat teknologi kanggo nambah pengalaman pelanggan. Contone, kanggo nglayani pelanggan kanthi online kanthi luwih apik, OCBC mbangun cabang virtual sing bakal ngidini para pelanggan ngakses layanan finansial online kanthi pengalaman immersive.

Bank kasebut uga nggunakake teknologi augmented reality (AR) kanggo ningkatake keterlibatan pelanggan. Conto utama iki yaiku fitur AR ing aplikasi seluler OCBC sing overlay fitur produk lan promosi kanggo nggampangake pengalaman pelanggan sing immersive. Kasus panggunaan AR sing fokus ing pelanggan yaiku kalkulator silihan mobil, sing ngidini para pelanggan OCBC bisa nyetel wektu silihan lan tingkat bunga lan nggambarake istilah pembayaran.

Bank Singapura ora mung nyewa bakat Web3 anyar nanging uga mesthekake yen karyawan saiki ngalami latihan sing ketat babagan teknologi berbasis blockchain. Foto duweni saka OCBC.

hub bakat web3

OCBC kang foray menyang Web3 tegese duwe blumbang siap saka pamblokiran basis bakat kritis kanggo lintasan wutah bank. Iki bakal nerangake sebabe bank Singapura wis akeh gaweyan kanggo rekrutmen bakat Web3. Bank kasebut uga wis ngrancang jalur sinau khusus ing papan kerja kanggo mbantu para karyawan sinau katrampilan lan kawruh sing relevan karo Web3.

Salah sawijining inisiatif ambisi kasebut yaiku program rotasi kerja, sing ngidini karyawan OCBC entuk paparan konsep lan teknologi blockchain. “Contone, kita duwe pegawe sing miwiti dadi pangembang seluler lan banjur munggah ing pangembangan microservices. Kira-kira setahun kepungkur, dheweke ditugasake maneh kanggo nggarap blockchain, lan seneng banget karo tantangan paling anyar iki, “ujare Koh.

Inisiatif bakat Web3 liyane sing njanjeni yaiku OCBC Future Smart Program, salah sawijining inisiatif transformasi digital sing paling ambisius dening bank Singapura. Sepuluh jalur sertifikasi wis dirancang kanggo karyawan OCBC sing bisa dibuktekake ing mangsa ngarep sing bisa mbantu dheweke njupuk peran sing luwih apik ing Web3. “Kita wis nemtokake katrampilan teknologi utama sing dibutuhake bank kanggo lowongan ing omah, kayata pangembang lan master scrum. Kanggo tujuan iki, kita kerja bareng karo Pluralsight kanggo nawakake pelatihan online kanggo karyawan, “ujare Koh.

Kanggo mbangun saluran pipa profesional AI sing mumpuni kanggo ngatasi kesenjangan katrampilan digital bank kasebut, OCBC uga nyedhiyakake beasiswa AI pascasarjana kanggo siswa kaliber dhuwur.

Utamane, divisi arsitektur teknologi OCBC lagi nglakokake lelungan nyewa Web3. Wiwit taun 2021, departemen kasebut nambah jumlah kepala telung tikel ing pasar inti ing wilayah kasebut. “Kita wis nyewa wong kanthi set katrampilan unik saka macem-macem latar mburi. Siji nyewa sing menarik banget sing digawe yaiku arsitek teknologi sing trampil banget minangka coder. Nyatane, katrampilan coding dheweke diakoni dening komunitas open source, lan dheweke dadi kontributor kubah kode Arktik, “ujare Koh.

Untung lan rugine

Senadyan potensial gedhe saka Web3, ana tantangan sing signifikan ing papan kasebut.

“Ana duality kanggo Web3. Kanthi identitas anonim (privasi) lan kebebasan berekspresi ing Internet, samubarang bisa gampang dibuwang saka konteks lan cepet menyang kidul. Ekosistem tartamtu uga bisa dimanipulasi kanggo entuk keuntungan saka sawetara aktor ala-contone, hyping munggah token tartamtu banjur mbuwang. Mula, para pelanggan lan karyawan kita kudu sinau lan ngerti risiko lan pitfalls saka Web3, “Koh ngelingake.

Nanging, dheweke negesake manawa bank kasebut bakal terus nambah investasi ing teknologi berbasis blockchain lan modal manungsa. “Pungkasane, kita pengin operate kanthi efisien kaya sing diidini teknologi anyar, lan nggunakake inovasi digital kanggo menehi pengalaman pelanggan sing unggul.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *