Owah-owahan rute CABS bakal ditrapake Senin, kalebu mandheg luwih kerep

Miturut situs web Ohio State Transportation and Traffic Management, rute CABS saiki bakal mandheg luwih kerep. Kredit: Zachary Rilley | PhotoEditor

Layanan Bus Area Kampus Negara Bagian Ohio ngumumake owah-owahan rute utama sing bakal ditrapake Senin lan bakal mulihake layanan ing saindenging kampus.

Miturut Situs web Manajemen Transportasi lan Lalu Lintas Negara Ohio, telung rute CABS saiki – Medical Center Express, East Residential rute lan Buckeye Express – bakal tetep mlaku nanging nggawe mandeg luwih kerep. Kajaba iku, Campus Loop South – rute sing ditundha sadurunge semester musim gugur – bakal bali kanthi layanan awan 16 menit antarane Buckeye Lot lan kampus utama.

Konektor Kampus, sing saiki mandheg ing Herrick Transit Hub lan bali liwat kampus utama, bakal terus menyang Kampus Kulon lan mandheg ing cedhak Menara Morrill lan Lincoln, miturut situs web kasebut. Campus Loop South uga bakal nglayani cedhak Mid-Towers lan kampus utama.

Buckeye Express bakal nambah frekuensi esuk, dene layanan kanggo East Residential, Medical Center Express lan CABS On-Demand bakal tetep padha, miturut situs web kasebut.

CABS diganti rute layanan ing Agustus amarga rencana konstruksi ing wilayah kasebut. Miturut rilis warta, proyek Cannon Drive Relocation – Phase 2 – sing bakal mbangun maneh Cannon Drive antarane drive John Herrick lan Woody Hayes – wis digarap maneh, mula dampak ing rute bis bakal ditundha nganti musim gugur 2023.

Juru bicara Universitas Dan Hedman ujar ing email, universitas seneng nggawe owah-owahan kasebut sawise nampa umpan balik saka para penunggang.

“CABS setya nyedhiyakake layanan sing paling apik kanggo kabeh penunggang sing setya,” ujare Hedman. “Nanggepi umpan balik pelanggan, lan sawise sinau babagan owah-owahan ing tahap konstruksi sing cedhak, CABS seneng bali rute tambahan lan mandheg ing musim gugur iki. Kita rutin nglacak penumpang lan ngevaluasi tingkat layanan.

Tom Holman, direktur digandhengake TTM, ngandika sak sesi saran informasi 3. November Tambah ing seng numpaki lan lalu lintas mlaku ing kampus wis mimpin kanggo Tambah ing bunching saka bus bebarengan rute lan wektu ngenteni maneh.

“Siji bab sing beda tiba iki, siswa bali ing babagan luwih, Aku luwih saka kita diantisipasi,”Holman ngandika. “Kita isih operasi kanthi asumsi yen bakal ana kelas online luwih akeh tinimbang sing ana, mula owah-owahan kelas lan lalu lintas pejalan kaki ing kampus luwih dhuwur tinimbang sing diarepake.”

Ramla Mohamed, taun kapindho ing kimia lan mahasiswa commuter, ngandika ajeg njupuk Buckeye Express kanggo njaluk menyang kelas lan mikir bali saka Campus Loop South bakal ngurangi sawetara crowding.

“Aku mikir wektu ngenteni sing luwih cendhek dibutuhake banget amarga sampeyan ora kejawab bis lan sing sabanjure ora teka paling suwe. Aku nyingkirake CLN lan CLS uga nyebabake lalu lintas akeh ing awal semester amarga kabeh wong butuh bis sing padha kanggo ninggalake Buckeye Lot.

Nalika uneg-uneg liwat rute bis anyar wiwit ing awal semester, ngandika Holman nggawe owahan proses dawa lan kalebu nulis maneh jadwal driver, coding lan nyetel piranti lunak.

“Kita bisa nindakake soko sore iki lan ngganti kabeh, nanging apa kita bisa komunikasi? Apa kita bisa menehi wong ngerti? Apa kita bisa nggawe aplikasi?” ujare Holman. “Yen kita arep ngluncurake layanan anyar, aku pengin katon bener.”

Holman ngandika sawise wiwitan pandemik COVID-19, TTM weruh tingkat turnover sopir bis udakara 33 persen, ing ngendi saenipun bakal kisaran udakara 15. Nanging, Holman ujar manawa TTM nambah gaji sopir ing wulan Juni kanthi pangarep-arep bisa narik luwih akeh pembalap.

“Siswa sing kita wis miwiti kanggo lulus, lan kita padha ora backfilling amarga wong ora kene,”Holman ngandika. “Kita duwe udakara 2,000 jam seminggu sing dilindhungi dening karyawan siswa part-time, lan iki minangka bolongan sing kita coba pasang kanthi paling apik.”

Jadwal sing luwih rinci babagan wektu layanan CABS bisa ditemokake ing TTM situs web.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *