Ottawa Co.. nganggep 24 proyek kanggo $ 31,5M ing pendanaan ARPA federal

Pejabat Ottawa County nimbang rencana kanggo pangalihan $ 12,5 yuta ing cadangan kanggo mbiayai jumlah lengkap proyek prioritas kanggo pendanaan stimulus federal.

Komite Keuangan lan Administrasi Dewan kabupaten milih dina Selasa kanggo menehi rekomendasi kanggo nambah cadangan $ 12,5 yuta kanggo dana $ 20,3 yuta ing county ing pendanaan American Rescue Plan Act (ARPA). Gabungan, sing bakal mbebasake dana cukup kanggo ndhukung 24 proyèk dikenali kanggo nampa bagean saka dana ARPA Ottawa County.

Dewan Komisaris Ottawa County lengkap bakal nimbang rekomendasi pendanaan ARPA, Selasa.

“Akeh wektu lan gaweyan lan pikirane mlebu ing proyek kasebut,” ujare Komisaris Roger Bergman sajrone rapat panitia. “Aku pengin ndeleng kabeh proyek kasebut maju.”

Cadangan pendanaan asalé saka dhuwit sing dialokasikan kanggo dandan broadband lan modal.

Kaya karo Kent County, pejabat Ottawa County wis ngembangake dhaptar luwih saka 20 proyek prioritas kanggo nampa pendanaan ARPA. Ing antarane usulan-usulan paling gedhe ing Ottawa County yaiku $ 8 yuta kanggo dana silihan revolving omah.

Ryan Kilpatrick, konsultan timbal kanggo HousingNext, ngandika klompok advokasi nirlaba nggoleki lembaga keuangan pembangunan masyarakat (CDFI) kanggo partner karo sing bakal operate lan ngatur dana silihan revolving. Housing Next nimbang nggarap IFF, CDFI berbasis Chicago sing nyakup wilayah 10 negara kanthi keahlian babagan omah lan perawatan bocah sing terjangkau, ujare Kilpatrick sajrone rapat kasebut.

“Kita bakal menehi rekomendasi investasi ing omah rental sing nglayani warga sing nggawe 80 persen saka penghasilan rata-rata wilayah utawa ngisor,” ujare. “Apa tegese rumah tangga entuk $ 46,000 nganti $ 60,000 setahun utawa kurang. Kanggo sing duwe omah, kita kudu nambah penghasilan rata-rata area 100 persen, yaiku $64,000- $75,000 utawa kurang. Intine ing kene yaiku nyoba galvanis investasi strategis sabisa.

CDFI kaya IFF bisa nyedhiyakake silihan kanthi bunga murah kanggo proyek omah, ujare Kilpatrick. Titik dana silihan revolving yaiku teka bebarengan karo kelompok investasi swasta lan ngisi kesenjangan pendanaan.
“Iki bakal dadi dolar pungkasan ing pembiayaan gap kanggo mesthekake proyek kasebut rampung,” ujare Kilpatrick.

Kent County uga nimbang nyediakake $15 yuta nganti $20 yuta dana ARPA kanggo miwiti dana utangan revolving omah, minangka MiBiz kacarita sadurunge.

Advokat bisnis Ottawa County uga wis nemtokake inisiatif tenaga kerja lan perawatan anak minangka kabutuhan komunitas utama sing bisa didhukung karo dana ARPA.

“Ana telung alangan gedhe kanggo bisnis saiki,” Lakeshore Advantage Corp. Presiden Jennifer Owens marang komisaris ing November 15. “Ora. 1 iku bakat — kabeh wong ngomong babagan akses menyang bakat. Nomer 2 yaiku omah, lan nomer 3 yaiku perawatan bocah.

Babagan perawatan bocah, Owens ujar manawa dheweke “ora nate ndeleng luwih akeh majikan sing semangat lan gelem teka ing meja kanggo ndhukung inisiatif iki. Perawatan bocah minangka cara cepet kanggo mbalekake wong sing wis ilang saka tenaga kerja, sing ora proporsional yaiku wanita, bali menyang tenaga kerja.

Panyuwunan pendanaan ARPA gedhe liyane bakal nyedhiyakake $ 7,5 yuta kanggo panyedhiya pendidikan ruangan ODC Network berbasis Holland. Organisasi nirlaba ngupaya nyuda kesenjangan ing kapasitas perawatan bocah nganti 10 persen sajrone telung taun sabanjure kanthi nggarap Distrik Sekolah Menengah Ottawa lan bisnis lokal kanggo nggawe 1,000 papan perawatan bocah tambahan ing kabupaten kasebut. ODC Network ngusulake nemokake pusat perawatan anak anyar lan ditambahi ing saindhenging kabupaten nggunakake situs juragan lokal sing bakal diakses kanggo karyawan lan masyarakat umum.

Owens, sing makarya karo tim ing kabupaten kanggo nyaranake sawetara saka proyek ARPA, ana ing antarane pimpinan masyarakat ngarahake lan nggawe kasus kanggo proyek sak rapat panitia finance minggu iki.

Mike Goorhouse, presiden lan CEO saka Yayasan Komunitas Holland / Zeeland Areauga dadi panitia review ARPA kanggo mbantu mriksa proposal sing diajukake masyarakat.

Kaya sing kedadeyan ing Kent County, panjaluk pendanaan luwih akeh tinimbang kabupaten sing bisa didhukung, ujare Goorhouse. Sing mimpin reviewers kanggo fokus ing kesehatan mental lan inisiatif care anak, kang sadurunge wis dikenali minangka prioritas ing survey masyarakat.

panjalukan pendanaan

Ngluwihi $ 8 yuta omah silihan revolving dana lan $ 7,5 yuta program care anak, kene dipikir ing isih 22 proyèk dianjurake, lan jumlah pendanaan, kanggo nampa bagean saka Ottawa County pendanaan ARPA:

  • Recruiting lan nahan profesional kesehatan mental ($ 1 yuta): Dana bakal ndhukung hiring tambahan enem kanggo 10 psikiater sing bakal bisa karo organisasi kesehatan liyane tengen kabupaten kanggo bantuan wong sing perlu obat kanggo kesehatan mental.
  • Ekspansi staf Pusat Advokasi Anak (CAC) ($ 211,750): CAC ngatasi kasus penyalahgunaan bocah lan duwe backlog kasus sing dawa saka pandemi COVID-19. Pendanaan kasebut bakal nyewa luwih akeh staf kanggo nambah kapasitas kanggo nyekel backlog sajrone rong taun sabanjure.
  • Reach for Recovery staffing expansion ($337,500): Pendanaan bakal ngidini organisasi perawatan panggunaan zat kanggo nggedhekake lan nyetabilake program Perawatan Dibantu Obat lan ningkatake layanan kesehatan utama kanggo klien omah.
  • Program sertifikasi panyedhiya perawatan langsung: Sekawan organisasi sing ngladeni wong sing ora duwe kabisan intelektual lan pangembangan bakal nggarap Grand Rapids Community College lan Kesehatan Mental Komunitas Ottawa County kanggo nggawe jalur sertifikasi kanggo para siswa kanggo nggedhekake pipa tenaga kerja. Saben organisasi ngrancang nyumbang dana sing cocog kanggo program pilot: Benjamin’s Hope ($55,920), Harbour House ($103,294), Heritage Homes ($103,294), lan MOKA Corp. ($87.492).
  • Grand Rapids Community College Michigan Reconnect expansion ($506,493): Longkangan pendanaan bakal kasedhiya ing wangun beasiswa kanggo siswa sing pengin nggunakake program Reconnect negara.
  • LAUP Business stabilization-workforce development initiative ($799.000): Latin Americans United for Progress (LAUP) ngrancang ngluncurake inisiatif pangembangan tenaga kerja kanggo nambah mobilitas munggah lan stabilitas ekonomi kanggo kabeh anggota masyarakat sing nganggur utawa kerja ing peran upah murah.
  • Ekspansi Akademi Bizstream ($ 700.000): Bootcamp coding rencana kanggo nggedhekake pemrograman kanthi pendanaan ARPA kanggo ngatasi kabutuhan kabupaten kanggo buruh trampil ing bidang ilmu komputer lan teknologi.
  • West Michigan Works! Entuk & Sinau Pameran Karir Manufaktur ($ 101,874): Acara ing saindenging kabupaten bakal ngidini para pengusaha lokal nuduhake informasi babagan kesempatan karir, posisi mbukak level entri, program pembayaran biaya kuliah lan kesempatan magang.
  • Pemuda lan portal wong tuwa Pusat Pemuda ($ 20,000): Proyek kasebut bakal mbangun sistem manajemen kasus layanan remaja pengadilan sirkuit kabupaten. Portal online bakal mbantu para mudha lan para wali nggoleki online kanggo informasi pengadilan sing kudu diakses langsung ing pengadilan.
  • Dewan komisaris elektronik roll call lan sistem e-voting ($100.000): Dana bakal digunakake kanggo teknologi sing ngidini komisaris nggunakake telpon rol elektronik, voting lan ngakses agenda digital kanggo rapat.
  • Bangunan James Street DHHS ($ 350.000): A survey anyar nemokake gendheng fasilitas perlu ndandani luwih pinunjul saka Originally kira-kira.
  • HVAC jarak tembak Sheriff ($ 395.000): Jarak tembak ora duwe AC, nggawe kahanan sing ora aman kanggo petugas pelatihan.
  • Idema Explorer Trail ($ 2 mayuta-yuta): Dana bakal ngrampungake sambungan saka Idema Explorers Trail kanggo kutha Grand Haven lan Grand Haven Township, lan sambungan liyane ing rencana Trail luwih gedhe.
  • Sistem trail Macatawa Tengah ($ 906,000): Pendanaan bakal digunakake kanggo nyambungake Lake Michigan menyang wilayah kidul-wétan kabupaten ing sadawane Kali Macatawa lan koridor Lake Macatawa.
  • Ottawa Sands phase I dandan ($3,4 mayuta-yuta): Proyèk bakal nambah biodiversity situs lan nyedhiyani akses kanggo Ottawa Sands kanggo wong kabeh kabisan, uga nggabungaken situs Ottawa Sands menyang Grand River Greenway liwat tanah lan sambungan banyu Trail. lan Idema Explorers Camp.
  • Dana pitulungan korban kejahatan ($1 yuta): Dana pitulungan korban kejahatan sing mandiri bakal diadegake kanggo nambah lan bisa uga ngganti pendanaan negara.
  • Nylametake panganan lokal ($ 436,675): Infrastruktur nylametake panganan sing lengkap lan ing saindenging kabupaten bakal digawe. Inisiatif kasebut bakal kalebu tuku rong kendaraan penyelamat panganan anyar, pasokan nylametake panganan kanggo nyimpen lan ngangkut panganan, tuku aplikasi Food Rescue Hero, lan mbiayai telung posisi staf.
  • Pembayaran maneh adhedhasar biaya Medicaid ($ 1.5 yuta): Pangurangan layanan sing disebabake dening tanggapan darurat COVID-19 nyebabake penghasilan ilang menyang Dinas Kesehatan Kabupaten Ottawa, sing diusulake kanggo mulihake menyang tingkat pra-pandemi.
  • Nyepetake pangayoman lahan pertanian ($1 yuta): Upaya kabupaten kanggo nglindhungi lahan pertanian ditindakake utamane liwat hak-hak pembangunan, sing nglindhungi upaya produksi pangan lan uga nduweni efek lingkungan sing positif kanggo nglindhungi banyu lemah.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *