Proposal pendanaan sekolah nduweni tujuan kanggo entuk ekuitas, nanging apa cukup adoh? – Lake County Record-Tawon

Skor tes standar lan tingkat kelulusan siswa ireng wis suwe ngetutake kanca-kanca kulit putih lan Asia. Wis pirang-pirang dekade, para pendidik lan legislatif nyoba nutup kesenjangan prestasi kasebut, lan proposal pendanaan sekolah ing Gov. Anggaran anyar Gavin Newsom nggambarake sepira angel ditindakake.

Gagasan kanggo pendanaan sing diusulake diwiwiti minangka tagihan sing digawe taun kepungkur dening Anggota Majelis Akilah Weber, Demokrat saka La Mesa, sing bakal nyedhiyakake dhuwit luwih akeh kanggo siswa Black K-12. Bill digawe liwat loro Majelis lan Senat karo support unanimous. Nalika Newsom ora nate veto tagihan kasebut, dheweke ora gelem mlebu. Weber sarujuk kanggo nyelehake tagihan kasebut nalika gubernur janji bakal kalebu pendanaan ing anggaran sing diusulake kanggo taun fiskal sabanjure.

Nanging sawise Newsom ngeculake anggaran awal wulan iki, sawetara pengacara sing ndhukung tagihan Weber ujar manawa proposal gubernur kasebut kurang. Didorong dening uneg-uneg tagihan bakal nglanggar hukum negara lan federal nglarang perawatan preferensial saka kelompok ras utawa etnis tartamtu, kantor gubernur ngarahake pendanaan kanggo sekolah-mlarat dhuwur tinimbang siswa Black khusus.

Sawetara pengacara ngomong pendanaan sekolah ngajokaken ing banyu budget mudhun maksud saka tagihan lan bakal perpetuate longkangan prestasi kanggo siswa Black.

Miturut analisis CalMatters, kurang saka 26% siswa Kulit Hitam ing California mlebu sekolah sing bakal entuk $ 300 yuta sing diusulake ing anggaran Newsom.

Margaret Fortune minangka presiden lan CEO saka organisasi sekolah charter Fortune School of Education lan minangka salah sawijining sponsor utama tagihan kasebut. Dheweke ujar manawa proposal kasebut ora nggambarake tujuan tagihan Weber.

“Swara apik, nanging ora bener kanggo siswa sing butuh bantuan,” ujare. “Iki apel, lan sing dikarepake yaiku jeruk.”

Nanging tagihan kasebut ora mung babagan balapan. Weber’s AB 2774 bakal menehi dana tambahan kanggo distrik sekolah lan sekolah charter kanggo klompok siswa kanthi skor tes standar paling murah ing saindenging negara. Ing taun 2022, klompok kasebut minangka siswa Kulit Hitam. Statewide, 30% siswa Kulit ireng ketemu utawa ngluwihi standar ing seni basa Inggris lan 16% ketemu utawa ngluwihi standar ing matematika ing taun ajaran 2021-22. Kanggo siswa kulit putih, persentase kasebut yaiku 61% kanggo seni basa Inggris lan 48% kanggo matematika.

Skor tes rada mudhun kanggo kabeh siswa sajrone pandemi, lan kesenjangan prestasi tetep. Ing musim semi 2019, taun pungkasan saka tes standar sadurunge mati pandemi, 33% siswa Kulit Hitam ketemu utawa ngluwihi standar seni basa Inggris lan 21% ketemu utawa ngluwihi standar matematika. Antarane siswa putih, 66% lan 54%, mungguh, ketemu utawa ngluwihi standar.

Panyengkuyung saka Bill Weber ngandika iku bakal mbantu Black siswa-minangka klompok paling kinerja ing skor test standar negara-nambah akademisi. Ing wektu sing padha, undang-undang kasebut bakal nggunakake skor tes kanggo mesthekake pendanaan kasebut ngasilake asil. Sawise skor siswa Black ora ana maneh sing paling murah, klompok sabanjure kanthi skor tes paling murah bakal entuk dana tambahan.

“Yen sawise siji utawa rong taun, siswa kasebut maju, bisa uga ana klompok siswa liyane sing bisa dianggep,” ujare Christina Laster, penasihat pendidikan kanggo Jaringan Tindakan Nasional Al Sharpton lan dadi sponsor tagihan kasebut.

Sawetara ahli ujar manawa pejabat lan pembuat kebijakan sing kapilih kanthi cepet ngenali kesenjangan prestasi rasial, dheweke ora duwe kekarepan politik kanggo target siswa Black kanthi sumber daya ekstra.

“Aku rumangsa wedi banget yen ana obrolan sing angel lan undang-undang sabanjure babagan balapan lan kepiye carane entuk keadilan rasial ing pendidikan,” ujare Tyrone Howard, profesor pendidikan ing UCLA. “Aku ora mikir sampeyan bisa njupuk 245 taun perbudakan lan Jim Crow lan warisan pendidikan sing kapisah lan ora padha lan ngarepake jurang iki ora ana.”

RUU Weber dudu ide anyar. Ibune, mantan Anggota Majelis lan Sekretaris Negara Shirley Weber saiki, nulis tagihan sing meh padha ing 2018, 2019 lan 2020. Ora ana sing metu saka Majelis negara. Ing taun 2018, Newsom nggawe kesepakatan sing padha karo Shirley Weber kanthi kalebu $ 300 yuta ing pendanaan siji-wektu kanggo siswa sing paling apik ing negara kasebut. Pendanaan kasebut ditrapake kanggo kabeh siswa tanpa preduli saka ras kanggo ngindhari konflik hukum sing potensial.

Nanging sawetara ahli lan panyengkuyung ujar manawa solusi buta balapan ora bakal nutup jurang prestasi kanggo siswa ireng.

“Nalika kelompok paling kinerja nindakake luwih apik, sing entuk manfaat kanggo siswa ing saindhenging negara,” Howard ngandika. “Aku rumangsa salah gubernur ing kene.”

Tweaking Formula Pendanaan Kontrol Lokal

California mbiayai sekolah umum K-12 liwat Formula Pendanaan Kontrol Lokal, sistem sing ditindakake ing 2013. Rumus kasebut menehi dhuwit luwih akeh kanggo kabupaten sing nyedhiyakake persentase sing luwih dhuwur saka siswa sing mbutuhake dhuwur – siswa Inggris, bocah asuh lan siswa sing nduweni kualifikasi gratis utawa suda- rega jajanan.

Tujuane yaiku kesetaraan tinimbang kesetaraan: luwih akeh sumber daya kanggo siswa sing paling butuh. Lan nalika riset nuduhake yen Formula Pendanaan Kontrol Lokal wis mbantu nutup kesenjangan ing tingkat kelulusan, kesiapan kuliah lan skor tes, sawetara panyengkuyung lan legislatif ujar manawa negara kasebut kudu nambah tanggung jawab babagan cara kabupaten mbuwang dhuwit.

Ing taun 2015, ACLU nuntut Distrik Sekolah Bersatu Los Angeles amarga ora ngentekake dhuwit sing diasilake dening siswa Inggris, bocah asuh lan siswa sing ora duwe penghasilan kanggo layanan kanggo kelompok kasebut. Ing taun 2021, Departemen Pendidikan California nemokake manawa telung distrik sekolah ing San Bernardino County nyalahake dana kanggo siswa sing butuh banget.

Tagihan Weber bakal nambahake subkelompok kanthi skor tes standar sing paling murah menyang telung kelompok siswa sing ditemtokake ing rumus pendanaan. Subkelompok siswa, kaya siswa sing ora duwe kabisan, sing wis nduweni kualifikasi kabupaten kanggo pendanaan negara lan federal tambahan ora bakal nduweni kualifikasi. Sing ninggalake kelompok ras lan etnis minangka kategori sing isih ana.

Taun iki, tagihan kasebut bakal nyedhiyakake $ 400 yuta kanggo distrik lan sekolah charter kanggo siswa Black.

‘Pengganda ekuitas’

Ing anggaran sing diusulake Newsom, tagihan Weber dadi “pengganda ekuitas.” Proposal kasebut nyedhiyakake $ 300 yuta kanggo sekolah dasar lan menengah ing ngendi paling ora 90% siswa nduweni kualifikasi kanggo mangan gratis utawa murah. Kanggo sekolah menengah, persentase kasebut 85%.

Ora kaya dhuwit formula pendanaan sing menyang kabupaten, dolar saka multiplier ekuitas bakal langsung menyang sekolah lan aturan bakal luwih ketat babagan ngendi dhuwit bisa digunakake.

Brooks Allen, penasihat kabijakan pendidikan kanggo Newsom lan direktur eksekutif Dewan Pendidikan Negara, ujar yen tagihan Weber minangka “pad peluncuran.” Dheweke nedahake tagihan Weber ora kalebu syarat kanggo kabupaten kanggo mbuwang dhuwit. Dheweke ujar manawa proposal Newsom bakal duwe langkah-langkah tanggung jawab sing luwih akeh kanggo mesthekake yen sekolah-sekolah mbuwang dhuwit kanggo para siswa kanthi kabutuhan paling dhuwur. Newsom lan penasehate isih ngupayakake rincian kasebut.

Kantor Weber menehi komentar sethithik babagan proposal Newsom. Nalika ditakoni apa Weber kuciwa, kepala staf, Tiffany Ryan, nulis ing email mung yen “pengganda ekuitas” minangka “langkah ing arah sing bener.”

Ora jelas kepiye negara bakal nyedhiyakake $ 300 yuta kanggo sekolah sing kualifikasi. Rincian kasebut bakal dirilis ing tagihan trailer pendidikan sing metu ing pungkasan taun iki, ujare pejabat negara. Bill trailer bakal njlèntrèhaké program pendidikan tartamtu sing bakal nampa dhuwit liwat APBN.

Potensi masalah legal

Kantor Weber lan sponsor tagihan ngandika Newsom wungu uneg-uneg babagan nglanggar Proposition 209 negara lan Amandemen 14 saka Konstitusi AS. Sing pertama nglarang perawatan khusus kanggo kelompok ras utawa etnis lan sing terakhir njamin perlindungan sing padha kanggo kabeh warga.

Ora ana sing nyebutake konflik potensial kasebut ing salah sawijining analisis tagihan kasebut. Nanging, siji analisis kanggo tagihan Shirely Weber 2018 ngenali konflik potensial karo Prop. 209, nyatakake RUU kasebut bakal “pungkasan target klompok etnis kanggo pendanaan tambahan.”

Panyengkuyung RUU Akilah Weber ngandhakake, ora nyebutake lomba nanging kelompok siswa sing biji tes paling sithik.

“Iki ora tau dadi perkara rasial,” ujare Laster. “Iku babagan kategori tinimbang sapa sing ana ing kategori kasebut.”

Thomas A. Saenz, presiden lan penasehat umum kanggo Mexican American Legal Defense lan Educational Fund, ngandika masalah tetep cetho amarga ora ana hukum wis diadili.

“Masalah potensial ing kene yaiku ing antarane subkelompok sing kasedhiya kanggo skor tes, akeh sing ditetepake balapan,” ujare.

Pejabat negara nolak menehi komentar babagan konflik hukum sing potensial. Kantor Weber lan Newsom ora menehi katrangan lengkap babagan kesepakatan kamar mburi sing nyebabake proposal anggaran netral balapan.

Anggota Majelis Lori Wilson, Demokrat Fairfield lan ketua California Legislative Black Caucus, ujar manawa tagihan Weber minangka prioritas utama kanggo kaukus taun kepungkur, lan dheweke seneng karo asil kasebut.

“Kanggo tekan ngendi sampeyan pengin, kudu dadi pendekatan tambahan,” ujare Wilson. “Kita ora nganggep minangka kerugian kanthi cara, wujud utawa wujud.”

A mundhut kanggo sawetara

Sawetara distrik California wis sukses karo program sing target siswa Black. Ing Fresno Unified, Lisa Mitchell ngawasi program Akselerasi Akademik Afrika-Amerika. Ing 2017, dewan sekolah lokal wiwit nyediakake $ 4 yuta kanggo program kasebut saben taun. Taun iki, program kasebut duwe tambahan $ 2 yuta amarga dana darurat COVID saka pamrentah federal.

Distrik kasebut nggunakake dhuwit kanggo nyewa guru, tutor lan penasihat sing darmabakti kanggo nambah skor tes lan biji lan nyuda tingkat penundaan lan pengusiran kanggo siswa Black distrik. Antarane taun 2017 lan 2019, siswa Ireng ing distrik kasebut ngalami dandan sithik ing skor tes, nanging asil kasebut ilang nalika pandemi. Ing taun 2022, kurang saka 1 saka 5 siswa kulit ireng ketemu utawa ngluwihi standar seni basa Inggris lan 1 saka 10 ketemu utawa ngluwihi standar matematika. Mitchell ujar manawa program kasebut bisa nindakake luwih akeh kanggo nglatih guru uga luwih akeh latihan kanggo wong tuwa kanggo mulang maca ing omah.

“Kita duwe akeh program sing apik, nanging ora duwe karyawan sing cukup,” ujare Mitchell. Ora jelas persis pinten dhuwit sing bakal dikirim menyang kabupaten kasebut, nanging dheweke ujar manawa bakal mbantu.

Program akselerasi nawakake program literasi 10 minggu sawise sekolah ing musim semi lan program patang minggu ing musim panas. Kurikulum kasebut adhedhasar penulis Afrika-Amerika. Distrik kasebut uga nawakake bootcamp coding telung minggu kanggo siswa kelas lima lan enem sing uga mulang siswa babagan kontribusi ilmuwan Afrika Amerika. Nalika umume siswa ing program kasebut yaiku Ireng, ujare Mitchell, distrik kasebut ora nolak sapa wae. Program kasebut uga nyedhiyakake pengawasan lan instruksi ing kampus kanggo siswa sing digantung uga sesi pembinaan kanggo wong tuwa sing pengin mulang maca ing omah.

Mitchell ujar manawa distrik kasebut durung nemoni ancaman tuntutan hukum utawa kritik adhedhasar Prop. 209 utawa Amandemen kaping 14. Dheweke ujar manawa pangurus distrik lan anggota komunitas umume ndhukung pakaryane.

“Aku nyoba kanggo nerangake marang wong-wong sing kesetaraan lan kesetaraan ora ateges padha,” ujare Mitchell. “Napa kita menehi siswa ireng? Amarga siswa ireng mbutuhake pitulungan sing paling akeh.

Wakil saka kantor gubernur lan Dewan Pendidikan Negara, Nanging, ngandika $ 300 yuta kanggo sekolah-mlarat dhuwur wekasanipun bakal mimpin kanggo equity luwih.

“Aku ngerti kadang wong wis nikah karo ide awal,” ujare Allen. “Nalika wong duwe kesempatan kanggo njagong karo iki lan sinau, pangarep-arep kita bakal weruh ana akeh sing disenengi ing kene.”

Reporter CalMatters Erica Yee nyumbang kanggo crita iki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *