Papat Pramuka Pramuka Connecticut bakal dianugerahi lencana merit sing wis ana ing angkasa, ing roket Artemis I – Hartford Courant

Madeleine Corbin saka Middletown, sing umure 10 taun, ngerti apa sing bakal ditindakake yen dheweke diidini njelajah angkasa. Dheweke nulis esai babagan iki.

“3, 2, 1, BLAST OFF! Bloop, roketku, mlayu! Aku bakal dadi wong pisanan ing rembulan Jupiter! Aku kandha marang pilot, “Jupiter iku 365.366.261 mil saka Bumi.” Dheweke kandha, “Kita lagi 10 menit.” Aku cocog munggah, kang mbukak lawang, lan aku felt kejut saka kasenengan. Aku ngumpulake akeh item lan njupuk gambar kanggo NASA. Sawise iku, aku njelajah! Iku apik tenan.”

Corbin minangka salah siji saka papat Pramuka Pramuka ing Connecticut, lan 81 ing negara kasebut, kanggo menang ing kontes karangan “Pramuka Putri menyang Bulan lan Mbalik”. Saben wong bakal entuk lencana merit ilmu angkasa.

Bakal butuh sawetara wektu kanggo para pemenang entuk lencana, sing ana ing kapal roket Artemis I NASA sing mangkat dina Rebo. Nalika pesawat ruang angkasa Orion bali lan ngeculake kit penerbangan, bocah-bocah wadon bakal dianugerahi lencana merit pisanan sing wis ana ing njaba angkasa.

Corbin kandha yen dheweke melu amarga “Aku tansah kepingin weruh apa sing ana ing galaksi lan liya-liyane.” Dheweke uga entuk badge merit ing teknik. “Kita kudu nggawe pesawat kertas cilik lan ndeleng sepira adohe lan dites lan sinau supaya bisa luwih adoh,” ujare.

Corbin minangka anggota saka Junior Troop 62007. Bocah-bocah wadon Connecticut liyane sing bakal entuk patch yaiku Lila Schlissel, Duta Besar ing Pasukan 50105 saka Danbury; Nadia Khokhar, Kadet ing Pasukan 60617 ing Branford; lan Ruby Weiner, Juliette (Girl Scout tanpa pasukan) saka Ridgefield.

Ing esai, Weiner nyelehake awake ing pesawat Artemis: “Ing kene aku ana ing misi Artemis I NASA menyang Bulan. Sanalika kita teka, proyekku diwiwiti: mbangun komunitas anyar ing planet liya. Tugasku: kanggo nerangake apa nilai sing bakal dakwenehake ing komunitas lan kenapa. Sing nggumunake, nilai-nilai sing dakkarepake kanggo ditanamake ing masyarakat yaiku nilai-nilai sing padha karo Pramuka Putri ing saben Pramuka … lan nilai-nilai Pramuka Putri sing padha!”

Weiner wis melu Girl Scouts wiwit gabung Daisies ing taman kanak-kanak lan dheweke plans kanggo pindhah adoh minangka Girl Scouts njupuk dheweke. Dheweke kandha yen dheweke kasengsem ing ilmu antariksa, nanging pengin karir ing kategori STEM liyane. “Aku pengin dadi arsitek utawa insinyur. Aku seneng banget karo matematika,” ujare. Dheweke uga entuk lencana STEM robotika LEGO.

Khokar ujar manawa dheweke wis kasengsem ing astronomi lan lintang lan seneng karo kontes kanggo nyebutake minat kasebut. “Essayku babagan nilai apa sing bakal kita duweni yen kita manggon ing rembulan. Aku nganggep keadilan, kejujuran, kebecikan lan katentreman.”

Schlissel, sing bakal kuliah taun ngarep, ujar manawa dheweke pengin sinau akeh subjek: astronomi, psikologi, filsafat, sejarah, ilmu komputer lan sastra. “Aku duwe katresnan kanggo nulis sing aku ngerti aku bakal nguber ing taun teka, loro ing lan njaba kelas, lan ngarep-arep sing kapentingan terus-terusan ing papan ora bakal ilang kapan wae,” dheweke ngandika.

Diana Mahoney, CEO Girl Scouts of Connecticut, ujar manawa kolaborasi inisiatif ilmu ruang angkasa karo NASA minangka bagean saka upaya taun-taun Pramuka Pramuka kanggo nambah subjek STEM menyang barisan lencana merit.

Lima Perkara Sampeyan Kudu Ngerti

Lima Perkara Sampeyan Kudu Ngerti

Saben dina

Kita nyedhiyakake jangkoan koronavirus paling anyar ing Connecticut saben esuk akhir minggu.

“Sejumlah lencana STEM ditambahake sawetara taun kepungkur. Ing tingkat sing luwih enom, bocah-bocah wadon njelajah srengenge, rembulan lan lintang. Nalika tekan level senior, dheweke luwih ngerti babagan jagad iki, “ujare Mahoney.

Lencana STEM liyane kalebu desain game digital, coding, robotika, pangembangan aplikasi lan situs web, geocaching, desain otomotif, cybersecurity, seni digital lan teknik mesin.

Mahoney ujar manawa durung bisa ditemtokake kapan bocah-bocah wadon bakal entuk lencana. “Dheweke kudu aman kanggo menehi bocah-bocah wadon,” ujare. “Saiki kita ngrayakake, ngerti Artemis ana ing ndhuwur karo lencana.”

Penerbangan NASA sing ora nganggo awak, sing diluncurake sadurunge jam 2 esuk saka Cape Canaveral, Florida, bakal ngubengi rembulan banjur bali. Pesawat ruang angkasa kasebut dijadwalake cipratan ing Samudra Pasifik tanggal 11 Desember.

Iki minangka program Artemis NASA, sing ngenalake maneh eksplorasi rembulan. Pesawat Artemis sabanjuré bakal ngirim papat astronot ing trip watara nanging ora menyang rembulan lan dijadwal kanggo 2024 utawa bisa mengko. Penerbangan kaping telu, sing dijadwalake kanggo 2025, rencana kanggo nyelehake rong astronot ing rembulan.

Saliyane lencana Pramuka, kenang-kenangan liyane digawa ing kit penerbangan resmi ing pesawat ruang angkasa Orion sing mimpin program Artemis. Miturut NASA, macem-macem artefak saka misi Apollo 1960-an kalebu kanggo ngrayakake bali menyang misi rembulan. Barang liyane ing kit pesawat kalebu papat minifigures LEGO, karangan siswa, tambalan Artemis, wiji wit, lan nib pena sing tau diduweni dening pencipta “Peanuts” Charles M. Schulz sing dibungkus ing komik “Peanuts”. Negara liya menehi barang kanggo nglambangake kolaborasi internasional program luar angkasa. Iki kalebu tokoh “Shaun the Sheep”, replika dewi Yunani Artemis sing dicithak 3D, kerikil saka Segara Mati, mezuzah, interpretasi siswa Jerman babagan eksplorasi ruang angkasa, uga gendera, patch lan pin.

Susan Dunne bisa tekan ing sdunne@courant.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *