Prospek ora jelas kanggo loro lulusan Nucamp coding boot camp

Crita saka rong siswa boot camp coding nuduhake manawa sapa wae bisa sinau kode lan ngupayakake karir ing pangembangan piranti lunak, ora preduli saka pengalaman sadurunge. Nanging iki ora ateges boot camp coding minangka dolanan bocah utawa keuntungan karir dijamin.

Desainer interior lan fotografer Megan Carswell Gladden lan analis pemasaran Carla Velasquez-Deulofeu pengin sinau babagan kode lan njelajah kesempatan anyar ing teknologi. Dheweke ndhaptar kursus Nucamp’s Web Development Fundamentals, boot camp coding patang minggu sing dirancang kanggo ngenalake non-koder menyang HTML, CSS lan JavaScript.

Lulus kursus – sing dirawuhi Gladden lan Velasquez-Deulofeu ing wulan November – butuh usaha lan ketekunan. JavaScript angel sinau, ujare instruktur Kevin Gay, insinyur tumpukan lengkap ing Apollidon Learning, perusahaan pemasaran pendidikan sing adhedhasar ing Tampa, Fla. Gay wis ngajar puluhan Doncourses Nucamp, kalebu Web Development Fundamentals, wiwit taun 2020.

Iku ora ngandika non-koder ora bisa sinau JavaScript, ngandika. “Sapa wae bisa nindakake apa wae. Nanging apa sampeyan gelem? Nalika iku paling [people] ninggalake.”

Kevin Gay

Kanthi tekad lan kerja keras, Gladden lan Velasquez-Deulofeu sinau sawetara katrampilan sing dibutuhake kanggo sukses minangka pangembang web. Velasquez-Deulofeu berjuang kanggo mangerteni sintaks JavaScript, sanajan pengalaman sadurunge karo owah-owahan kode khusus ing platform testing situs web Google Optimize.

“Sintaksis isih angel banget kanggo dakkandhakake,” ujare.

Gladden, sing ora duwe pengalaman coding sadurunge, nyuarakke sentimen Velasquez-Deulofeu.

“JavaScript babagan mateni aku ing wiwitan,” ujare.

Saka desain interior nganti desain web

Gladden lulus kanthi gelar sarjana ing desain interior lan makarya minangka desainer interior perusahaan lan wakil sales sadurunge istirahat kanggo nggedhekake anak-anake. Dheweke ndhaptar boot camp Nucamp’s Web Development Fundamentals supaya sikile udan ing pangembangan web, kanthi tujuan entuk proyek perusahaan.

Siswa Nucamp Megan Carswell Gladden lulus kursus tanpa pengalaman coding sadurunge.Megan Carswell Gladden

“Aku duwe akeh tawaran, lan aku pengin dadi peran sing ngladeni wong liya,” ujare. “Aku uga kangen karo wong liya sing duwe pikiran sing padha, kolaborasi lan ndeleng proyek-proyek urip.”

Sanajan Gladden ora duwe pengalaman coding, dheweke kerja ing Squarespace, alat sing ngidini pangguna nggawe situs web kanthi antarmuka seret lan selehake sing ora mbutuhake kodhe. Nanging mbangun kaca web kanthi basa pamrograman nambah lapisan abstraksi lan mbusak alat bantu visual saka piranti kasebut — soko sing Gladden berjuang ing wiwitan.

“Aku sinau visual, mula aku butuh kesabaran lan wektu — lan visual — kanggo ngerti basa kasebut,” ujare.

Gladden ngandika dheweke lulus kelas sawise jam riset lan eksperimen ing Visual Studio Code. Plugin Server Live — ekstensi browser sing disaranake dening Gay sajrone lokakarya sing nganyari kaca web kanthi dinamis ing pembangunan – mbantu dheweke nggambarake tujuan kode kasebut.

“Iki carane aku sinau fotografi. Dadi aku ngerti jam lan dedikasi sing dibutuhake,” ujare. “Nanging aku pracaya iku bakal worth iku.”

Saka marketing kanggo timbal technical

Velasquez-Deulofeu nduweni gelar master ing administrasi umum lan kerja minangka analis senior lan ahli strategi analitik web ing agensi pemasaran lan iklan Merge, adhedhasar ing Denver, Colo. Dheweke mlebu boot camp Nucamp’s Web Development Fundamentals kanggo maju menyang posisi minangka pimpinan teknis, nambah keahlian coding kanggo kawruh sing jero babagan strategi kreatif.

Saiki, Velasquez-Deulofeu ujar manawa dheweke dadi pimpinan teknologi ‘ora resmi’ ing Merge.

“Nanging aku ngarep-arep bisa ditambahake ing judhul saiki, kanthi kesempatan kanggo nggawe manajer kanthi cepet,” ujare.

Bagéyan saka proyek dheweke mbutuhake sawetara JavaScript adat lan pangerten saka kaca Document Object Model, kang nemtokake standar kanggo carane ngowahi unsur HTML, dheweke ngandika. Sadurunge boot camp, dheweke otodidak lan apik.

“Nanging luwih akeh aku nggarap strategi optimasi tingkat konversi, aku luwih ngerti, ‘Aku ora duwe kawruh dhasar babagan HTML, CSS lan JavaScript kanggo nambah kabisanku,'” ujare.

Sawetara cahya kanggo coding mbiyantu kanggo mangerteni HTML lan CSS sing diwenehake ing wiwitan kursus, ujare Velasquez-Deulofeu. Lan senadyan frustasi karo sintaksis JavaScript ing minggu telu lan papat, dheweke lulus kelas.

Optimisme lan ketidakpastian campuran kanggo coding lulusan boot camp

Gladden lan Velasquez-Deulofeu duwe gelar sarjana. Iki bisa uga dadi faktor sukses, ujare Gay. Ing pengalamane, wong sing duwe gelar luwih apik tinimbang kanca-kancane sing ora duwe gelar.

“Ora mesthi pengalaman coding sadurunge sing bisa ditindakake nalika kuliah,” ujare Gay, “nanging luwih disiplin sinau lan sinau apa sing dibutuhake.”

Iki carane aku sinau fotografi. Dadi aku ngerti jam lan dedikasi sing dibutuhake. Nanging aku pracaya iku bakal worth iku.

Megan Carswell Gladden Nucamp coding lulusan boot camp

Ing sisih liya, siswa sing ora duwe eksposur coding utawa gelar ilmu komputer isih bakal berjuang luwih akeh tinimbang sing duwe latar mburi kaya ngono, ujare.

Wekasanipun, pratondho anjog kanggo sukses mesthi wis luwih apa karo sipat pribadine saka latar mburi pendidikan, ngandika Ludo Fourrage, pangadeg lan CEO ing Nucamp. Penasaran, motivasi lan sabar – kemampuan kanggo tetep fokus ing siji masalah nganti pirang-pirang jam sadurunge nggawe kemajuan – minangka salah sawijining katrampilan sing dadi faktor apa siswa lulus utawa gagal kelas, ujare.

Sanajan Gladden lan Velasquez-Deulofeu lulus kursus kasebut, apa sertifikat bakal mbantu dheweke nggayuh tujuan karir isih kudu dideleng, utamane amarga pasar kerja sing ketat kanggo pangembang.

Velasquez-Deulofeu ujar manawa kredensial boot camp bakal nggawe dheweke luwih apik kanggo nglamar promosi ing wulan April ngarep. Dheweke uga pengin mlebu kursus JavaScript Simo Ahava kanggo Pemasar Digital, sing cocog karo karire.

Gladden ngrancang nerusake sinau babagan JavaScript. Nanging, dheweke isih ngevaluasi papan ing industri teknologi.

“Sanajan aku ora mungkasi coding utawa bener-bener nindakake pakaryan teknologi … bisa nggawe aku dadi calon sing luwih nyenengake kanggo posisi apa wae sing dakkarepake,” ujare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *