Q&A: Minangka seniman 3D lan direktur kreatif, wanita nggawa perspektif, pengalaman sing unik

Kanggo Jessica Tan, kerumitan iku kudu disambut. Dabbling karo alat desain 3D anyar, algoritma lan kode iku soko dheweke kerep nindakake minangka direktur teknologi kreatif ing perusahaan desain Superunion. Ganjaran: Desain apik sing bisa ditindakake kanthi teknologi anyar.

Dadi, nalika dheweke ndeleng kiriman LinkedIn kanggo program pencipta wanita regional sing dikelola dening Epic Games awal taun iki, dheweke nglamar. Saka 178 aplikasi ing Asia Kidul-Wétan lan anak bawana India, dheweke kapilih karo 20 liyane.

Minangka bagéan saka latihan lan mentoring sing jero, dheweke nggawe film cekak sing diarani Uninhabitable, sing nggambarake capung sing njelajah jagad sing wis rusak amarga owah-owahan iklim.

Ngomong karo Techgoondu ing Q&A wulan iki, dheweke ujar manawa saiki ana macem-macem macem-macem ing sektor kreatif nanging ing wilayah kayata desain 3D lan arah kreatif, wanita isih kurang diwakili.

Iku penting kanggo duwe voices Asian wadon ing obrolan dina amarga padha nggawa soko beda lan penting kanggo meja, dheweke cathetan. “Perspektif lan pengalaman kita unik lan kudu dirungokake.”

CATETAN: Tanggapan wis diowahi kanggo ringkesan lan gaya omah

P: Sedhela, sampeyan bisa nuduhake kepiye sampeyan dadi bagean saka Program Pencipta Wanita Epic lan pengalaman sampeyan ing final?

wis: Wis ing desain 3D lan industri pasca-produksi kanggo luwih saka dasawarsa, aku tansah terus-terusan nggoleki apa wilayah amba sabanjuré kanggo tantangan dhewe, mbangun skills, lan golek dalan anyar kanggo kreatifitas.

Minangka desainer 3D, alat-alat wektu nyata kaya Unreal Engine mesthi ana ing dhaptar perkara sing kudu dijelajahi. Grafis wektu nyata minangka pangowahan game kanggo animasi, efek visual, lan industri desain 3D liyane ing njaba game.

Aku weruh Women Creators Program ing LinkedIn lan mlumpat ing kasempatan kanggo langsung mlebu, lan aku begja ditampa.

Pengalaman kasebut positif banget. Saliyane komunitas pencipta wanita sing duwe bakat sing ndhukung saben liyane sajrone proses kasebut, kita uga duwe mentor kreatif lan teknis sing apik.

Sing unik babagan program kasebut yaiku kanthi partisipasi ASIFA (Asosiasi Film Animasi Internasional), ana uga penekanan gedhe babagan crita. Kita nampa akeh dhukungan ing panulisan naskah, sinematografi, panyuntingan – kabeh penting kanggo nyritakake crita sing apik.

Dadi, kajaba bimbingan lan kelas sing mbantu aku ngerti babagan nggunakake Unreal kanthi jero kanggo pisanan, aku uga diwenehi dhukungan lan kesempatan kanggo nggawe crita sing aku peduli.

Aku pungkasane nggawe crita sing prasaja babagan capung sing nyoba urip ing jagad sing saya musuhan amarga owah-owahan iklim, sing diarani Uninhabitable.

P: Apa sing pisanan narik sampeyan menyang program lan karya desain 3D ing umum?

wis: Aku miwiti ing pasca-produksi, banjur pindhah menyang desain gerakan, lan desain 3D minangka évolusi alam, nawakake wangun anyar saka ekspresi kreatif kanggo kula. Secara pribadi, aku seneng banget nggabungake teknis lan seni.

Dadi, ngerteni alat 3D sing rumit kanggo nggawe gambar sing apik minangka salah sawijining perkara sing paling disenengi. Aku seneng nggunakake alat teknis, coding, algoritma lan desain kanggo nggawe karya desain sing rumit.

Saiki aku kerja minangka direktur kreatif ing teknologi kreatif, mula aku terus-terusan ketarik muter karo kemungkinan kreatif sing dibukak teknologi kanggo kita.

Kanggo kula, Unreal Engine nduweni karakteristik sing padha. Sampeyan bisa entuk teknis sing dikarepake: nyilem menyang cithak biru lan coding, utawa sampeyan bisa tetep nganggo antarmuka sing ramah pangguna, lan entuk gambar sing nggumunake.

Ora kudu liwat proses rendering larang uga dumadakan menehi akèh kamardikan minangka seniman. Aku ora kudu ngimbangi pengin terus-terusan lan nyoba ide anyar, kanthi kuwatir babagan tenggat wektu utawa kudu ngliwati jam rendering.

P: Apa sampeyan rumangsa wanita diwakili kanthi apik ing sektor sampeyan kerja, ing Singapura lan ing saindenging jagad?

wis: Aku nemokake yen wanita uga dituduhake ing industri ing departemen tartamtu, contone, ing arah seni, prodhuksi, utawa compositing. Nanging, ing babagan seniman 3D lan teknis, uga direktur kreatif, aku rumangsa yen wanita rada kurang diwakili.

Iki bisa uga amarga sawetara alasan – tren umum saka perwakilan wanita sing luwih murah ing peran sing ana gandhengane karo STEM, utawa peran kepemimpinan wis didokumentasikake kanthi apik.

Aku ora mangu manawa luwih akeh perusahaan sing maju dadi luwih maneka warna lan perwakilan. Penting uga yen sistem pendhidhikan lokal kita terus ndhukung, mesthekake yen saben wong duwe ruang kanggo nggayuh impen apa wae.

P: Apa perspektif unik sampeyan mikir wong Asia lan wong wadon kaya sampeyan bakal nggawa menyang meja?

wis: Aku Program Pencipta Wanita Epik minangka conto sing mencorong saka apa sing sampeyan entuk nalika sampeyan nggawa klompok wanita Asia menyang meja lan menehi alat kanggo crita.

Film-film sing digawe nggambarake spektrum ide sing unik sing ora bisa teka saka ngendi wae.

Sampeyan duwe film babagan pahlawan wanita kartun epik, crita babagan pelecehan lan alangan sing diadhepi wanita saben dina, lan perspektif babagan kepiye dadi bocah wadon ing Afghanistan saiki.

Aku milih ngasilake film babagan masalah sing nemtokake generasi kita: owah-owahan iklim, nanging saka sudut pandang makhluk sing katon ora pati penting.

Film-film sing diprodhuksi minangka asil saka program iki nuduhake kanthi jelas kenapa pentinge duwe swara Asia wanita ing obrolan — perspektif lan pengalaman kita unik lan kudu dirungokake.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *