Presiden Irfaan Ali: Pencapaian sing tenang nanging monumental

Taun 2022 minangka taun sing menarik amarga jagad bali menyang normal pra-pandemi. Kita bisa salaman maneh, sekolah wis dibukak maneh, lan wong-wong padha lelungan kaya sadurunge.

Nalika pimpinan Karibia nyoba nggawe maneh stabilitas ing negarane, ana akeh sing pantes dipuji babagan cara ngatasi krisis kasebut.

Nalika tansah gampang kanggo ngenali pimpinan Karibia saka pulo sing luwih misuwur kaya Jamaika, Trinidad lan Tobago lan Barbados, 2022 minangka taun nalika Presiden Irfaan Ali saka Guyana jumeneng dhuwur nalika kanthi tenang nindakake sawetara prestasi monumental kanggo Guyana lan wilayah sing entuk. dheweke ing Male of the Year Mingguan Nasional Karibia kanggo 2022.

-Iklan-

Ing pimpinan Presiden Ali, Guyana wis ngrampungake prekara sing luar biasa ing taun 2022 ing tingkat lokal, regional lan internasional.

Lokal, taun 2022 ndeleng Guyana:

Nyimpulake persetujuan finansial kanggo pambangunan jembatan Kali Demerara Anyar kanthi US$260 yuta.

Kamentrian Pekerjaan Umum nandatangani kontrak $52 milyar (US$260 yuta) kanggo pambangunan jembatan anyar tanggal 25 Mei taun kepungkur. Ali nuduhake manawa proyek kasebut minangka bagean saka rencana kanggo nggedhekake lan modernisasi infrastruktur transportasi negara lan nyuda masalah lalu lintas sing terus-terusan ing Bank Timur Demerara.

Ngumumake kenaikan gaji kanggo kabeh buruh sektor publik

Présidhèn Ali netepi janjiné kanggo mbagi kasugihan lenga anyar Guyana karo kabeh warga negara Guyana. Ing taun 2022, Ali ngumumake kenaikan retroaktif wolung persen kanggo pegawai negeri, guru, buruh kesehatan, anggota layanan sing disiplin, sing duwe kantor konstitusional, uga pensiunan pemerintah, lan buruh ing industri gula.

Saliyane ing papan, sawetara klompok tartamtu liyane uga nampa mundhak saka 23-67 persen kalebu prajurit sing uga nampa bonus 100 persen kanggo sasi Desember lan geran konstruksi khusus kanggo mbangun omah.

Ngembangaken sistem pendidikan negara

Presiden Ali uga fokus banget marang pangembangan pendhidhikan Guyana. Dheweke nggawe maneh Komisi Layanan Pengajaran Guyana (TSC) kanthi mangkono nggawe maneh badan konstitusional sing diarahake kanthi cepet kanggo ngatasi kekurangan guru lan promosi sawetara anggota profesi guru. Lima wong padha sumpah dadi anggota komisi anyar.

Pamrentah Guyana uga nandhatangani persetujuan karo Asosiasi Pembangunan Internasional (IDA) kanggo ngedongkrak sektor pendhidhikan kanthi nggedhekake akses menyang pendhidhikan berkualitas ing tingkat Menengah uga nambah latihan teknis lan kejuruan (TVET).

Presiden Ali uga miwiti sekolah coding uga sekolah hukum ing Guyana.

Dewan Pendidikan Hukum (CLE) nyetujoni panjaluk kanggo ngedegake sekolah hukum ing Guyana sawise nyoba pirang-pirang taun.

Guyana kerja sama karo Uni Emirat Arab (UAE) kanggo ngluncurake Guyana Coders Initiative (GCI), amarga administrasi kasebut ngowahi negara kasebut dadi hub kanggo Teknologi Informasi lan Komunikasi (ICT).

Ali ngandika pamindhahan kanggo nurturing bakat digital lokal bakal mesthekake negara njupuk posisi tenan kanggo cocog karo donya teknologi berkembang.

Investasi milyaran kanggo ngembangake sektor kesehatan

Presiden Ali lan timnya arep ngentekake kira-kira GUY$125 milyar (siji dolar Guyana = US$0,004 sen) kanggo ningkatake layanan kesehatan kanggo warga ing pedalaman sing ndhukung perbaikan kritis kanggo rumah sakit sajrone telung taun sabanjure.

Dheweke ujar manawa kabeh fasilitas uga bakal entuk peralatan sing dibutuhake kanggo nyedhiyakake layanan kritis kanggo masarakat. Langkah-langkah bakal ditindakake kanggo njamin obat-obatan dhasar kasedhiya ing kabeh institusi kesehatan.

Saliyane investasi GUY $ 125 milyar ing wilayah pedalaman, pitung rumah sakit anyar kanggo nyedhiyakake layanan kesehatan sing berkualitas kanggo wong Guyana ing kabeh wilayah bakal dibangun.

Mayuta-yuta uga wis nandur modal kanggo kesehatan mental negara lan rehabilitasi tahanan.

Guyana uga wis nandhatangani persetujuan karo Organisasi Pangan lan Pertanian (FAO) lan Bank Dunia kanggo nggampangake nganyari penilaian Kinerja Layanan Veteriner (PVS).

Nyedhiyakake keamanan nasional

Kanthi injeksi finansial utama menyang Pasukan Polisi Guyana, negara kasebut wis nglaporake kurang saka 108 pembunuhan nganti saiki ing taun 2022. Iki minangka tingkat paling murah sajrone dekade kepungkur amarga panguwasa penegak hukum nuduhake manawa kejahatan serius ing negara kasebut mudhun 19 persen.

Presiden Irfaan Ali uga menehi jaminan manawa Guyana bakal terus dadi juara resolusi damai ing kontroversi teritorial karo Venezuela.

Dheweke ujar manawa pamrentah ora bakal nyengkuyung panggunaan kekuwatan minangka cara kanggo ngrampungake pasulayan utawa kontroversi ing antarane negara.

Nyedhiyakake akses menyang jagad internasional

Nalika Ali nyoba nggawe urip nyaman kanggo wong-wong ing Guyana, dheweke uga mesthekake yen warga duwe akses menyang jagad internasional.

Guyana njaluk Kanada ngangkat visa turis kanggo warga negara sing nyoba mlebu ing negara Amerika Utara, Komisaris Tinggi Kanada kanggo Guyana, Mark Berman, ujar.

Inggris ngangkat watesan visa pirang-pirang dekade kanggo wong Guyana, ngidini wong-wong mau tetep ing kono nganti nem wulan. British Airways wiwit nglayani rute Guyana-Inggris ing wulan November.

Komitmen kanggo pangembangan Iklim Hijau

Kabinet Guyana mènèhi idin kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga gas alam 300 megawatt sing dikira bisa nyuda tagihan listrik dadi setengah.

Ali uga nandhatangani sawetara perjanjian internasional kanggo njaga alas lan sumber daya alam negara kasebut.

Guyana lan Uni Eropa (EU) nandatangani perjanjian perdagangan sing sah kanggo ningkatake perdagangan kayu legal sing lestari saka Guyana menyang blok Eropa lan nglawan pembalakan liar ing Guyana.

Dhukungan regional

Ali uga wis kabukten dadi panyengkuyung CARICOM liwat akeh program sing diarahake kanggo ningkatake wilayah kasebut.

Guyana bakal nyediakake omah sing wis siap kanggo St. Vincent lan Grenadines luwih saka rong taun sawise gunung geni La Soufrière njeblug, nyebabake kacilakan ing saindenging negara.

Presiden Dr. Irfaan Ali wis ngumumake yen Guyana bakal dadi titik fokus Komunitas Karibia (CARICOM) kanggo latihan babagan pertanian lan pertanian sing cerdas.

Guyana uga wis nandhatangani sawetara perjanjian karo tetanggan Karibia kalebu Trinidad lan Tobago, Jamaika, Suriname lan Barbados.

Dhukungan internasional

Sadawane taun 2022, Ali terus-terusan nempatake Guyana dadi pasukan utama ing internasional.

Produksi lenga ing Guyana lan Brazil samesthine bakal saya tambah akeh ing taun 2023, kanthi sukses nggayuh pertumbuhan produksi ing wilayah Amerika Latin, negara kasebut wis ngasilake udakara 360.000 barel minyak saben dina.

Guyana uga wis nandhatangani perjanjian karo Uni Emirat Arab, Inggris Raya, Republik Dominika, Walanda, China lan Kanada.

Salah sawijining gerakan internasional utama kanggo 2022, yaiku pengumuman Ali yen sawetara blok minyak sing bakal dilelang bakal disisihake kanggo kemitraan pemerintah-kanggo-pemerintah ing mangsa ngarep.

Kanggo prestasine ing taun 2022, Ali dianugerahi Penghargaan Pravasi Bharatiya Samman (PBSA), dening pamrentah India, penghargaan paling dhuwur sing diwenehake marang wong India ing jaban rangkah. Ali nampa penghargaan kanggo politik lan kesejahteraan masyarakat

Guyana mesthi duwe taun sing luar biasa karo Presiden Irfaan Ali minangka pimpinan amarga Guyana dijangkepi dadi salah sawijining produsen minyak utama ing jagad kanggo taun 2023, ora ana keraguan manawa prekara sing luwih gedhe bakal teka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *