“Perusahaan nyadari yen kontrol cybersecurity tradisional dadi ora cukup lan kadhangkala ora relevan” – Vishal Gupta, CEO, Seclore

Adopsi teknologi digital kanthi cepet kaya awan lan owah-owahan dadakan menyang kerja terpencil sajrone pandhemen nyebabake sawetara perusahaan nggawe pertahanan marang serangan cyber. Nalika nggunakake infrastruktur cybersecurity sing kuat iku penting kanggo nglindhungi data penting saka cybercriminals, perusahaan kudu mbangun basis bakat cybersecurity.

Nyatane, 80% organisasi sing ditliti ing laporan Fortinet ngalami siji utawa luwih pelanggaran sing bisa disebabake amarga kurang katrampilan lan/utawa kesadaran cybersecurity. Obrolan babagan cybersecurity, mulane, kudu nambah panjaluk profesional cybersecurity sing trampil ing India lan kabutuhan sabanjure perusahaan kanggo ngluncurake program upskilling / reskilling ing cybersecurity. Ing wawancara eksklusif karo CXOToday, Vishal Gupta, CEO, Seclore nuduhake wawasan babagan paningkatan katrampilan cybersecurity ing industri lan kepiye Seclore mbantu ngatasi jurang iki.

  1. Napa keamanan data dadi penting kanggo perusahaan saiki?

Perusahaan wis ngentekake akeh wektu, energi lan dhuwit kanggo nglindhungi “Infrastruktur Perusahaan” sing kalebu jaringan, aplikasi lan piranti. Iki kabeh apik nganti wektu aset nyata yaiku data diwatesi kanggo jaringan, aplikasi lan piranti sing dikenal. Maju nganti 2022, data ora ana keliling. Iku obah ing kabeh wates lan ing perusahaan lan negara. Kanthi luwih akeh perusahaan sing nggawe keputusan adhedhasar data, data digawe kanthi cepet sing durung nate katon sadurunge. Kelimpahan data ing kabeh perimeter wis mindhah langkah-langkah keamanan tradisional ing kategori “perlu nanging ora cukup”.

Proliferasi data perusahaan iki nambah risiko nyolong data. Implikasi saka nyolong data saya tambah dadi mundhut revenue, mundhut mata pencaharian, mundhut reputasi, ora netepi peraturan lan biaya manajemen pelanggaran data sing dhuwur. Mula, bisnis kudu nggawe infrastruktur keamanan data sing kuat sing menehi proteksi kabeh saka penjahat cyber. Keamanan data, tanpa mangu-mangu, kudu dadi pusat strategi keamanan siber perusahaan kanggo ngindhari serangan siber lan pelanggaran data sing tambah dhuwur lan rumit. Upaya cybersecurity kudu fokus kanggo ngamanake data kanggo njamin sistem kedap udara sing nglindhungi aset perusahaan.

  1. Apa pandemi nggawe panjaluk data lan profesional cybersecurity? Apa bakat iki kasedhiya?

Pandemi kasebut nyebabake owah-owahan sing durung tau ana ing babagan kerja lan manajemen bisnis. Kanggo ngimbangi owah-owahan iki, meh kabeh bisnis ing kabeh sektor nguripake teknologi digital kaya awan kanggo njaga kesinambungan bisnis. Pergeseran sing disebabake pandemi menyang digital mesthi nggawe panjaluk data lan katrampilan cybersecurity.

Migrasi sing luwih cepet menyang awan ninggalake wektu sethithik kanggo perusahaan kanggo mbangun pertahanan sing kuat marang serangan cyber, lan salah sawijining faktor sing nyebabake kurang siyap yaiku kekurangan profesional sing trampil ing keamanan siber.

Obrolan babagan cybersecurity, mulane, kudu nambah panjaluk profesional cybersecurity sing trampil ing India lan kabutuhan sabanjure perusahaan kanggo ngluncurake program upskilling / reskilling ing cybersecurity. Saliyane ngenalake infrastruktur keamanan data sing canggih, uga penting kanggo perusahaan mbangun basis bakat cybersecurity.

Kanggo Seclore dhewe, nyewa bakat cybersecurity wis dadi tantangan. Kita wis ngatasi masalah iki kanthi duwe cybersecurity lan latihan produk minangka bagéan saka proses onboarding wong. Gumantung saka peran kasebut, karyawan anyar bakal melu pelatihan kanggo coding aman, tes keamanan lan keamanan awan. Kita wis nandur modal ing alat sinau online kaya LinkedIn Learning supaya wong bisa nambah katrampilan.

Kita uga sponsor sertifikasi profesional kanggo karyawan kanthi basis kasus-kasus supaya bisa terus berkembang ing perusahaan..

  1. Apa sawetara tren ing ruang keamanan data?

Keamanan siber tradisional yaiku keamanan infrastruktur lan ruang keamanan data modern dadi luwih jelas. Perusahaan ngerti manawa kontrol cybersecurity tradisional dadi ora cukup lan kadhangkala ora relevan. Tren kerja jarak jauh/hibrid digabungake karo aplikasi berbasis awan sing tambah akeh nyebabake tantangan keamanan siber sing luwih anyar. Kanthi konteks iki, sawetara tren utama sing bisa dideleng ing ruang keamanan data yaiku: adopsi kabijakan nul-kapercayan, nggawe keamanan lan privasi ngontrol data luwih akeh lan kurang fokus infrastruktur, Plan-Do-Check-Act sing tetep. siklus kanggo kabijakan proteksi data sing berkembang, serangan Phishing sing terus-terusan, lan nggunakake bolong keamanan siber lan pendekatan distribusi kanggo arsitektur keamanan.

Profesional cybersecurity uga nggabungake teknologi anyar kanggo nggawe solusi khusus kanggo nglindhungi data miturut kesenjangan sing ana ing sistem keamanan.

  1. Pengalaman lan kualifikasi apa sing dibutuhake kanggo mbangun karir ing keamanan data?

Pakaryan cybersecurity akeh dikarepake. Bidang iki cocog kanggo sapa wae sing seneng tantangan lan semangat ngrampungake masalah. Langkah pisanan kanggo mbangun karir ing keamanan data yaiku kanthi mlebu tenaga kerja. Kanggo iki, duwe gelar asosiasi, gelar sarjana, utawa gelar cybersecurity online minangka papan sing apik kanggo miwiti. Nanging, gelar ing Ilmu Komputer uga dadi gateway kanggo mlebu industri keamanan data. Cybersecurity minangka papan sing berkembang kanthi cepet lan penting kanggo para profesional supaya bisa nambah / nglatih maneh supaya tetep relevan.

  1. Apa sing ditindakake Seclore kanggo nguatake kapabilitas keamanan data kanggo nyukupi kabutuhan klien?

Kita setya kanggo misi nglindhungi informasi donya. Kita nindakake misi iki kanthi mbantu perusahaan nggunakake teknologi perlindungan data sing paling apik ing kelas kanggo mesthekake yen data kasebut tetep aman lan bisa dilacak sajrone proses kolaborasi tanpa ngganggu produktivitas. Solusi kita nyakup macem-macem pilar keamanan data kalebu proteksi data, privasi lan kepatuhan data, keamanan data awan lan manajemen risiko pihak katelu.

Platform keamanan data sentris Seclore ngidini perusahaan nggunakake teknologi paling apik ing panemuan data (DLP/CASB), klasifikasi data, enkripsi data, manajemen hak lan audit data sentris.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *