panemu | Wektu kanggo nyelehake kompleks keunggulan STEM

Nalika aku tekan kuliah, aku ngerti Pitt ndhaptar akeh siswa STEM, nanging aku isih ora ngerti apa sing nunggu aku. Aku cepet-cepet ngerti manawa sawetara siswa dianggep minangka siswa STEM sing cerdas lan kerja keras sing nggawa bobote jagad ing pundhak, lan ana wong liya sing ngumbara sekolah lan ora duwe rejeki ing karir kanthi bayaran dhuwur.

Kita kabeh wis padha obrolan luar biasa kikuk, nalika ketemu wong anyar lan bab pisanan sampeyan takon saben liyane iku jurusan Panjenengan. Minangka jurusan ilmu politik, aku mulai ngerteni tren wong ing STEM sing nanggapi jawabanku kaya, “seneng banget” utawa “Muga-muga aku nindakake.”

Senadyan tanggapan kasebut, aku bisa ngomong yen wong-wong iki ora nemokake apa-apa sing menarik babagan apa sing daksinaoni – dheweke mung pengin nuduhake kepiye jurusane luwih angel tinimbang aku. Aku ngerti iki amarga sanajan paling dina aku seneng jurusan, sing bisa katon ing politik lan genuinely njlèntrèhaké minangka “fun”? Simpatiku wis suda, mula saben aku kejebak ing rembugan iki, mung dakkandhakake, “Yen pancen seneng-seneng, apa ora? Masyarakat bakal sabar karo jurusan biologi sing kurang, aku janji!

Minangka wong sing tansah seneng maca lan nulis, aku kaget nalika aku kuliah lan wong-wong nganggep studi kasebut luwih kaya hobi tinimbang bidang akademisi sing pantes. Iku misale jek kaya wong sing padha muji tulisanku sing padha sing menehi kula simpati lan pitakonan prospek karir. Wong-wong kejiret gaji karir hipotetis Googling nganti lali alasan milih bidang sinau. Aku bisa ngakoni yen aku wedi karo nomer, lan kawruh ilmu alam diwiwiti lan diakhiri kanthi ngenali kekuwatan sel, mula aku ngerti yen karir STEM bakal nggawe aku sengsara. Aku bisa ndeleng carane realisasi bisa uga ora cetha banget kanggo kabeh wong – lan bisa dingerteni – nanging aku luwih seneng yen sawetara wong nggoleki jiwa tinimbang tumindak kaya sinauku minangka guyon.

Awal kuliah wis cukup tantangan. Saben uwong nyoba golek papan, kanthi sosial lan akademis. Aku kelingan ngrasa kaya wong buangan ing sekolah sing aku bangga banget mlebu. Yen ana wong sing ngomong babagan jurusanku, aku rumangsa ora cukup lan takon yen aku pantes mlebu ing kene. Aku mesthi ngerti yen aku ora pengin dadi dokter utawa insinyur, nanging nalika kabeh wong ing saubengku ora gelem ngakoni dalan karir potensial liyane, mula aku takon kabeh.

Bagean sing paling angel kanggo ngatasi keunggulan STEM yaiku kecenderungan siswa kasebut kanggo ngatasi masalah sampeyan. Salah sijine sambat babagan kelas sampeyan – kabeh wong nindakake. Keluhan sing paling awon yaiku sing teka saka papan sing ora aman lan proyek menyang wong liya. Percaya utawa ora, Universitas Pittsburgh dudu jagad dystopian sing ditugasake ing jurusan lan kudu tetep. Aku ngerti manawa ngganti dalan sampeyan bisa uga medeni, lan ora gampang ngganti jurusan sampeyan. Jurusan non-STEM sing sampeyan gunakake uga bisa ngatasi tekanan iki.

Aku nemokake manawa wong-wong sing banter ngeluh manawa gen-ed kamanungsan mbuwang wektu lan kudu dibebasake saka dheweke asring siswa STEM. Yen ana apa-apa, apa ora kelas ing wilayah sing beda-beda dadi istirahat saka kelas utama sing dibutuhake? Mesthi wae, mlebu kursus kanthi mikir ora penting bakal mengaruhi cara sampeyan melu lan nahan materi kasebut. Aku ora ngandika sing kudu njupuk wektu adoh saka jurusan kanggo fokus ing kelas sing njupuk kanggo ngisi gen-ed. Muga-muga wong bisa nambah kawruh – sanajan ora kalebu ing kategori STEM.

Ing pungkasan dina, sing paling saya frustrasi yaiku wawasan iki minangka oversimplification ora mung ing bidang akademik, nanging wong umum. Kanggo nggawe kemajuan nyata kita kudu nyengkuyung komunikasi antarane disiplin. Saiki, ana akeh miskomunikasi babagan masalah penting kayata Pandemi covid-19 lan owah-owahan iklim. Ilmuwan lan panulis kudu komunikasi supaya masyarakat bisa ngerti lan entuk manfaat saka karya sing ditindakake. Uga, kanggo mbela jurusan STEM, aku ora bakal pura-pura kaya otakku ora mati sawetara detik sawise takon babagan riset sampeyan – nanging paling ora aku ngakoni lan nyoba ngganti.

Aku ora ngerti pentinge sinau ing macem-macem lapangan nganti aku njupuk kelas ing semester iki sing nggabungake ilmu lan komunikasi. Kelas kasebut babagan ngodhe angka data lan digunakake ing tulisan sing diadhepi umum. Sawise aku ngliwati rasa wedi babagan coding, aku ngerti kepiye ngrampungake visualisasi mung setengah saka perang, lan liyane yaiku kudu nampilake kanthi cara sing gampang dicerna lan uga nggawe manawa aku ngerti materi kasebut dhewe. Wis nggawe aku ngerti kepiye jagad profesional bisa entuk manfaat saka pendhidhikan sing njupuk pendekatan sing nggabungake macem-macem disiplin. Nggawe divisi palsu antarane jurusan cilaka everyone dening nyegah saka sinau skills lan ndeleng perspektif beda.

We teka menyang College lan mulang kanggo ngenali dhéwé dening jurusan kita. Kita kabeh teka saka macem-macem panggonan lan miwiti maneh nalika nggoleki soko sing padha karo wong liya. Pungkasane, ana wektu nalika kita ngerti manawa pemisahan iki entheng ing njaba kursus sing ditugasake. Nalika kita kudu milih arah umum sing ditrapake kanggo jalur karir tartamtu utawa mung ngisi syarat supaya kita ora bakal kuliah ing salawas-lawase, penting kanggo tetep penasaran. Apik banget yen profesi sampeyan ing mangsa ngarep nyenengake sampeyan, nanging uga penting kanggo nemokake prekara liyane sing bisa ngrampungake sampeyan kanthi intelektual sing ora kalebu sangang nganti lima.

Kanggo sampeyan sing manggon karo kompleks keunggulan STEM, ana pangarep-arep kanggo sampeyan. Lan kanggo sapa wae sing kudu ngadhepi kompleks kasebut, elinga yen siji-sijine wong sing sampeyan butuh persetujuan yaiku sampeyan dhewe, lan regane ora ditemtokake dening jam sing sampeyan gunakake ing perpustakaan.

Jameson Keebler nyerat utamane babagan budaya pop lan acara saiki. Tulis kanggo dheweke ing [email protected].

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *