Penuaan bisa dibalik ing tikus. Apa wong sabanjure?



CNN

Ing laboratorium Boston, tikus tuwa sing wuta wis bisa ndeleng maneh, ngembangake otak sing luwih cerdas lan luwih enom lan mbangun jaringan otot lan ginjel sing luwih sehat. Ing sisih flip, tikus enom wis tuwa prematur, kanthi asil ngancurake meh kabeh jaringan ing awak.

Eksperimen nuduhake tuwa yaiku a proses sing bisa dibalèkaké, bisa didorong “maju lan mundur ing kekarepan,” ujare ahli anti-tuwa David Sinclair, profesor genetika ing Institut Blavatnik ing Harvard Medical School lan codirector. saka Pusat Paul F. Glenn kanggo Biologi Riset tuwa.

Badan kita duwe salinan serep pemuda sing bisa dicetusake kanggo regenerasi, ujare Sinclair, penulis senior kertas anyar sing nuduhake karya lab lan ilmuwan internasional.

Eksperimen gabungan kasebut, diterbitake kanggo pisanan ing Kamis ing jurnal Cell, tantangan kapercayan ilmiah tuwa minangka asil mutasi genetik sing ngrusak DNA kita, nggawe junkyard jaringan selular sing rusak sing bisa nyebabake kerusakan, penyakit lan pati.

“Ora ajur, dudu karusakan sing nyebabake kita tuwa,” ujare Sinclair, sing nggambarake pakaryan taun kepungkur ing Life Itself, acara kesehatan lan kesejahteraan sing diwenehake kanthi kemitraan karo CNN.

“Kita percaya yen kelangan informasi – mundhut kemampuan sel kanggo maca DNA asline supaya lali cara kerjane – kaya komputer lawas bisa ngembangake piranti lunak sing rusak. Aku ngarani teori informasi babagan tuwa.

Jae-Hyun Yang, peneliti genetika ing Lab Sinclair sing nulis koran kasebut, ujar manawa temuan kasebut “bakal ngowahi cara ndeleng proses tuwa lan cara kita nyedhaki perawatan penyakit sing ana gandhengane karo tuwa.”

Nalika DNA bisa dideleng minangka hardware awak, epigenome minangka piranti lunak. Epigenes minangka protèin lan bahan kimia sing njagong kaya bintik-bintik ing saben gen, nunggu kanggo ngandhani gen “apa sing kudu ditindakake, ing endi sing kudu ditindakake, lan kapan kudu ditindakake,” miturut Institut Riset Genome Manungsa Nasional.

Epigenome secara harfiah nguripake lan mateni gen. Proses kasebut bisa dipicu dening polusi, racun lingkungan lan prilaku manungsa kayata ngrokok, mangan diet inflamasi utawa ngalami kurang turu. Lan kaya komputer, proses seluler dadi rusak amarga luwih akeh DNA sing rusak utawa rusak, ujare Sinclair.

“Panik sel, lan protein sing biasane ngontrol gen bakal keganggu amarga kudu ndandani DNA,” ujare. “Banjur ora kabeh bisa bali menyang papan sing diwiwiti, mula suwe-suwe kaya pertandhingan Ping-Pong, bal-balan kasebut ana ing lantai.”

Ing tembung liya, potongan seluler ilang ing omah, kaya wong sing duwe Alzheimer.

“Panemuan sing nggumunake yaiku ana salinan serep piranti lunak ing awak sing bisa direset,” ujare Sinclair. “Kita nuduhake kenapa piranti lunak kasebut rusak lan kepiye carane bisa urip maneh sistem kanthi nutul saklar reset sing mulihake kemampuan sel kanggo maca genom kanthi bener, kaya-kaya isih enom.”

Ora Matter yen awak 50 utawa 75, sehat utawa wracked karo penyakit, Sinclair ngandika. Sawise proses kasebut wis diwiwiti, “awak banjur bakal kelingan carane regenerasi lan bakal enom maneh, sanajan sampeyan wis tuwa lan lara. Saiki, apa piranti lunak kasebut, kita durung ngerti. Ing wektu iki, kita mung ngerti yen kita bisa muter saklar.

Pamburu saklar kasebut diwiwiti nalika Sinclair dadi mahasiswa pascasarjana, bagean saka tim ing Institut Teknologi Massachusetts sing nemokake anane gen kanggo ngontrol penuaan ing ragi. Gen kasebut ana ing kabeh makhluk, mula kudu ana cara kanggo nindakake perkara sing padha, dheweke kaluwihan.

Kanggo nguji teori kasebut, dheweke wiwit nyoba cepet-cepet tuwa ing tikus tanpa nyebabake mutasi utawa kanker.

“Kita miwiti nggawe mouse kasebut nalika umur 39 taun. Aku saiki umur 53, lan wiwit saiki kita sinau tikus kasebut, “ujare. “Yen teori penuaan informasi salah, mula kita bakal entuk tikus mati, tikus normal, tikus tuwa utawa tikus sing kena kanker. Kita wis tuwa.”

Kanthi bantuan saka ilmuwan liyane, Sinclair lan tim Harvard wis bisa tuwa jaringan ing otak, mata, otot, kulit lan ginjel tikus.

Kanggo nindakake iki, tim Sinclair ngembangake ICE, singkatan kanggo owah-owahan sing bisa ditindakake ing epigenome. Tinimbang ngganti bagean kode DNA tikus sing bisa nyebabake mutasi, ICE ngowahi cara lempitan DNA. Pemotongan sauntara lan cepet sing ditindakake dening ICE niru karusakan saben dina saka bahan kimia, sinar matahari lan liya-liyane sing nyebabake tuwa.

Tikus ICE ing setahun katon lan tumindak kaping pindho umure.

Saiki iku wektu kanggo mbalikke proses. Ahli genetika Sinclair Lab Yuancheng Lu nyipta campuran saka telu saka papat “faktor Yamanaka,” sel kulit diwasa manungsa sing wis diprogram maneh supaya bisa tumindak kaya sel stem embrio utawa pluripotent, sing bisa berkembang dadi sel apa wae ing awak.

Koktail kasebut disuntikake menyang sel ganglion retina sing rusak ing mburi mripat tikus wuta lan diuripake kanthi dipakani. antibiotik tikus.

“Antibiotik mung minangka alat. Bisa uga bahan kimia apa wae, mung minangka cara kanggo mesthekake yen telung gen kasebut diaktifake, “ujare Sinclair marang CNN sadurunge. “Biasane mung urip nalika isih enom, ngembangake embrio lan banjur mati nalika umure.”

Tikus-tikus kasebut bisa ndeleng maneh.

Sabanjure, tim kasebut ngatasi sel otak, otot lan ginjel, lan mulihake menyang tingkat sing luwih enom, miturut panaliten kasebut.

“Salah sawijining terobosan yaiku ngerti yen sampeyan nggunakake telung sel stem pluripotent iki, tikus ora bali menyang umur nol, sing bakal nyebabake kanker utawa luwih elek,” ujare Sinclair. “Nanging, sel bali menyang antarane 50% lan 75% saka umur asli, lan padha mandheg lan ora dadi luwih enom, sing begja. Kepiye sel-sel ngerti kanggo nindakake, kita durung ngerti.

Dina iki, tim Sinclair nyoba golek cara kanggo ngirim saklar genetis kanthi merata menyang saben sel, saéngga nyegerake kabeh mouse bebarengan.

“Pangiriman minangka alangan teknis, nanging klompok liyane katon apik,” ujare Sinclair, nuding loro studi sing ora diterbitake sing katon wis ngatasi masalah kasebut.

“Siji nggunakake sistem sing padha sing dikembangake kanggo nambani tikus sing tuwa banget, padha karo manungsa umur 80 taun. Lan dheweke isih entuk tikus supaya bisa urip luwih suwe, sing luar biasa. Dadi dheweke wis ngalahake kita nganti tekan ing eksperimen kasebut, “ujare.

“Nanging sing ngandika kanggo kula rejuvenation ora mung mengaruhi sawetara organ, iku bisa kanggo rejuvenate kabeh mouse amarga padha urip maneh,”Panjenenganipun ditambahake. “Asil minangka hadiah lan konfirmasi apa sing diomongake kertas kita.”

Apa sabanjure? Milyar dolar diwutahake menyang anti-tuwa, mbiayai kabeh cara kanggo mbalekake jam.

Ing lab, Sinclair ngandika tim wis ngreset sel ing clurut kaping pirang-pirang, nuduhake yen tuwa bisa mbalikke luwih saka sapisan, lan saiki lagi nyoba reset genetis ing primata. Nanging sawetara dekade bisa liwati sadurunge anti-tuwa klinis trials ing manungsa miwiti, njaluk analisa lan, yen aman lan sukses, scaled kanggo massa needed kanggo persetujuan Federal.

Nanging kaya faktor sing ngrusak bisa ngganggu epigenome, prilaku sehat bisa ndandani, ujare Sinclair.

“We ngerti iki mbokmenawa bener amarga wong sing wis urip gaya urip sehat duwe umur biologi kurang saka wong-wong sing wis nindakake ngelawan,” ngandika.

Tip ndhuwur dheweke? Fokus ing tanduran kanggo panganan, mangan kurang asring, turu sing cukup, kelangan ambegan 10 menit kaping telu seminggu kanthi olahraga kanggo njaga massa otot, aja kringet barang cilik lan duwe klompok sosial sing apik.

“Pesen saben dina dianggep penting,” ujare Sinclair. “Carane sampeyan urip sanajan sampeyan isih enom lan 20-an pancen penting, malah puluhan taun mengko, amarga saben dina jam sampeyan terus-terusan.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *