Red Hat Enterprise Linux 8.7 teka

Gambar: RedHat

Yen sampeyan durung pindhah menyang kulawarga Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 9, lan perusahaan sampeyan urip lan mati karo RHEL, kemungkinan sampeyan lagi mbukak RHEL 8.x. Yen sampeyan kuwi, priksa manawa versi paling anyar, RHEL 8.7, wis teka ing situs download sing cedhak karo sampeyan.

Apa nggawe gerakan ing kabeh? Iku ora kaya RHEL 8.6 bakal tiba ing sampeyan. Bener, nanging RHEL paling anyar dilengkapi fitur keamanan sing luwih gedhe lan luwih apik. Lan, kajaba sampeyan wis ndhelikake sirah ing pasir sajrone sawetara taun kepungkur, sampeyan ngerti manawa serangan keamanan kedadeyan luwih akeh tinimbang sadurunge.

ugi: Piranti Linux ‘tambah’ dadi target peretas

Khusus, Red Hat ngleksanakake fitur otentikasi lan keamanan sing dibangun. Iki yaiku:

  • Manajemen akses identitas RHEL (IAM) saiki nggabungake Ansible, program DevOps Red Hat anyar, alat kanggo ngatur otentikasi kertu pinter ing kabeh bisnis.
  • RHEL uga saiki ndhukung layanan IAM pihak katelu. Iki kalebu Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform, lan liya-liyane. Mesthine, RHEL wis suwe ndhukung Active Directory (AD) minangka sumber IAM pihak katelu.

Red Hat uga nambah Software Bill of Materials (SBOM) kanthi metodologi Rantai Pasokan Perangkat Lunak Aman. Red Hat nindakake iki kanthi nggunakake Sigstore, layanan tandha piranti lunak open-source sing dianggep apik kanggo saluran pipa lan alat. Iki ndadekake RHEL lan program sing dibangun ing jerone luwih dipercaya.

Perusahaan kasebut uga nggabungake Sigstore menyang Podman, saingan Open Containers Initiative (OCI) menyang Docker. Wiwit Podman makarya kanthi asli karo Kubernetes, alat orkestrasi awan sing luar biasa populer, mula dadi populer banget.

Yen ngamanake piranti lunak sampeyan ora cukup kanggo sampeyan, elinga yen SBOM saiki dibutuhake dening peraturan pemerintah lan keputusan presiden. SBOMs ora mung apike; padha hukum.

ugi: Linux ora mung kanggo pangembang lan pro baris perintah

Kajaba iku, perpustakaan Layanan Keamanan Jaringan (NSS) RHEL saiki mbutuhake kabeh kunci aman RSA paling sethithik 1023 bit. Iki, perforce, nggawe kabeh kunci sing dienkripsi luwih kuwat.

Ngluwihi iki, lan cilik liyane, mbenakake keamanan, RHEL uga wis pindhah menyang kernel Linux anyar. Saiki nganggo versi kernel 4.18.0-425.

Mesthine, RHEL anyar uga kalebu alat kodhe paling anyar, alat wadah, basa komputer, kompiler, basis data open-source, lan server web lan cache. Ora bakal dadi rilis RHEL tanpa dheweke. Iki kalebu:

  • GCC-toolset 12, lan GCC 12 compiler.
  • New Rust-toolset, LLVM-toolset, lan nganyari Go-toolset.
  • Ruby 3.1, Maven 3.8. .NET 7, lan Node.js 18.
  • Mercurial 6.2, alat manajemen kontrol sumber sing disebarake Mercurial paling anyar.

RHEL uga kalebu Aliran Aplikasi. Kanthi saben iki, programer sampeyan bisa nggunakake macem-macem versi piranti lunak. Iki ngidini pangguna nggunakake versi endi wae sing cocog karo kabutuhan. Komponen papan pangguna iki dikirim lan dianyari luwih kerep tinimbang paket sistem operasi inti.

Pangembang sampeyan bakal seneng ndeleng iki siap kanggo mbukak ing toolchains.

Pungkasan, luwih gampang nganyarke saka siji versi RHEL menyang versi sabanjure. Leapp, alat upgrade Red Hat, saiki ndhukung upgrade ing papan kanggo rong taun Dhukungan Nganyari Tambahan (EUS) rong taun. Dadi, contone, sampeyan bisa kanthi gampang ngalih saka RHEL 7.9 dadi 8.4 utawa 8.6, 8.6 dadi 9.0. Iki menehi sampeyan rong taun kanggo ngerti lan ngrancang upgrade sampeyan. Alat sing gegandhengan, Convert2RHEL, uga saiki ndhukung upgrade sing padha saka CentOS Linux kanggo nganyari RHEL. Contone, saka CentOS Linux 7.9 kanggo RHEL 7.9 lan saka CentOS Linux 8.4 kanggo RHEL 8.4.

Dijupuk kabeh-kabeh, RHEL 8.7 minangka langkah maju sing apik kanggo pangguna RHEL. Aku bakal menehi pertimbangan serius kanggo pindhah menyang luwih cepet tinimbang mengko. Dhukungan Sigstore piyambak ndadekake prioritas upgrade ndhuwur ing bukuku.

Crita sing gegandhengan:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *