PUC Nawakake Kursus Teknologi Konservasi Novel

Pacific Union College (PUC), institusi Advent dina kapitu ing Angwin, California, Amerika Serikat, wis dibukak collaboration ground-breaking karo St Helena High School ing cedhak St Helena. Inisiatif kasebut menehi siswa kesempatan kanggo sinau babagan carane teknologi ditrapake kanggo tantangan lingkungan sing diadhepi ing komunitas lokal lan liya-liyane, kalebu kahanan garing lan kurang banyu lan kebakaran hutan.

Kelas 10 minggu bakal ketemu langsung ing kampus PUC lan menehi kesempatan kanggo siswa entuk kredit kuliah.

“Iku banget nglereni pinggiran lan tunyuk menyang macem-macem kapentingan lokal, campuran mau bebarengan ing cara banget modern,”St. Helena High principal Benjamin Scinto ngandika.

Kemitraan anyar karo St Helena High teka nalika PUC ngluncurake program sarjana teknologi konservasi pisanan. Dipimpin dening Scott Butterfield, program kasebut nyiapake siswa kanggo karir ing profesi adhedhasar lingkungan, kalebu teknologi konservasi. Siswa sing ngrampungake program gelar patang taun bakal nampa gelar Bachelor of Science in Conservation Technology.

Butterfield dadi Profesor Teknologi Konservasi Clark PUC. Ahli ekologi lokal, dheweke dadi ilmuwan utama kanggo program tanah The Nature Conservancy lan strategi pemulihan strategis ing Lembah San Joaquin. Butterfield duwe pengalaman luwih saka 20 taun ing lapangan konservasi lan luwih saka 40 artikel lan laporan sing dideleng peer-reviewed.

Istilah “teknologi konservasi” relatif anyar, nanging aplikasi teknologi ing manajemen lingkungan ora, ujare Butterfield. Teknologi lawas kayata GPS, GIS, lan kamera satwa wis digunakake ing sawetara lapangan ilmiah. Ilmuwan uga nggunakake alat sing luwih modern kalebu penginderaan jarak jauh, drone, intelijen buatan, coding/programming, eDNA, lan aplikasi seluler.

Pambuka kursus Butterfield biasane diwiwiti kanthi ngomong babagan sawetara teknologi sing wis dingerteni siswa. Nanging ana teknologi anyar sing terus berkembang.

“We are ing gelombang iki wong nelpon revolusi industri katelu, lan teknologi konservasi iku bagéan saka,” Butterfield ngandika. “Stressor lingkungan pancen abot, mula saiki ana lapangan ing saubengé. Teknologi saiki lagi dikembangake lan ditrapake khusus kanggo tantangan lingkungan. Iki wektu sing nyenengake!”

Siswa teknologi konservasi bisa uga duwe karir ing ilmu lingkungan utawa biologi, nanging ora diwatesi ing lapangan kasebut. “Katrampilan lan alat sing disinaoni siswa iki umume ditrapake ing tenaga kerja,” ujare Butterfield. “Dheweke bakal ndemek macem-macem pakaryan lan lapangan sinau ing mangsa ngarep.”

Kemitraan karo St. Helena High minangka bagean saka komitmen PUC sing anyar kanggo menjangkau komunitas lokal. Senajan St Helena mung 10 mil (16 km) saka kampus PUC, akeh ing masyarakat ngerti sethitik babagan.

“Iku cara sing apik kanggo PUC kanggo menehi bali menyang masyarakat lan uga supaya ngerti apa sing ditawakake ing kuliah,” ujare Butterfield.

Siswa St. Helena High dhewe ngerti langsung kepiye masalah lingkungan sing penting lan tantangan sing ora mung diadhepi California Lor nanging ing saindenging jagad.

“Ing donya saiki, kabeh sing kita deleng ing warta iki yaiku krisis lingkungan gedhe sing kedadeyan, saka kenaikan permukaan laut lan tambah ancaman geni kanggo tsunami, angin topan, lan pemanasan global,” ujare Butterfield, wong tuwa saka siswa St Helena High.

“Saliyane COVID, kita wis ngalami akeh stres ing lingkungan kita sajrone rong taun kepungkur. Kita wis dievakuasi kaping pindho amarga kebakaran hutan, sing disebabake dening manajemen alas lan owah-owahan iklim. Kita bubar ngalami gelombang panas sing ekstrem. Mung sawetara minggu kepungkur kita ngalami panas 110 derajat, yaiku cuaca Palm Springs, “ujare.

Saklawasé rong rolas siswa St Helena High bakal njupuk Introduction to Conservation Technology course, sing bakal ngenalake teknologi ing bidang konservasi lan ilmu pengetahuan. PUC nyedhiyakake transportasi kanggo siswa mlebu kelas ing kampus.

“Yen siswa ngerti cukup bab masalah lingkungan lan carane padha bisa ngadhepi, padha bisa Ngurutake liwat lan duwe pangerten luwih educated warta sing mengaruhi wong,”Butterfield ngandika.

Butterfield ngandika ngarep-arep sing njupuk kursus lan ndhaftar ing program sarjana bakal nerusake kanggo nepaki karir ing ilmu lingkungan lan mbok menawa malah siji dina njupuk proyek dhewe.

PUC nawakake program College Early, ing ngendi siswa bisa entuk nganti enem kridit kanthi biaya sing luwih murah. Lindsay Morton, asisten dekan akademik PUC, ujar manawa kuliah bisa dadi “usaha sing larang regane, lan transisi saka sekolah menengah bisa dadi angel.”

“Kita pengin nggawe transisi kasebut luwih gampang kanthi menehi siswa kursus pribadi lan online kanthi tingkat sing luwih murah, supaya bisa luwih maju lan duwe rasa kuliah sadurunge teka ing kampus,” ujare Morton.

“Sanajan kita seneng kuliah ing gunung,” ujare, “kita bisa ndeleng butuh dhukungan lan sumber daya ing akademi lan sekolah menengah.”

Scinto ujar manawa dheweke dadi pengacara kanggo enrollment dual lan kesempatan enrollment bebarengan kanggo siswa. St Helena High nawakake 13 kursus tingkat College.

“Kursus sing diterangake Scott ora kaya apa sing ditawakake ing SHHS, aspek sing dakrasakake kapitalisasi ing macem-macem kapentingan siswa,” ujare.

Ing layang bubar diterbitake ing Lintang St HelenaScinto matur nuwun marang St Helena High School Parent Group lan St Helena Public Schools Foundation kanggo nyeponsori siswa nekani kursus Teknologi Konservasi sing diwulangake Butterfield.

“PUC minangka sumber daya lokal sing luar biasa,” ujare Scinto. “Aku ngarepake kolaborasi ing mangsa ngarep.”

teh versi asli crita iki dikirim ing Pacific Union College situs web warta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *