Pangembang Isih Nglumpukake Crypto Ing Mangsa Brutal

Sanajan pasar crypto ambruk ing 2022, laporan pangembang taunan Electric Capital nemokake manawa pangembang crypto full-time tekan paling dhuwur ing taun kepungkur, kanthi 23,000 pangembang individu saben wulan nyumbang kanggo kode sumber terbuka.

Laporan kasebut ngukur jumlah pangembang siji-wektu, paruh-wektu, lan full-time sing nyumbang kanggo 250 yuta kode komit ing repositori kode sumber terbuka, kalebu GitHub lan Bitbucket.

“Utamane ing pasar bear, penting banget kanggo nglacak kesehatan pangembang full-time,” ujare Maria Shen, Partner ing Electric Capital lan salah sawijining penulis laporan pangembang taunan.

Pangembang aktif saben wulan tansaya 5% taun-taun, sanajan ana penurunan rega 70%, laporan kasebut ditemokake. Saiki ing edisi kaping papat, Electric Capital mbandhingake angka 2022 karo siklus mangsa crypto pungkasan, diwiwiti ing Januari 2018. Wiwit kuwi, pangembang aktif saben wulan wis nambah 297% ing sawetara ekosistem blockchain.

Wutah pangembang paling gedhe katon ing njaba Bitcoin
BTC
lan Ethereum
ETH
, omah kanggo loro cryptocurrencies paling gedhe dening kapitalisasi pasar. Nalika loro-lorone isih ngalami peningkatan sing signifikan ing tingkat Januari 2018 – pangembang ekosistem mundhak kaping telu lan kaping lima – Electric Capital nemokake manawa 72% pangembang aktif saben wulan kerja ing njaba rong rantai sing dominan.

Solana
TANAH
CEKEK
CEDAK
lan Poligon
MATIC
mundhak paling gedhe nomer loro, kanthi pangembange tuwuh 40% saben taun, dene ekosistem anyar kaya Sui, Aptos.
APTOS
loro digawe dening mantan karyawan Meta, tansaya 50% taun-over-taun.

Wutah sing signifikan ing ekosistem kasebut asale saka pangembang full-time, sing diukur ing laporan kasebut minangka kontribusi 10 utawa luwih saben wulan. Emphasis iki, ngandika Shen, boils mudhun kanggo kasunyatan sing padha kontribusi akèh-akèhé saka kode.

“Padha tetep lampu ing, padha mbangun protokol inti, lan lagi tancep watara,”Says Shen.

Pangembang anyar, ing sisih liya, cenderung ngetutake siklus rega, tambah Shen, nyatakake yen pangembang siji-wektu utawa paruh wektu nambah kode menyang repositori minangka hobi utawa minangka bagéan saka hackathon. Pancen, 95% pangembang churn teka saka pangembang iki, kanthi paling akeh kode disumbang dening pangembang full-time.

Sanajan tambah akeh pangembang, masalah utama sing nyebabake perusahaan crypto lan blockchain yaiku basa coding sing beda-beda lan kekurangan insinyur piranti lunak sing mumpuni. Kontrak cerdas coding mbutuhake kawruh babagan basa coding khusus kaya Solidity utawa Rust sing bisa gampang ngasingake insinyur berpengalaman sing kerja ing perusahaan Web 2 tradisional.

“Kita kudu nimbang kualitas,” John Wu, presiden Ava Labs, pencipta Avalanche ing New York.
AVAX
blockchain marang Forbes ing Agustus. “Apa sing ditindakake para pangembang saiki bisa uga dudu apa sing kudu ditindakake nem wulan wiwit saiki.”

Nanging nyuda rega lan nyuda hype crypto bisa uga mung sing dibutuhake para pangembang. “Pengembang wis ngalih saka kudu brute meksa piyambak saka [crypto winters] kanggo posisi dhewe kanggo siklus pasar sabanjuré, “ujare Raj Gokal, co-pendiri Solana.

Solana, ekosistem sing paling cepet tuwuh ing taun iki, mundhak 83%. Gokal nuduhake yen Solana nggunakake Rust minangka basa kodhe utama minangka salah sawijining alasan potensial kanggo tuwuh. Sanajan regane mudhun 83% saben taun, Gokal nuduhake manawa ora angel golek pangembang sing berpengalaman kanggo aplikasi basis Solana.

“Kualitas kasebut dadi luwih konsentrasi karo Solana amarga narik kawigaten para pangembang sing luwih digunakake kanggo basa pemrograman tingkat ngisor, kayata C lan C ++,” ujare, lan nambahake manawa ing pengalamane, biasane mbutuhake pangembang sing fasih ing basa kasebut. rong minggu kanggo sinau Rust.

Pangembang full-time uga saya kerja ing rantai, laporan kasebut ditemokake. Nalika umume akun pangembang isih mung masang kontrak menyang siji rantai, jumlah rata-rata rantai mundhak meh 1,4 ing taun 2022, utamane ing rantai sing kompatibel karo mesin virtual Ethereum (EVM).

“Akeh ekosistem duwe luwih akeh pangembang cross-chain iki tinimbang pangembang asli,” ujare Shen. Longsor, contone, ilang 28% saka pangembang utama nalika pangembang multichain mbangun ing sistem tansaya 8%.

Laporan kasebut uga nyritakake sawetara acara sing paling akeh diomongake ing taun iki, kalebu Gabungan Ethereum lan ambruk Terra.
LUNA3
.

Pengembang saben wulan Ethereum mundhak kaping lima wiwit siklus mangsa crypto pungkasan dadi 5,819, dadi ekosistem kanthi jumlah pangembang paling akeh lan nyathet 16% kabeh pangembang anyar ing crypto. Pangembang full-time, sing nambah 9% wiwit Desember 2021, umume tanggung jawab kanggo Gabung, sing ngowahi Ethereum saka mekanisme bukti kerja dadi rantai bukti saham.

“Jenis-jenis acara dhasar iki tegese pangembang sing alon lan mantep tuwuh alon-alon, amarga kerjane akeh banget,” ujare Shen.

Pembaruan sabanjure Ethereum-sing diarani nganyari Shanghai-dijangkepi bakal urip ing wulan Maret taun iki, ngidini penarikan ethereum ing nganyari Beacon chain.

Minangka kanggo Terra, sing paling dhuwur ing dhaptar taun kepungkur, minangka ekosistem sing paling dhuwur ing babagan pangembang full-time, laporan kasebut nemokake manawa 56% pangembang sing kerja ing Terra mandheg menehi kontribusi kanggo kode sumber terbuka sawise ambruk.

Ekosistem kasebut tuwuh 313% wiwit Desember 2020 nganti Desember 2021 kanthi total 33 pangembang sepenuh wektu, nanging ing tanggal 7 Mei, terraUSD de-pegged saka dolar, mudhun dadi 35 sen lan token pendamping LUNA.
LUNA
ambruk dadi 80 sen ing 12 Mei. Apa sing kedadeyan ora mung ambruk ekosistem, nanging contagion massive ing industri crypto sing nyebabake penurunan $ 1 triliun saka nilai pasar crypto sakabèhé.

Shen mbela metodologi perusahaan kasebut, ujar manawa “dudu bug ing kode” sing nyebabake ambruk. “Iku amarga mekanisme finansial babagan cara kerja stablecoin sing rusak, mula dieksploitasi,” dheweke nambah.

Sawise kacilakan kasebut, 42% pindhah menyang ekosistem liyane, dene 9% tetep nggarap Luna 2.0 Bagean paling gedhe (13%) menyang Cosmos
ATOM
“internet blockchains” sing diterangake dhewe.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *