Owah-owahan Aturan Medicaid Arkansas Bakal Ningkatake Akses Kesehatan Mental –

Anggota parlemen negara mbatalake larangan sing nglarang akses menyang perawatan kesehatan mental kanggo pasien Medicaid.


Pejabat negara ing Arkansas ngatasi krisis kesehatan mental sing saya tambah kanthi ngleksanakake owah-owahan regulasi sing bakal ningkatake tarif mbayar maneh Medicaid kanggo layanan kesehatan mental lan nyederhanakake proses kanggo dokter. Laporan saka pasukan tugas sing kalebu dokter kesehatan mental, legislator, lan pejabat saka Departemen Layanan Manungsa (DHS) disetujoni dening Dewan Legislatif Arkansas tanggal 16 Desember lan wis digunakake kanggo nuntun owah-owahan kanggo ngatasi krisis kesehatan mental ing negara. Laporan pasukan tugas minangka peta dalan kanggo para anggota parlemen ing sesi sing bakal teka, lan DHS digunakake kanggo nuntun owah-owahan aturan Medicaid.

Salah sawijining owah-owahan aturan Medicaid sing diusulake yaiku kenaikan tarif ganti rugi Medicaid kanggo nyengkuyung luwih akeh panyedhiya kanggo njupuk pasien Medicaid. Iki penting kanggo ngatasi kekurangan profesional kesehatan mental negara, sing nambah krisis kasebut. DHS uga wis ngusulake owah-owahan ing peraturan negara sing bakal ngidini para pekerja ing lapangan sing padha bisa ngisi kekurangan tenaga kerja ing kesehatan prilaku kanthi luwih gampang. Kanthi fokus ing perawatan ing omah, angger-angger kasebut bakal diatur supaya non-profesional ing lapangan kesehatan sing gegandhengan, diawasi dening dokter, kanggo menehi perawatan.

Saliyane owah-owahan kasebut, DHS wis ngrampungake sawetara amandemen aturan sing bakal ngilangi manual, yaiku peraturan kanggo panyedhiya perawatan kesehatan mental. Sawetara panyedhiya wis ngeluh manawa set peraturan saiki rumit lan nggawe angel kanggo tagihan pasien babagan rencana Medicaid negara.

Foto dening studio cottonbro saka Pexels

Manual Sertifikasi Praktisi Berlisensi Independen mung wajib kanggo panyedhiya kesehatan sing nampa Medicaid. Iki kalebu 17 kaca aturan sing mbutuhake dokter kasedhiya ing telpon 24/7 kanthi wektu nanggepi 15 menit. Dokter uga kudu ngenali penegak hukum utawa fasilitas medis ing radius 50 mil lan ngliwati inspeksi safety geni taunan.

Peraturan iki wis dicabut wiwit 1 Januari nanging mung ditrapake kanggo panyedhiya kesehatan mental sing nambani klien Medicaid. Iki nyebabake sawetara panyedhiya mung nampa asuransi pribadi kanggo ngindhari pita abang. Pejabat negara ngusulake owah-owahan kanggo ngatasi sawetara faktor sing nyebabake krisis kesehatan mental ing Arkansas.

Tingkat depresi lan bunuh diri kanggo remaja mundhak. Ing wektu sing padha, pakunjaran lan penjara kebak wong diwasa sing nandhang macem-macem masalah, kalebu kecanduan narkoba lan masalah kejiwaan sing ora ditangani. Wong sing duwe masalah kesehatan prilaku uga butuh perawatan, nanging luwih sithik wong ing lapangan sing bisa nyedhiyakake. Pandemi COVID-19 lan isolasi sing diasilake wis saya tambah akeh, nyebabake kasus penyakit mental, utamane depresi lan bunuh diri. Akeh profesional kesehatan mental berjuang kanggo njaga panjaluk perawatan rawat omah-sawetara nglaporake dhaptar tunggu sing suwene pirang-pirang wulan lan praktik sing akeh banget sing nyebabake burnout.

Ngleksanakake owah-owahan peraturan ing Arkansas minangka langkah ing arah sing bener. Nanging, isih ana cara sing dawa kanggo ngatasi krisis kesehatan mental negara. Perwakilan DeAnn Vaught, sing nyengkuyung undang-undang nggawe gugus tugas, ujar, “Apa aku mikir bakal ndandani kabeh? Ora, amarga aku mikir kesehatan mental terus maju. Nanging, pangarep-arep yen owah-owahan kasebut bakal ningkatake perawatan kesehatan mental ing negara kasebut.

Sumber:

Arkansas kanggo mundhakaken kesehatan mental Medicaid pituwas

A dipikir nyedhaki bantuan kesehatan mental kasedhiya ing Arkansas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *