Proyek nggunakake data geografis kanggo nuduhake yen ing ngendi wong urip penting kanggo kesehatane | Kabar

10 November 2022 – Ing kesehatan, panggonan penting. Pramila Nancy Krieger lan kolega Harvard TH Chan School of Public Health wis nganyari lan nggedhekake proyek sing tujuane kanggo nglatih wong babagan carane nglacak lan ngawasi kesenjangan sing ana gandhengane karo sosial sing ana gandhengane karo papan urip.

Sajrone musim panas, Krieger, profesor epidemiologi sosial, mimpin upaya sing diarani Public Health Disparities Geocoding Project 2.0 sing nawakake pelatihan virtual kanggo 150 profesional kesehatan lan akademisi babagan cara nggunakake metrik sosial berbasis area (ABSM) kanthi efektif kanggo ngawasi lan nganalisa populasi. kesehatan lan ketimpangan kesehatan. Geocoding nggawe kode numerik kanggo wilayah tartamtu kanggo nyorot kepiye fitur sosial ing wilayah kasebut, kalebu sumber daya sosial ekonomi lan pemisahan rasial, siji-sijine lan gabungan, bisa digandhengake karo kesenjangan kesehatan. Adhedhasar latihan sing dianyari, Krieger lan kanca-kanca ngluncurake manual pelatihan interaktif online ing pungkasan Oktober, gratis kanggo kabeh.

Peneliti wis ngerti pirang-pirang dekade manawa sumber daya sosial ekonomi wong, kalebu ing ngendi dheweke manggon, uga paparan pemisahan omah lan pakaryan, nduwe pengaruh signifikan marang risiko kanggo macem-macem kondisi medis, kalebu penyakit jantung, diabetes, HIV, lan kanker, ujare Krieger. . “Ana akeh cara kahanan sosial ekonomi lan segregasi mengaruhi kesehatan,” ujare. “Wong sing duwe sumber daya luwih sithik bisa kekurangan penghasilan kanggo ngakses panganan sehat sing nutrisi, kerja ing pakaryan sing ora aman, utawa manggon ing tetanggan kanthi kualitas udara sing ora apik.”

Pejabat kesehatan umum, nanging asring ora duwe kemampuan kanggo nglacak lan ngawasi macem-macem macem-macem iki. Cathetan administratif utawa kesehatan medis tingkat individu asring nyakup data babagan ras lan jender, nanging dudu data sosial ekonomi kayata penghasilan utawa pendhudhukan. “Nanging sing meh padha ditindakake, yaiku alamat,” ujare Krieger, sing wis kerja wiwit jaman pascasarjana ing taun 1980-an kanggo ngerteni cara nggunakake data geografis kasebut kanggo mbantu anggota komunitas lan buruh kesehatan masarakat ngenali lan nyuda ketimpangan. ing antarane sing paling beresiko kanggo eksposur lan asil kesehatan sing ora becik.

Krieger ngluncurake Proyek Geocoding Disparitas Kesehatan Umum ing pungkasan taun 1990-an. Nggunakake cathetan administratif saka departemen kesehatan Massachusetts lan Rhode Island, dheweke lan kanca-kancane nemtokake manawa tingkat geografis sing paling mungkin ngasilake data sing paling apik kanggo ngukur asil kesehatan yaiku sensus, lan ABSM sing paling kuat yaiku persentase wong sing kurang mlarat. “Ora ana sing nate nindakake iki sadurunge,” ujare Pamela Waterman, direktur proyek kanggo proyek geocoding asli lan paling anyar. Waterman ngelingi manawa, kanggo akeh peneliti sing melu kerja awal proyek kasebut, geocoding tegese nemokake peta sensus kertas lan data coding kanthi tangan.

Ing taun 2004, proyek kasebut ngetokake manual babagan metodologi geocoding lan nganakake latihan babagan cara nggunakake kanthi efektif lan ngindhari pitfalls umum. Sajrone pirang-pirang taun, ujare Krieger, publikasi manual lan tim sing ditinjau peer wis akeh dikutip lan teknik kasebut wis digunakake dening ewonan peneliti lan departemen kesehatan ing saindenging jagad.

Ing taun-taun pungkasan, cara sing luwih maju wis dikembangake kanggo nglacak pemisahan ekonomi sing rasis. Krieger wis ngrancang nganyari latihan kanggo nggabungake metode kasebut nalika pandemi diwiwiti. COVID-19 nyerang komunitas Afrika Amerika lan Hispanik kanthi keras, nambah cepet kanggo upaya kasebut. Christian Testa, analis statistik sing gabung karo proyek kasebut ing awal taun 2020, nyathet, “Kita duwe kawruh statistik supaya bisa nyathet kesenjangan kasebut lan nerangake kenapa ana. Kita pengin bisa nuduhake. Testa nggarap nganyari bebarengan karo Krieger; kolaborator suwene Waterman lan Jarvis Chen, dosen ilmu sosial lan prilaku; Dena Javadi lan Justin Morgan, mahasiswa doktoral ing Departemen Ilmu Sosial lan Perilaku; lan Enjoli Hall, mahasiswa doktoral ing program MIT babagan perencanaan kutha.

Kanggo latihan musim panas 2022, Waterman ngoordinasi pemilihan peserta 150 saka luwih saka 500 pelamar, kalebu siswa, peneliti akademik, pejabat kesehatan, lan organisasi berbasis komunitas nirlaba, nggarap masalah kayata HIV, tuberkulosis, diabetes, lan perencanaan darurat. . “We wanted kanggo ngenali wong sing kita panginten latihan bakal ngluwihi wong-wong mau, sing bakal nggawa bali menyang mahasiswa utawa kelompok karya,”Waterman ngandika.

Tim kasebut nganakake rong sesi latihan patang dina-siji ing wulan Juni lan siji ing wulan Juli-sing kalebu ceramah dening Krieger, Chen, Testa, lan mahasiswa doktoral, uga limang studi kasus, kalebu topik kayata kematian kanker payudara ing Massachusetts, Kematian COVID-19 ing Chicago, lan tarif asuransi kesehatan ing saindenging Amerika Serikat. Latihan kasebut ora mung kalebu latihan babagan cara nganalisa data, nanging uga babagan cara nggambarake lan komunikasi menyang pamirsa sing beda-beda, apa ing media sosial utawa kanggo pembuat kebijakan utawa komunitas. “We wanted kanggo ngidini peserta kanggo njaluk tangan reged karo set data tartamtu, sinau carane nangani idiosyncrasies sing,” ngandika Testa.

Anggota tim nggunakake wawasan saka latihan Juni kanggo ngandhani latihan Juli, lan banjur wawasan saka sing terakhir kanggo nganyari manual latihan online, supaya bisa dadi penyegaran kanggo wong-wong sing njupuk latihan uga minangka kursus mandiri. kanggo sing teka seger. Kajaba iku, materi online kalebu rekaman ceramah lan set data saka studi kasus supaya wong bisa nggarap ing omah.

Anggota proyek ngarep-arep manawa akeh peneliti, lembaga kesehatan, kelompok komunitas, lan advokat bakal nggunakake teknik adhedhasar geografis proyek kasebut kanggo ningkatake kesetaraan kesehatan ing AS.

“Fungsi inti kesehatan masyarakat yaiku kanggo ngawasi ketimpangan lan ndeleng manawa saya tambah parah, tetep stagnant, utawa saya apik,” ujare Krieger. “Yen sampeyan ora duwe metrik kanggo nindakake kanthi gampang, sampeyan ora bisa ndeleng.” Dheweke nambahake, “Pancen seneng banget kanggo ndeleng macem-macem wong sing melu pelatihan kasebut lan bakal nindakake ing jagad iki.”

-Michael Blanding

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *